fredag, december 12, 2008

12. DECEMBER

Højrøvet, manglende ydmyghed over for opgaven, normalt ikke gloser jeg sætter på mig selv, men som dagen skred fremad i dag, dukkede de op.

Kursusopgaven gik på at finde et emne, som man ville gøre noget ved, og så gik øvelsen disse dage på at tale om formidlingens kunst, se på sine argumenter, se på hvad der skulle til for at ændre praksis, og i dag fik vi så 10 minutter hver til at fremlægge det, som om vi var hjemme på afdelingen.

Godt nok havde jeg tænkt meget over, hvordan jeg ville fortælle om mit projekt, jeg havde øvet mig i bilen, jeg havde jo masser af tid. Men da jeg så og hørte, hvor meget de andre havde gjort ud af det med PowerPoint i passende mængder, overheads lige som de skulle være, så fik jeg ondt i maven.

Jeg ved, jeg kan formidle, jeg ved, jeg kan fortælle en historie, jeg brugte meget tid som FDF leder på at udvikle min evne til at fortælle historierne fra Biblen, så de blev levende.

Nervøsitet var der ingenting af i morges, men jeg skal love for, at jeg fik underlige mavefornemmelser i løbet af formiddagen. Og godt for det, for da det endelig blev min tur, var jeg tændt, opmærksom og klar til at fortælle min historie.

Jeg valgte at fortælle om en oplevelse jeg havde haft, og hvordan det fik mig til at tænke på tilbuddet om at ringe til pårørende efter dødsfald. Jeg valgte alle hjælpemidler fra og fortællekunsten til, og jeg fik inddraget mine tilhørere, så bagefter var jeg tilfreds, og det var de også. Det blev en god oplevelse, men jeg er dybt taknemlig for, at jeg først kom på til sidst, at jeg fik lov til at blive nervøs, og jeg er fast besluttet på at fremlægge mit forslag derhjemme, så det bliver til noget.

Nu er kurset slut, de næste dage står i min lille families tegn. Vi drager på forskellige tidspunkter i løbet af weekenden til København for at hjælpe datteren og for at høre hendes kor synge. Jeg skal køre i tog alene i morgen tidlig, jeg glæder mig, blot har jeg ingen bøger, så alle de uafsluttede strikke/hækleprojekter ryger ned i tasken.

Må I alle få en dejlig weekend.

10 kommentarer:

  1. Også en rigtig god og hyggelig week-end til dig Lene. Det lyder som et godt kursus. Nervøsitet skal der vist være bare en smule af for at det bliver godt ;)

    SvarSlet
  2. Kan I have en rigtig god tur Lene...jeg vinker når du med lynets hast kører gennem Regionshovedstaden :-)

    SvarSlet
  3. Anette, der skal være nervøsitet, så man yder sit bedste :-) og tak :-)

    Anne, jeg skal prøve at huske at vinke tilbage :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder som et godt kursus med nyttige erfaringer for dig. God tog tur og ha en dejlig weekend.

    SvarSlet
  5. Evnen til at fortælle , er du så heldig at besidde. Det præger din blog også præg af- tak for det !
    Nyd din weekend med din familie :-)

    SvarSlet
  6. At kunne fortælle en historie/ projekt er noget af det mest sublime man kan forestille sig. Og jeg er glad for at du valgte den strategi og godt at den gav pote. Hyg dig i København :-)

    SvarSlet
  7. Du er for sej! ;-) Rigtig god tur til Kbh og hav en dejlig weekend.

    SvarSlet
  8. Lene, jeg må altså fortælle dig, at alle de der power point-fremstillinger giver jeg ikke noget for. Det gør jeg derimod for en engageret formidler, som jeg er sikker på, at du er.
    Min boss viser alt, hvad hun siger med power point-shows. Jamen altså ...
    Vær stolt af, at du ikke behøver et lysshow - det er kun for dem, der ikke lyser selv. Jeg håber, du har haft en dejlig københavnertur.

    SvarSlet
  9. Tak Betty, jeg synes jeg fik meget med mig :-)

    Tak Miri :-)

    Tak Marianne, fortællingen er en rigtig god måde at fange sine tilhørere på :-)

    Tak frk. bibo :-)

    Tak Madame, powerpoint både som uheldig og som god støtte mødte jeg på kurset. Mit oplæg ville aldrig have gjort sig som powerpoint, så jeg måtte lyse selv :-)

    SvarSlet
  10. Godt lyst, Lene!

    Jeg har jo undervist en hel del i det der PowerPoint, og problemet med det er, at det kan alt for meget lir og tivoli. Og det er meget få emner, der kan tåle lir og tivoli.

    Jeg plejer at sige til kursisterne, at det eneste tidspunkt man må bruge PP´s virkemidler noget nær ubegrænset er, hvis man skal vise et regnskab med negativ bundlinie - så gør det ikke noget, at man slører budskabet med en masse dyt, båt, dynamolygte-fis!

    Så skal man bruge mediet, så skal det sandelig gøres med måde.

    Jeg har mere respekt for et godt foredrag uden!

    SvarSlet