lørdag, juni 06, 2015

Sommerlængsel

P1030067

Landmanden og jeg tog på kort tur til sommerlandet for at tjekke sommerhuset. Huset trænger i den grad til maling, det kunne godt være gøre sig i en vis reklame. Ingen af os har haft tid, men nu skal det være. Landmanden finder tid i næste uge, og ugen efter skal mine projekter være afleverede, så der finder jeg tid. Vi vil helst have det overstået, inden ferien banker på. Længslen efter sommer, nydning, solbadning, havbadning, terrassete og sommerbrune ansigter bliver markant. Det kommer nok. Hjemme igen er landmanden draget på jagt, Istvan må blive hjemme, i aften har den accepteret det uden brok.

P1030074

På køleskabet hænger magneter fra motorcykelferier. Jeg mindes toppen af Col d’Aubisque for to år siden og toppen af Stelviopasset for et år siden. Vi har haft skønne ture i de ti år, vi har haft motorcykel. Første år var små køreture herhjemme. Næste år blev en tur til Sydtyskland, hvor vi kørte gennem det gamle Østtyskland på vej ned til træf. 2007 tog vi på en tredags tur først i juni til Norge. 2008 gik turen til Østrig, 2009 tog vi både til Bornholm og Norge. 2010 holdt vi pause, for da inviterede vi vores børn på sølvbryllupsrejse til Normandiet. 2011 drog vi først på miniferie i juni til den svenske skærgård nord for Göteborg og dernæst til Dolomitterne i sommerferien. 2012 tog vi på miniferie til Stockholm og holdt sommerferie herhjemme. Det var i øvrigt den ferie, hvor jeg nærmest ikke så Istvan og landmand, fordi de trænede og trænede. Så 2013 insisterede jeg på at komme på lang motorcykelferie, og der arrangerede vi en tur til Frankrig for motorcykelvenner, hvor vi fik set utroligt meget, inklusiv Pyrenæerne. Sidste år drog vi af sted alene og tog turen ned gennem de franske alper, omkring de norditalienske søer og altså op over Stelviopasset.

P1030076

Landmanden har netop ringet, at han har skudt en buk, det skal da fejres med god is til aftenteen. God sommeraften til dig.

12 kommentarer:

 1. At mindes og dermed genopleve tidligere ferier er næsten - men også kun næsten - lige så godt som dengang, man oplevede dem. Alle de "kan du huske", enten til sig selv eller til husbonden, er så hyggelige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er hyggeligt at mindes og også at gå på opdagelse i hukommelsen, hvornår det nu var, vi var de forskellige steder :-)

   Slet
 2. Jeg har også magneter fra diverse rejser... det er nu så hyggeligt at mindes på den måde.
  Istvan ser nu ret længselsfuld ud!
  Og god arbejdslyst med malerarbejdet....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, Istvan længes altid, men nogen gange er det mere højlydt :-)

   Slet
 3. Dejlige ferieminder, magnetterne taler hver især, god måde at bringe minderne med hjem :-)
  Håber der er plads i fryseren - velbekomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, magneter kan være i motorcykeltakserne :-) Der er plads, heldigvis og tak :.-)

   Slet
 4. Det må være så skønt at kunne tage mc'en og så bare trille derudaf. Jeg forestiller mig, at det er den ultimative frihed på to hjul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, man sanser i hvert fald meget mere på to hjul end på fire hjul :-)

   Slet
 5. Jeg troede ellers, at Istvan netop skulle med på jagt?

  Dejligt med forventningens glæde og minderne bagefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, om foråret er det pürsch, her er hunden ikke med,det er først til efteråret :-)

   Slet
 6. Dejligt der var en buk til gemalen. Er det som hos vores datter : Når der er skudt en buk så er der ro over gemytterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, egentlig ikke, landmanden holder af at gå på jagt, men skal ikke absolut, men det er dejligt at have fået kød i fryseren :-)

   Slet