mandag, juni 08, 2015

Under pres

Det nytter ikke at lade som om jeg ikke er det. Kroppen afslører det, jeg tænker og tænker hele tiden, jeg er begyndt at bruge et glas rødvin som sovepille, så nu har jeg besluttet mig for, at jeg i dag bare skriver. Jeg kan ikke tænke mig ud af det, det er mit vanlige problem, jeg vil så gerne være hundred procent sikker på, at det jeg skriver er lige i øjet, både at der er viden bag det og den sproglige formulering. Men hvis ikke jeg skriver noget, så har jeg intet at forholde mig til hverken vidensmæssigt eller formuleringsmæssigt. Så skriv kvinde – nok engang.

P1030084

Gårsdagens billeder gør mig glade, når jeg ser på dem. Jeg holder meget af at makrofotografere, at zoome ind på det lille mirakel det er, at et insekt holder balancen på en vippende blomst, eller at mælkebøttens små fnug hviler roligt på blomsten.

P1030086

Og så undrer det mig, at jeg så sjældent plukker buketter fra haven eller grøftekanten, for når jeg træt kommer ned i køkkenet, så smiler jeg ved synet af den lille vase fyldt med grøftekantens mangfoldighed.

P1030091

Må du få en god mandag.

14 kommentarer:

 1. Ja skriv alt hvad du kan, så kan du rette og omformulere.. Håber du har fået hul på skrivebylden og er i fuld gang med at fylde den ene side efter den anden.

  Jeg havde 3 buketter med hjem fra Sverige i går. En stor buket af min yndlingsblomst liljekonvallen, nogle skønne blomstrende grene fra vores kæmpe rhododendron og en blandet buket blomstrende ukrudt.. :-)

  God skrivedag hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det går fremad, men meget langsom og jeg svinger hele tiden mellem at kaste håndklædet i ringen og give mig selv moralsk støtte ala du kan godt, kom nu bare i gang :-)
   Dine buketter må få glæden frem og forlænge nydelsen af weekenden :-)

   Slet
 2. Det er svært at lade være at plukke blomster! Lige nu har jeg gule ranunkler bag i bilen - i håb om at de kan tørre på vejen hjem:-) Det går nok ikke, men det er virkelig noget jeg savner ved at bo inde i byen - det og så den friske luft! - Må du finde hvile midt i hverdagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, jeg hviler vist for meget eller laver overspringshandlinger. Jeg kan levende forestille mig at du er god til at få plukket buketter, jeg er ikke, men jeg nyder, når andre gør det :-)

   Slet
 3. Den Guds åsyn falder på, ser det store i det små! (Piet Hein)
  Jeg elsker både landskabs og makrofotos. Overblik og fordybning. Storheden filtreret ned i detaljen.
  Min søde mand kommer med indkørselsbuketter til mig... Og jeg nyder blandingen af blomster og græsser (= ukrudt!)
  For mig kommer ordene ofte som følge af det, jeg har fået skrevet... Tankerne vokser ud af teksten. Jeg får tid til at reflektere over mine ord. Jeg kan arbejde med sprog og indhold. Hensigt og mål. Jeg kan læse teksten igennem, prøve at se den med andres øjne. Og så få den sidste finish skrevet ind.
  God arbejdslyst... fokus, disciplin, færdig!
  Rødvin er godt... men ikke som sovemiddel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak og nej rødvin skal ikke bruges som sovemiddel, så i dag køber jeg antihistaminer, de er nemlig gode sammen med panodil i følge vores overlæge, når man har søvnproblemer.
   Indkørselsbuketter, herligt ord, så lang en indkørsel har jeg ikke :-)
   Dine ord tager jeg til mig, jeg ved det jo godt, men jeg vil allerhelst snakke og reflektere mundtligt, selv om mine indlæg på bloggen har vist mig at gennem det skriftlige får jeg også tænkt.

   Slet
 4. Uhada - jeg håber som Inge, at du nu er kommet godt i gang. Når man bare lige kommer over den vanskelige komme-i-gang-hurdle, flyder ordene gerne meget mere frit - er min erfaring, og jeg håber det samme vil ske for dig.
  Grøftekants- og andre buketter gør altid glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det går for langsomt, nok fordi formen ikke er tydelig for mig. En opgave har en opskrift, men denne opskrift på et kapitel fra forlagets side er meget løs, synes jeg, så nu skriver jeg bare, så må jeg se på formen senere. Jeg satser stadig på at få første udkast færdig inden weekenden, så jeg kan slappe af der.
   Buketter er bare skønne :-)

   Slet
 5. Du skal skrive af hjertens lyst. Lad som om du bare laver et mindmap; så føles det mindre forpligtende. Alt det du får ned på papiret er jo guld, som du senere kan redigere i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, du har ret, men når jeg hele tiden skal tjekke at mine oplysninger er korrekte, så tager det tid :-)

   Slet
 6. God skrivelyst - jeg håber, du får knækket koden til at komme i gang for alvor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg synes desværre ikke rigtig jeg rykker, men jeg skriver dog :-)

   Slet
 7. Dejlige billeder - Håber de gav dig inspiration til at fordybe dig i dit skriveri, og ikke kun til tankerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak, næh jeg er kørt fast og har sagt fra nu :-)

   Slet