tirsdag, juni 02, 2015

Tirsdag morgens dresscode

Og ja dresscode er faktisk et dansk ord nu. Denne morgens triste regnvejr udenfor får mig til at blive i pyjamasbukser og top kombineret med en cardigan. Udenfor er de lilla rododendronbuske ved at folde sig ud.
Der skal læses artikler, der skal tænkes tanker, der skal laves mindmap i dag, så jeg kan få et overblik over det, jeg vil skrive. Der skal også nydes og ydes. Dagen starter med fysioterapi, dårlig arm/skulder og hæl kommer under kærlig behandling. Eftermiddagen byder på tapning, ikke bloddonation, men plasmadonation, det tager 40 minutter, så jeg kan slappe af, drikke solbærsaft og læse med bevidstheden om, at jeg giver mit bidrag til, at nogen kan få frisk frosset plasma, hvis de får brug for det. Det kunne de godt få på min afdeling, hvis de er i maravanbehandling, som ikke var velreguleret og de derfor har fået en blødning i hjernen. Grunden til at plasmatapning tager længere tid end blodtapning er, at man tapper blodet, det centrifugeres i en maskine, hvorefter blodbestanddelene (blandt andet de røde blodlegemer og blodplader) føres tilbage i blodårerne igen.

Lyset har svært ved at trænge igennem denne morgen og giver mig en illusion af at jeg har god tid, det har jeg ikke, klokken nærmer sig afgang, og jeg er stadig i nattøj. Sæt i gang, Lene og god tirsdag til dig.



22 kommentarer:

 1. Det lyder til det bliver en dejlig dag trods vejret ikke byder til så meget andet end pyjamas, te og en god bog,måske endda lidt varme fra en brændovn,stearinlys eller lignende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, brændeovnen springer vi over, for så bliver her for varmt, men om lidt kravler jeg op i sofaen med en stak artikler og en kop te :-)

   Slet
 2. Vejret i dag indbyder til indendørs aktiviteter i det bløde tøj, men virkeligheden jager os alligevel ud. Rigtig god dag til dig Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge, åh ja virkeligheden synes vi skal være påklædte og parate til at møde verdenen i regnvejr og kulde :-)

   Slet
 3. Og god dag til dig. Vejret er gråt og vådt, men alligevel også dejligt, for det dufter af forår. Grødevejr, ville min far have kaldt det.
  God arbejdslyst med læsning og skrivning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Laura. Det er grødevejr, men varmen må gerne komme.
   PS jeg er vist fanget i dit spamfilter, mener jeg har lagt kommentar til dig. Har forsøgt at sende mail til på din gamle mailadresse :.-)

   Slet
  2. Det var du, men jeg har fået fisket dig ud. Tak for påmindelsen på min mail.

   Slet
 4. Du må have en dejlig og aktiv dag. Træls, at du stadig har behov for fys, men plejer at være godt bagefter.
  Jeg var slet ikke klar over, at der var så mange forskellige donormuligheder. Måske jeg skulle genoverveje - i sin tid fik jeg at vide, at det ikke var godt at være bloddonor, da jeg havde for mange hvide blodlegemer - jeg tjekkede det ikke nærmere, for jeg syntes også, at de der nåle blev kraftigere og kraftigere ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, åh ja jeg tror jeg kommer til resten af mit liv at gå til fys ;-)
   Jeg gik over til plasmatapning, for det påvirker ikke blodprocenten, og så jeg tappes hyppigere.

   Slet
 5. Hos os har vi nærmest efterårsagtige tilstande. Igen. Men nu skulle det være ved at være slut med det, og varmen skulle indfinde sig.
  God hygge- og arbejdsdag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, ja det ligner efterår, jeg er glad for at det vender, for vi skal synge til en friluftskoncert torsdag aften :-)

   Slet
 6. Du får en dejlig dag med alle dine artikler og mindmaps, som er eminente til at få styr på tanker. Det bliver spændende at læse (om) din artikel.

  Har du set min mail om, at du ikke længere går i mit spamfilter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, mindmap er nemlig god til at få styr på tankerne. Og ja tak, jeg har set din mail, men ikke fået svaret. Det er godt at vide, jeg tror så de fleste rubricerer mig som ikke-spam, når jeg hentes ud, for det er kun hos dig jeg har oplevet at jeg stadig skulle erklære mig som ikke-robot :-)

   Slet
 7. Godformiddag og dejlig dag til dig :)
  Jeg kommer til at fnise, når jeg læser, at andre bliver i nattøjet, når de står op - hvis jeg gjorde det, ville posten - eller hvem der nu kommer forbi - få sig noget af en overraskelse, jeg sover nemlig uden nattøj ;) Desuden står jeg aldrig op, uden at gå i bad og tage tøj på - og jeg gider ikke tilbringe min morgen med mennesker i nattøj ... eller mig selv i nattøj - hvis jeg brugte den slags. Heldigvis har min mand det på samme måde, så jeg er fri for at skælde ham ud.
  Endnu engang god dag - vejret er vådt og blæsende men ok - Emma og jeg har gået tur for længe siden - jeg har set film - og nu er jeg klar til morgenmad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg er normalt også i tøjet fra morgenstunden af, men ofte vælger jeg at brygge te, smøre madpakke og spise morgenmad inden jeg gør mig klar. Og pyjamasbukserne er købt lige nøjagtig til det brug sammen med en cardigan :-) Her i huset er det tilladt at spise morgenmad i nattøj eller morgenkåbe, det er hyggeligt :-)

   Slet
 8. Mon du er kommet i tøjet? Ahr det tror jeg dog. Før i tiden kunne vi nu osse tulle længe rundt i nattøj i weekenderne, men det hørte op da vi fik hund som satte pris på tidlig-morgen lufteture.

  Plasmatapning? Så lærte jeg det.. det havde jeg aldrig hørt om at man gjorde.

  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Overleveren, jeg er i tøjet, skulle møde hos fys kl 8 og det ville se dumt ud i nattøj :-)

   Slet
 9. Skulle ønske det var meg som kunne dase rundt i pysjbuksen denne regntunge formiddagen. Brrr… det var kaldt og vått å komme seg på jobb i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elisabeth, det var også kun kort tid her, jeg skulle til fysioterapeut klokken 8 :-) Ja uf, det er som efterår i dag.

   Slet
 10. En gang imellem tager jeg en hel lørdag eller søndag i nattøj. Ikke ret tit, men det føles som den største luksus.

  Rhododendron-tiden er den smukkeste i haverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, enig i at det må føles som den rene luksus :-) Og rododendron-tiden er bare smuk

   Slet