tirsdag, september 09, 2014

SÅ KOM DER REGNVEJR!

Landmanden var i gang med at så, men kunne godt lige komme ind og spise aftensmad, når nu jeg havde det klar. Det skulle han så ikke have gjort. For inden han kom ud igen, eksploderede himlen og startede med lyn og torden, hvorefter kaskader af regn og hagl blev sendt ned. Gårdspladsen blev forvandlet til en stor vandpyt, hagl lagde sig overalt. Istvan og landmand, som var på vej ud for at fortsætte dagens arbejde, måtte pænt stoppe op i døren og blot se til, mens himlen rasede. Istvan behøvedes ikke at få kommandoen bliv, det skete helt automatisk, selv ikke en hund vovede sig ud i det vejr.

Da uvejret stilnede af, prøvede landmanden at genoptage sit arbejde, men måtte opgive, det var alt for vådt. Tirsdagens plan med kartoffeloptagning er forvandlet til kartoffelsortering, to af medarbejderne har fået fri, de andre to hjælper landmanden med at lave et helt træk kartofler. Vi satser på tørvejr, så kartoffeloptagningen kan fortsætte onsdag. God tirsdag til dig.

det er svært at se, men der er vand overalt på gårdspladsen og haglene stod ned i stænger på det her tidspunkt

P1010132

14 kommentarer:

 1. Skybrud, uvejr, vi var hårdt ramt i lørdags, og mandagen igennem kom der også mange byger(kraftig regn).
  Håber ikke landmanden nu har sået forgæves. Krydser fingre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, der er tørvejr her og alt ser ud til at gå godt :-)

   Slet
 2. Det er nogle voldsomme skybruds-byger der rammer os ind i mellem, og ofte er de meget lokale.
  Man kan sagtens se at I var midt i en ordenlig skylle lige der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er virkelig heftige regnskyl der kommer, heldigvis ikke så voldsomt som nogen har været udsat for i de sidste uger.

   Slet
 3. Irriterende, når man nu lige er i gang med at passe ens arbejde ... vi må håbe, det bare var en kraftig byge.
  Her i Sverige regner det også lige nu - lige så smukt vejret var i går, lige så mørkt er det i dag, og det regner meget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, desværre stod regnmåleren ikke der, hvor den skulle have stået, så om vi definitionsmæssig var i nærheden af skybrud ved jeg ikke, men der kom rigtig meget på en gang. Vi havde så tørvejr i går,hvor I havde regnvejr, sådan er det så omskiftelig :-)

   Slet
 4. Nej, det er ikke det bedste landmandsvejr lige i øjeblikket. De voldsomme byger kan ødelægge alle gode planer på et øjeblik. Vi må håbe, at der snart kommer lidt stabilt tørvejr, så din landmand kan komme ud med såmaskinen og kartoffeloptageren igen. Her er der også en hund, der slet ikke behøver at komme ud i møgvejr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, landmændene er i fuld sving. De omlagde som sagt arbejdsplanerne, så i dag kører de i marken igen :-)

   Slet
 5. Uha, det ser vådt ud på billedet. Jeg håber, kartoflerne kommer op i god ro og orden. Heldigvis har vi i mit område været forskånet for alt for voldsomt vejr. Det er kun mine arbejdscykelture, der kan blive aflyst ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, i forgårs da jeg gik til bilen efter arbejde kom et heftigt regnskyl, og jeg blev sjaskvåd på fødderne, havde heldigvis paraply med. Men cyklisterne? De blev rigtig våde :-)

   Slet
 6. Vejret skifter bare hurtigt og der er store forskelle i vores lille land. Håber vejret snart er med jer igen KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, vejret er med os igen, det er godt :-)

   Slet
 7. Vejret bestemmer meget, og der er vidst ikke andet end at blive inde, når den slags kommer forbi. Jeg kan godt forstå, at Istvan selv valgte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, Istvan var meget hurtig til at beslutte sig for at blive inde :-)

   Slet