lørdag, februar 13, 2010

KVINDESNAK 1

Torsdag og fredag blev helliget kvinder. Først var der et symposium, hvor læger fortalte om den neurogene blære og om den nyeste viden om behandling af urinvejsinfektion. Jeg håber inderligt, at arrangørerne lægger de to lægers ”slides” ud på hjemmesiden eller sender dem til os, for lægerne var dygtige, havde god viden at skulle formidle, men de speed snakkede, så jeg opgav at få noteret den gode viden, i håb om at forstå noget af det de snakkede om.

Der var også fysioterapeuten, som fortalte, om hvordan hun hjalp kvinder, som ikke kunne holde på vandet eller måttet tømme sig med katetre pga. diverse sygdomme i underlivet eller hjernen. Hvordan hun hjalp dem til at se på sig selv som et sexet og sensuelt menneske trods lammelser i ben/arme eller andre steder. Hun var en fantastisk fortæller og formidler, samtidig var hun humoristisk, så vi fik rørt lattermusklerne.

Vi hørte også om livet som kateterbruger og hvordan man taklede, når man heller ikke kunne holde på afføringen. Skønt at se en smart kvinde, som nøgternt og humoristisk kunne fortælle om sin sygdom og de konsekvenser det medførte, hun er helt sikkert et scoop til diverse patientmøder.

En kvindelig overlæge af anden etnisk herkomst fortalte om kommunikation med kvinder fra 3.verdens lande. Mange af dem er analfabeter eller har ringe skolegang, og mange gange valgte vi sygeplejersker en helt forkert fremgangsmåde, når vi skulle fortælle dem om deres sygdom og hvad de skulle gøre. Også hun var ualmindelig humoristisk, så lattermusklen blev virkelig rørt mange gange.

Selvfølgelig var firmaet også på med en præsentation af deres nye kateter, men det virkede stærkere, når deres medarbejder selv bruger kateter og kunne fremhæve, hvad hun syntes var godt ved det nye kateter. For det handler jo ikke kun om selve kateteret, det handler jo også om indpakningen, at den er æstetisk at kigge på, nem at have med i en taske, nem at smide væk i almindelige affaldsspande, uden at det skriger til verdenen, at det er et kateter.

Afslutningen var en time med Lone Kühlmann på slap line. Man kan sige, at der ikke var nye opsigtsvækkende budskaber her, men hold fast hvor serverede hun dem godt.

De to sidste kvinder hører du om i næste indlæg :-)

2 kommentarer:

  1. Du beriger virkeligt mine dage med dine ord;o)
    Det syntes jeg du skal vide.

    SvarSlet
  2. Tusind tak Sandra og velkommen her. Desværre er din blog vist med lås, jeg kan i hvert fald ikke komme ind :-)

    SvarSlet