lørdag, oktober 19, 2019

I en lejlighed højt over byen og på en gård tæt ved jorden

I lejligheden, fredag eftermiddag:
Så sidder jeg her, min søster er på arbejde. Hun er efter mig, for hun synes, jeg glemmer at slappe af. Det føles blot godt at gøre rent, flytte ting på plads osv. Jeg vil gerne nå så meget som muligt. Der er langt fra Nordjylland til København i det daglige, så jeg nyder, at jeg har ferie og kunne hjælpe, da hun havde brug for det.

I dag er jeg dog færdig, fysisk og mentalt, så jeg slapper af, inden jeg tager det sidste ryk. Vi har hygget os om aftenen, når min søster sent er kommet hjem fra arbejde. Vi har hygget os om morgenen, inden hun tager af sted.



Lige om lidt skal jeg bære det sidste affald i denne omgang ned i affaldssorteringsrummet. Det giver motion, når man bor på femte sal uden elevator.

Flyveturen herover var den mest turbulente tur, jeg har prøvet. Jeg satser på, at turen hjem i aften bliver bedre. Heldigvis havde jeg en god bog, som kunne fange min opmærksomhed indimellem. Andre gange, når det rystede for meget til at læse, måtte jeg lukke øjnene og slappe af. Andre passagerer tog det helt afslappet, så jeg er nok blot ikke erfaren nok i et fly i blæsevejr.

Hvis du klikker billedet stort, kan du måske se de to mænd, der styrer en støvsuger, som renser tagrender over på den anden side af gaden.


På en gård tæt på jorden, lørdag formiddag:
Jeg er hjemme igen, der er støvsuget, opvaskemaskinen er sat i gang, jeg går stadig rundt i nattøj og lægger på plads og rydder op. Flyveturen i går aftes var rolig. Min søster skrev, at efter jeg var taget af sted, blæste det op, og det blæste meget sidst på aftenen. Godt jeg var kommet af sted.



Mine tanker flyver hid og did, de er hos familie, hvor et familiemedlem er blevet syg. De er hos sønnen og svigerdatteren, som jeg ikke nåede at få se denne gang, men heldigvis skal jeg snart se dem. Tankerne er hos datteren, som gav aftensmad på en lække cafe på Nørrebro, de er hos min søster, jeg lige har været hos. De er her på gården, de kredser om livet og fremtiden. De gør, at jeg ikke rigtig kan finde ro og finde ud af, hvad lørdagen skal byde på. Måske skal lørdag blot være overgang til de sidste to fridage. Måske skal jeg give mig selv lov til at åbne døren til arbejdslivet og gennemgå alle mine mapper inde fra arbejde. Måske skal jeg stadig holde den dør lukket og gå i gang med gårdens regnskab. Vi får se, hvad lørdagen byder på.

lækker mad på Paloma Vermut Cafe på Nørrebro

God weekend til dig.

6 kommentarer:

  1. Nu har du endnu en gang været i nærheden af mig, uden at vi fik tid til at ses bare kort. Og næste weekend kommer jeg i nærheden af dig, uden at der kan blive tid til at ses. Måske skal vi planlægge langt ud i fremtiden for at få det kommer til at ske. Jeg har en friaften i Aalborg torsdag 30. januar 2020. Hvad siger du til det :) ?
    Jeg elsker dine indlæg, fordi de minder mig om, at jeg også glemmer at slappe af. Eller elsker og elsker... Jeg elsker dine ord, men ikke at blive mindet om min egen fart derudaf :)
    Mette L

    SvarSlet
    Svar
    1. Mette, god ide, det er en aftale. Kan vi aftale nærmere over mail?
      Og tak, vi må lære at slappe af indimellem :-)

      Slet
    2. Jep, aftale, og over mail :)
      M

      Slet
  2. Vi to skulle kunne bytte lidt, for jeg er enormt god til at slappe af :-D
    Det var et værre blæsevejr i går eftermiddag og aften, og et voldsomt regnvejr blev det også, men vi nød det i vore fine sommerhus på Djursland, hvor lyden af elementernes rasen gik tydeligt igennem!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er jag faktisk også herhjemme, alt for god. Jeg har mistet lysten til strik, krukkeplantning, blomsterpasning og alle mulige andre huslige og hjemlige aktiviteter. Derimod føltes det godt at kunne arbejde og hjælpe min søster.
      Dejligt at være i et sommerhus omgivet af venner og masser af raseri udenfor :-)

      Slet
  3. Bor på et højt gulv, selv kaste affaldsafsnittene lidt vanskeligheder :) Dejlig indrejse.

    SvarSlet