tirsdag, juli 03, 2007

LYDE

Stilheden på landet beskrives tit, men faktisk er her jo ikke helt stille. Klonk-klonk, pip –pip, snurre-snurre.

Smeden har lavet ny rørforbindelse, så nu kan vaskemaskinen snurre igen herinde.

Nogle af fliserne udenfor har i den anledning været oppe, så nu har landmanden besluttet at lægge et stort stykke om, og lydene af fliser, der bliver lagt i stabler, er behagelig. De får følgeskab af fuglenes sang, og jeg nyder at have døren åben ud til dem, mens kontorarbejdet bliver ordnet.

Lige nu dominerer fjernsynet mit lydbillede, det kunne jeg så godt undvære, men der er jo en ung mand, der har ferie, og som kun kan se parabol hernede i stuen, hvor computeren også står.

Han har sammen med fætteren skrevet et lille teaterstykke til børnelejren næste uge, og i går aftes var han i udklædningskassen for at finde rekvisitter dertil. Det bliver spændende at høre, hvordan det så kom til at virke.

Jeg lader op til aftenvagterne, som starter i dag, apopleksigruppen skulle være rimeligt krævende, så når jeg når til fredag aften kl. 23.30, så er jeg uden tvivl glad for, at der står to ugers ferie på programmet.

4 kommentarer:

  1. Nej, landet kan ikke kun forbindes med stilhed. Selvom jeg nyder den "manglende" konstante summen fra trafik, som der er i storbyer.

    Men larm på landet er der også. Da min svigerfar var økologisk mælkeproducent blev man altid vækket kl. 4-5 stykker om morgenen ved at den tomme mælketank "summede" voldsomt. Som det blev lysere så blev larmen mindre - det skyldtes ikke at dagen kiggede frem, men at tanken blev fyldt op.

    Og hønsene eller rettere hanen.

    Jo, der kan være rigeligt med lyde på landet. Men når der er stille, så er der virkelig stille.

    SvarSlet
  2. Vi har haft ænder gående udenfor i mange år. Før fugleinfluenzaen. Sikke dog et spetakel de også kunne lave. Når de så blev slagtet, blev der pludselig stille.
    Jeg har selv skrevet om nattens lyde i min blog. Og jeg har ikke engang en landmand til at lave lyde. :-)
    Men rolige og dejlige lyde er de på en eller anden måde allesammen. Både de naturlige og de menneskeskabte.

    SvarSlet
  3. Sjovt nok er der jo også lyde når der er helt, helt stille. Jeg har gået til yoga i et par år og den ro der sænker sig når man slapper af har også en lyd nærmest summende (syn's jeg) God vagt :-)

    SvarSlet
  4. Fru green, og den stilhed nyder jeg, og er nok blevet vant til den, så hvis jeg flyttede ind til byen igen, så skulle der en tilvænning til ;-)

    Johanne, det er nemlig rigtig, lydene bliver et beroligende lydtæppe, og man slapper af.

    fru koch, vejrtrækningens lyd og vores indre lyd er rigtig gode til at slappe af til.

    SvarSlet