tirsdag, december 16, 2008

16. DECEMBER

Mørket udenfor har været markant, så billeder er det så som så med, jeg må blot konstatere, at jeg og mit kamera ikke kan finde ud af at tage billeder indenfor i sådan et vejr. Så miniferien har været fyldt med gode oplevelser men meget få billeder.

Jeg har nærmest følt mig i udlandet, Nørrebro er virkelig en koloristisk plet at færdes i, og jeg har nydt at trave i gaderne og se og høre islæt fra andre lande.


Datteren præsenterede mig for små sjove butikker, og lørdag fik vi eftermiddagste i en lille tecafe. Lækre scones med lemon curd og en god kop te blev indtaget i en lille dukkesalon, og skulle man være fristet, var der også en lille butik med te og småkager, så stemningen kunne tages med hjem.

Søndag blev der arbejdet igennem, landmanden kom over, og mens datteren var på arbejde, savede og sømmede vi, så der efterfølgende var styr på de tre piger fra Jyllands sko. Landmanden var målløs over alle de sko, men nu er han jo også gift med en kvinde, som max har 6 par sko inklusive sandaler og træsko, så han kender slet ikke til den side af kvindelivet ;-).


Ved midnatstide sluttede sønnen sig til os, så mandag var vi samlet hele familien og begge de unge mennesker fik deres adventsgaver. Jeg kan nu sætte kryds ved projekt poncho og halstørklæde, billeddokumentationen er desværre mislykkedes.

Alle de tre unge damer havde flere projekter til handymanden / landmanden, så de sidste ting blev hængt op rundt omkring, mens sønnen og jeg gik på indkøb.

Herefter var det tid til Tivoli og julehygge, det var koldt, men dejligt. Årets første brændte mandler, 1 pose pr. person, blev indtaget. Det er fast tradition, siden børnene var noget yngre end i dag, at årets juletur til Aalborg startede med indkøb af mandler. I år var turen så henlagt til Tivoli, det var slet ikke så ringe en erstatning.


Vi nød de små boder, lysene og stemningen, de små ildsteder rundt omkring i parken var skønne at varme fingrene på, mens gløgg og varm kakao blev indtaget.

Miniferien sluttede af med et brag af en koncert, gospelkoret Oikos, som datteren er en del af, sang i St. Johannes kirken. Sikke en klang, rytme og musikalitet, og mest af alt en glæde ved sangen, som smittede. De havde fire sangere fra et amerikansk gospelkor med som solister, så vi fik virkelig den originale gospel ind i kirken, jeg smiler stadig ved tanken.

Nu er det blevet hverdag igen, og vi er lidt matte i sokkerne, klokken var midt nat, inden vi ramte matriklen herhjemme, men i aften kan vi slappe af, så det går nok.

17 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig tur I har haft...vi snupper en enkelt dags tur i dag.

    SvarSlet
  2. God fornøjelse Anne, husk hue og vanter ;-)

    SvarSlet
  3. Det lyder vel nok som et dejligt besøg her i hovedstaden :-)
    Den slags kan man leve højt på længe...

    SvarSlet
  4. Det lyder som den aller dejligste miniferie !
    Næ, at tage gode billeder i denne tid uden lys, dét er svært :-)

    SvarSlet
  5. Sikke en masse du har nået at opleve i København, Lene. Det lyder hyggeligt. Jeg er meget imponeret over landmandens skoreol :-)

    SvarSlet
  6. Det lyder som om i havde godt at en tur til hovedstaden og jeg tror i var i thetime i Birkegade - et skønt sted....

    SvarSlet
  7. Lotte, det kan man, så selvom datteren syntes vi havde arbejdet meget og slappet af for lidt, så nød vi det :-)

    Miri, mine billeder blev så ringe også inde i kirken, øv, men så har jeg jo oplevelsen printet indeni :-)

    madame, det var de tre unge damer også :-) så han solede sig i deres beundring ;-)

    Marianne, den hed rigtig nok teatime, men jeg kan ikke huske gaden ;-)

    SvarSlet
  8. Uh, bare det var mig
    Øh, det er det jo næsten også, afstanden er bare lidt mindre, he he.
    Bortset fra at hun p.t. residerer i London. Men jeg regner da med, hun kommer hjem igen. Og SÅ må vi have sådan en tur, som du beskriver.
    Koret lyder rigtig spændende, og hjemmesiden giver et super hyggeligt indtryk. Og man bliver da bare glad, når man lytter til - og synger - gospel.

    SvarSlet
  9. Hvor hyggeligt, du har været jo været her lige i mit hood. Tea Time er så udpræget et damested, og I har været en del rundt, men hvis man ejer så mange par sko skal de jo også bruges aktivt.
    Det må være en gave at få besøg af familien, som er ferme med hænderne :-)

    SvarSlet
  10. Det lyder som en fantastisk tur I har haft. Pigerne var da heldige med saadan et besoeg og landmanden laerte saa aabenbart ogsaa noget af oplevelsen. :)

    SvarSlet
  11. Det lyder til i har haft en dejlig tur og oplevet meget,selv om landmanden også har arbejdet.

    SvarSlet
  12. Conny, det er faktisk sjældent at vi har haft en kvindetur,så jeg nød det :-) Er det kun en kort tid, at din datter er i London?

    Gitte, jeg gik faktisk og tænkte på hvor det var du boede, men kunne ikke huske det :-) Jeg tror de nyder at have en far som bare er god til al slags håndværk :-)

    Tina, tror du ikke jeg får nogle sko ;-)

    SvarSlet
  13. Conny, vi nød det rigtig meget :-)

    SvarSlet
  14. En skøn tur har det da været. Så gør det jo ikke så meget at man er lidt mat i sokkerne. ;-)

    SvarSlet
  15. Frk bibo, det er nemlig helt rigtig, man kan klare meget, når man har det godt :-)

    SvarSlet
  16. Datteren rejste 4. november og er retur 15. januar - med et juleophold herhjemme. (Hun savnede sin musikerkæreste, og så var der ingen obligatoriske øvelser etc. inde på uni i denne blok).

    Og til din søsterhyldest ovenfor: Herligt at man har en dejlig søskend, som man kan dele livet med. Og hvor du ligner dig selv fra dengang!

    SvarSlet
  17. Conny, det er da godt, hun kommer hjem til jul :-) verden i dag er blevet meget mindre, så det er dejligt de unge bruger verden som vi andre brugte Danmark ;-)
    Jeg var i England i 6 månder, ikke noget med telefonkontakt hjem til eller rejser hjem ;-)
    Og tak, det der drilske smil gad jeg godt se lidt mere :-)

    SvarSlet