søndag, september 28, 2014

NICE TO SLEEP IN NICE

Egentlig var vi slet ikke færdige med Gorges de Daluis, opdagede jeg efter at have udgivet sidste indlæg, så du får lige et par billeder mere af den røde klippeslugt.

P1000430

P1000433

Vi kørte ud på de større veje nu med retning mod Nice. Landmanden mente, at vi nok kunne finde et sted at bo tæt ved vandet i Nice. Hmm sagde landmandsfruen, hun havde jo været i Nice i maj og vidste fra taxachauffører, at juli var TURISTmåneden.

P1000437

Som sædvanlig var der meget at se på undervejs, byer og bygninger som ikke stod i rejsebøger, men som kunne være spændende at udforske.

P1000440

Det var varmt nu, og vi nød skyggen fra allétræerne. 

P1000442

At vi nærmede os en stor by og et trafikalt hovedområde sås på, at motorvejen dukkede op, og som vanligt i bjergområder måtte man tænke kreativt, så både landevej og motorvej kunne være der.

P1000447

Landmandsfruen forsøgte ikke at være negativ, vi havde planlagt at skulle køre langs middelhavet gennem Nice ad den berømte Promenade des Anglais, den som jeg havde løbet langs for bare to måneder siden. Klokken var omkring 18, så vi ramte myldretiden.

P1000448

Det gik perfekt, motorcyklen kunne sno sig mellem køerne af biler og pludselig var vi der, ved Middelhavet på Promenade des Anglais, og jeg smilte glad ved gensynet.

P1000450

Jeg havde tid til bag på motorcyklen til at nyde synet af de smukke bygninger langs vandet.

P1000452P1000453

Vi rundede klippen med udsigtstårnet og kom over til lystbådehavnen, smukt og fyldt var der, men ingen hoteller ved vandkanten i vores prisklasse.

P1000454P1000455

Vi kørte videre langs Middelhavet, vi kørte op ad bjergvejene, vi søgte på GPS’en, vi fandt skam hoteller, men så var de femstjernet med egen serpentinervej ned til hotellet og vandkanten eller også var de lukkede.

P1000458

P1000461

P1000465

P1000467

Til sidst tastede vi Ibis ind på GPS, der var et hotel i Menton. Vi besluttede os for at køre dertil. Det betød motorvej oppe i bjergene med udsigt over middelhavet og Monaco. Slet ikke så ringe. Det er sjovt, at man kører i Frankrig med kig til Monaco, som ligger klemte inde mellem Nice og Menton.

P1000469

Og hotellet var rigtig godt, lækkert værelse, garage til motorcyklen og 200 meter ned til vandkanten, hvor aftensmaden blev nydt på en fortovsrestaurant.

P1000472

Krydstogtsskibet var langt væk, så jeg skulle da lige prøve det nye kameras zoom.

P1000475

Og mens det blev mørkt, gik vi i behagelig temperatur hjem til hotellet efter to skønne dag på vejene i de Franske Alper.

P1000478

Dette indlæg er en del af min beretning om vores sommerferie på motorcykel i de Franske Alper, ved de norditalienske søer og til træf i Sydtyskland.

10 kommentarer:

 1. Åh, så skønne billeder - kom det fra mig, der lige er kommet hjem fra Nice. Vi boede på den skønne promenade - på Le Royal, lige ved siden af Negresco.
  Alle måltider indtaget med udsigt til det skønne Middelhav.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, tænk at bo med udsigt til Middelhavet, wow :-)

   Slet
 2. Når man sådan SKAL finde et hotel, så kan det være svært. Men det ser jo ud til, at det lykkedes for jer. Et ganske smukt sted også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi har faktisk altid kunnet finde et, måske ikke lige der hvor vi ville, men sådan må det være, når man kører ud i det blå :-)

   Slet
 3. Smukke billeder! Dit nye kamera leverer da en overvældende skarphed, som jeg ikke har lagt mærke til før, men det er nok fordi, der ikke har været så mage motiver med fuld sol og hvide vattot-skyer.

  Det må være så fedt, at være på tur med MC'en og bare medbringe hvad der kan være i et par tasker: Indbegrebet af frihed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg er glad for mit nye kamera :-) Vi holder meget af MCture, men overvejer at køre i bil næste år, fordi vi vil fordybe os i et område.

   Slet
 4. Åhhh hvor er det nice at se Nice igen. :-)

  SvarSlet
 5. Tak for en fin billedserie. Vi var også lidt betagede af Nice, da vi var dernede - alene havets farve var jo helt vidunderlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ellen, varmen, farverne og den gamle bydel, jeg er solgt :-)

   Slet