lørdag, juni 13, 2015

Morgensol

nydes inden døre. Jeg snøfter lidt, der er en forkølelse, der skal forhindres i at komme i udbrud. Nu har jeg ellers ikke været forkølet i flere år, så bare fordi jeg gik sommeramok i går, så blev kombinationen af sol på ryg og kulde fra græsplæne åbenbart immunforsvaret for meget.

2015-06-08 15.29.13

Mobilen blev jo tømt for billeder og jeg havde helt glemt, at jeg en dag stoppede ved en af de nye rastepladser ude i mosen. Min kommune har fået penge til et formidlingsprojekt om Store Vildmose, så der er lavet tydelig skiltning og nye infotavler, blandt andet har man involveret en kunstner.2015-06-08 15.29.18

Du kan læse mere om projektet her.

2015-06-08 15.29.272015-06-08 15.29.37

Mobil og zoom går ikke i min verden, jeg får aldrig gjort billedet skarpt nok. Nu får du alligevel den lille gule blomst, som nogen af jer sikkert ved, hvad hedder. Og så spørger du nok, når du har kigget lidt på maleriet, om der er traner i mosen? Det er der, jeg har dog kun set dem en gang, men hvilken gang!  Kunstneren skrev som kommentar til sit billede, at mosen kan synes brun og kedelig, men kigger man nøje efter, ser man pludselig mange farver.

2015-06-08 15.29.51

Jeg laver regnskab for landmandens jagtkonsortium, det vil ikke stemme og jeg er helt med på, at det garanteret er noget med plus/minus, der ophæver eller forstærker noget, som jeg ikke kan regne ud. ARGH! Jeg vil i haven, mens der er godt vejr, og i eftermiddag skal jeg strikke sammen med forhåbentlig mange andre ude hos Liselotte og Kenneth. Suk, jeg tjekker lige tallene en gang til – nu har jeg været væk fra det, så mon ikke det hjælper. God sommerlørdag til dig.

18 kommentarer:

 1. Godmorgen Lene. Selvom jeg er uddannet med tal, så er regnskaber noget, en vis een har skabt. De der plus'er og minus'er kan gøre en vanvittig.
  Jeg nåede lige at åbne bagdøren for den smukkeste morgensol, men inden den nåede ordentligt op over hækken/skuret og jeg blev klar til at gå ud, så kom skyerne, så nu er der kun diset sol :( Så nu venter jeg på lidt flere varmegrader, så den dis er lige meget.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, her kom skyerne først, da jeg kørte af sted over middag. Plus og minus kan gøre en helt rundforvirret :-)

   Slet
 2. Her er det godt vejr endnu - og meget varmt!
  Den gule blomst kan vist kun være en tormentil - jeg billedgooglede "gule blomster moser", og der var hit med det samme :-)
  Jeg hader regnskaber af et godt hjerte - især andres ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi sad udenfor til ved 15 tiden, så begyndte det at regne, men temperaturen var god. Vores egen regnskab får andre til at stemme, jeg skal bare have den til at stemme med bankbogen. Det herimod driller, om end det er meget lille :-)

   Slet
 3. Ellen lærte mig at holde en finger hen ved det det skulle fokuseres på. Nu får jeg somregel rette fokus på mobile makrofotos.
  Smukke plancher. Troede det var Esben Hanefeldt, men kiggede ind på linket og kunne så læse at det er Mette Rehne.
  Rigtig god strikkefornøjelse til WWKIP. Hils omkring dig. Jeg måtte fravælge turen, da kalenderen bød på Høreseminar i Aalborg torsdag og familietræf i Århus søndag! Håber det lykkes næste år....

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg kan ikke få fingeren til at makke ret :) Jeg er vild med den farverige og naive stil. Tak, vi hyggede os :-)

   Slet
 4. Smukt billede på en infotavle. Det er så fint når der bliver gjort lidt ekstra ud af at få informationerne præsenteret. Nu må jeg hellere snart komme op og se din mose.
  Måske ses vi i Gug. Lige nu skinner solen, og YR siger at det holder tørt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, du må da herop, jeg giver gerne en kop kaffe :-) Dejligt at se dig og yngstemanden.

   Slet
 5. Hvor er Store Vildmose dog et smukt sted. Jeg har aldrig været der, men det må være skønt lige at kunne smutte hen og gå en tur der. Mette Rehnes kunst er da helt oplagt, men er jo meget farvestrålende i forhold til virkeligheden.

  God fornøjelser med strikkeriet og god lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, Mette Rehnes farverige stil elsker jeg og man kan godt finde farverne rundt omkring i mosen. Tak :-)

   Slet
 6. Jeg er da ret sikker på, at det blev en hyggelig strik-sammen.
  Selv strikkede jeg på Sculpture by the sea, hvor en kunstner har et strikket kunstværk, som publikum strikker med på. Så fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det blev en hyggelig strik.sammen. Det lyder også som et spændende arrangement du var til :-)

   Slet
 7. Ellen har da ret, det er en Tormentil, eller blodrod, som den også kaldes. Hvis du graver den op, har den hårde rodknolde, der er blodrøde, hvis du skærer dem igennem. De kan bruges til en fin kryddersnaps, som får en fantastisk rød farve.
  Hvor er det en fin ide, at få en kunstner til at illustrere mosens liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, jeg bliver jo så klog på naturen omkring mig, tak :-)

   Slet
 8. Det du skrev om Store Vilmose fik mine tanker til at flyve, det er til min ynglingskartoffel fra Rema - Vildmose - Er de fra jer?
  Godt det var nord på i havde denne dejlige eftermiddag med at strikke, for her regnede det fra middag og ellers hele dagen og aftenen i går, nu er det meget koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, kartoflerne kunne godt være fra os, men der er også andre avlere herfra, der leverer til den grossist, der leverer til Rema :-)

   Slet
 9. Tak for sidst, det var SÅ hyggeligt igen at mødes og strikke og ikke mindst at snakke. :)
  Jeg bor næsten nabo med Mette, kendte godt til hendes fortolkning af mosen..... og så vi mødes i fredagsbaren ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jette, selv tak, jeg nød det også meget, vi må snart mødes igen :-) Den fredagsbar lyder som et hyggeligt koncept.

   Slet