mandag, oktober 12, 2020

Efterår i luften

Der er en anderledes sanselig fornemmelse af luften, da jeg åbner døren. Det har været koldt i nat, luften føles knivskarp, når jeg inhalerer den. En friskhed, en op-på-tæerne friskhed. Liddt som at få kold vand i hovedet en morgen, hvor man er træt. Jeg liver op og lader døren til gårdspladsen stå åben. Hundene kommer over i hundegården, mens jeg får fejet og ryddet op i bryggerset. To ruhåret hønsehunde kan gemme på meget jord i pelsen, når de har fået lov til at pøle rundt i jorden omkring gården. Det nemmeste er at lade det tørre og så feje/støvsuge det væk.

Landmanden er på gåsejagt alene på gårdens marker. Han stod tidligt op for at få lokkegæs og skjul på plads. Gæs er ikke nemme at narre, så om han får skudt lidt kød til vinterens aftensmad og pålæg er slet ikke sikkert.

Datteren kommer med rundstykker, hun skal arbejde med sine julekreationer til årets Magisk Jul i Hune herhjemme. Hun er dog ikke gået så vidt, at vi har julemusik til at akkompagnere arbejdet. Nu har jeg dækket bord og skåret dadler, svesker og frugt i mundrette stykker til yoghurten. Æggene er klar til at blive kogt, teen er brygget og kaffen er gjort klar til at blive brygget.
Sådan startede mit indlæg i går morges, men jeg kom aldrig videre. Livet og nærværet var mere vigtigt end et indlæg, heldigvis da :-) Min datter og jeg havde nogle dejlige timer sammen i lørdags. Vi tog på kunstudstilling i Galleri Rødhusgården. Esben Hanefeldt Kristensen har en særudstilling med malerier og litografier fra sine sidste to nye bøger. Jeg er vild med hans detaljerede, blå univers og bøgerne kom også med hjem, så jeg kan få tid til at dvæle ved ord og billeder. Jeg fandt en artikel med kunstneren i anledning af hans sidste bogudgivelse, og det var faktisk rigtig kloge ord, som jeg vil vende tilbage til. 


Dagen i dag har været fyldt med masser af kontorarbejde i form af telefonopringninger her og der, heldigvis med et afbræk. For to kolleger/veninder havde sagt ja til at gå en tur med mig i det skønne efterårsvejr. Vi gik en af de ture, jeg går, når jeg er i sommerhuset. Og der var tid til snak, tid til at nyde turen og havet og tid til at drikke min medbragte te på en bænk med udsigt over Vesterhavet og sommerlandet.8 kommentarer:

 1. Jeg er lige som dig vild med Esben Hanefelt Kristensens billedunivers. Jeg gav engang Isabella en bog med hans billeder. Han må meget gerne udstille også her :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg håber du får oplevelsen af hans udstilling. Ellers må I køre en tur til Nordjylland:-)

   Slet
 2. Jeg har ikke helt styr på, hvilke kunstværker din datter har gang i, men jeg synes, det lyder spændende :) Esben Hanefelt Kristensen kender jeg ikke meget til, men jeg har selvfølgelig set hans værker af og til, de er meget anderledes, og sikke mange små "dele".

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, kunstværker er det ikke, men juleting er det. Lige nu er det en juleuro, hun arbejder med :-)
   Der er så mange detaljer, så jeg tror, man kan få timer til at gå med at studere disse.

   Slet
  2. Spændende :) spændt på at se.

   Slet
  3. Helle, og detaljerne gik på malerierne :-) Men jeg glæder mig også til at se de færdige produkter fra datteren

   Slet
 3. Arrangementet i Hune lyder spændende, og det er fedt for din datter at være en del af det, men det kan nu godt bekymre mig en smule, at man stabler et så stort værk på benene i disse tider - jeg formoder, at man forventer, at der kommer en masse besøgende?
  Men altså, hvor må det være dejligt at have sin datter så tæt på igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der skulle være styr på det, det er udendørs som ZOO og Tivoli, og de har fået tilladelse til det. De har også åbent nu, så jeg håber, at det lykkes at gennemføre det. datteren skal heldigvis sidde i sin egen julehytte udenfor, så der skal blot godt med sprit og mundbind til :-)
   Og ja det er dejligt at have hende tæt på.

   Slet