onsdag, juni 03, 2015

Nye beboere på gården

Landmanden har tømret igennem lang tid, når der var en lille tidslomme. Nu er de første beboere flyttet ind, og midt sommer flytter de næste beboere ind, nemlig fasankyllinger.

P1030052P1030053

I dag har vi fået frittata med spinat, løg og parmesanost til aftensmad. Og lad det være sagt med det samme, jeg er ikke den, der holder høns, men det gør min mand og dermed følger også forpligtelsen med fodring og rengøring og indsamling af æg. I dag er sådan en dag med hurtigt ind af døren, lave mad, spise den, sidde lidt med en kop te og så ud af døren igen. Der skal øves til koncerten i morgen aften, så jeg er den, der er smuttet. God aften til dig.

23 kommentarer:

 1. Også god aften til dig Lene...og jeg kan se, at du har opdaget at live writer virker igen...du har vandmærke på dine billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det har jeg nemlig :-)

   Slet
 2. Nøj, en flot hønsegård (fasanvoliere)! Hvorfor nu ikke det; kan du ikke lide høns? Jeg skal heller ikke have høns, men synes nu, de er ret søde. Og god øvehæftes til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, nej jeg bryder mig ikke om høns, hvis jeg skal passe dem ;-) Vi ville ikke have hund, hvis jeg bestemte, selv om jeg er glad for vores hund.Og jeg fatter ikke mennesker der flytter på landet for at holde dyr, hvis ikke de er landmænd. Det gad jeg ikke :-)

   Slet
 3. Du har vist også rigeligt med gøremål, så jeg forstår godt, at du fralægger dig hønseholdsansvaret. Jeg kunne nu godt tænke mig at have høns, men vi er for meget væk fra hjemmet til, at det er praktisk muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg fralægger mig nemlig alt ansvar for høns :-)

   Slet
 4. Sikke en flot og rummeligt hønsegård/ et fasanvoliere. Millioner af burhøns ville være misundelige, hvis de så det. Jeres høns får et godt liv, og deres æg kan I spise med god samvittighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, jeg er gift med en dygtig tømrer, og ja, de får et godt hønseliv :-)

   Slet
 5. Sikke et projekt, han har haft gang i. Det bliver dejligt med friske æg.
  Hos naboen har de også fasan - dog som gæst i haven. Vi har altid kaldt det fuglen med den dårlige gearkasse, med den lyd den kommer med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, æggene har jeg ikke noget imod :-)

   Slet
 6. Flot hønsehus. Jeg har altid godt kunnet tænke mig bare sådan 5-6 høns, men det har ikke været muligt, der hvor jeg har boet. Så har vi haft kaniner, marsvin og hamstere. Det er hyggeligt med dyr omkring sig.
  Jeg kan godt forstå, du ikke skal have flere opgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, jeg kan godt lide at se på dyr, det har bare aldrig sagt mig noget at have dyr :-) Og nej jeg skal ikke have flere opgaver lige nu :-)

   Slet
 7. Hvad er det nu en generalprøve skal gå sådan halt om halt, det giver en perfekt præmier.

  Skønt med hønsehus, det vil give mange skønne menuer, både med æggene, og er det til avl og opfedning af kyllinger, er det selvfølgelig dejligt, fremfor de der kan købes i butikkerne, de smager meget bedre. Sidst men ikke mindst, så er der hønen til suppen (med masser af melboller).

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, generalprøven gik nu godt med lidt svipsere, så vi satser på at den kører i fin stil i aften :-)

   Slet
 8. Hold da op.... det er da HerregårdsHøns!
  Knæk og bræk og god fornøjelse til/med koncerten. Jeg er vild med Per Nielsen... han skal bare lukke munden op, så jeg er helt solgt!
  Og så spiller han guddommeligt på trompet. Sig lige Mojn til ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, ja jeg kender jo slet ikke Per Nielsen, og er normalt ikke til trompetmusik i flere minutter, men så kan jeg glæde mig, kan jeg høre :-)

   Slet
 9. De bor da standsmæssigt, de høns. Det er nu, efter min mening, det bedste husdyr man kan have.
  Det er rigtig sæson for koncerter. Jeg sang til koncert med mit ene kor i går, og det andet kor har såmænd koncert om ikke så længe. Dit kor har et herligt navn. Sang bringer jo glæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, sjovt som vi ser forskelligt på det at have høns, men æggene kan jeg lide :-) Vi har ikke rigtig haft koncerter, så jeg glæder mig til at give den hele armen, for sang bringer glæde både til den, der synger og den, der lytter (for det meste) :-)

   Slet
 10. Hvor mon min kommentar mon er forsvundet hen.. ??
  Nå jeg prøver igen. Mon ikke du forbarmer dig over både høns og landmand, når du står og mangler et par friske æg.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, den lå ikke i spambunken. Og jeg spiser gerne æggene, jeg vil bare ikke have noget med pasningen at gøre :-)

   Slet
 11. Danske landhøns. Det er en herlig race, som blot kræver tag over hønsegården; men det er ordnet kan jeg se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, der er tag på, og de ser ud til at nyde tilværelsen :-)

   Slet
 12. Jeg har haft både høns og moskus-ænder - stor fornøjelse, så længe det stod på. Jeg savner nu gravhunden mere, end jeg savner mine fjerkræ :-)

  SvarSlet