fredag, oktober 02, 2020

Næsten lige som juleaften

 Den unge mand i supermarkedet sagde, efter at have kørt alle mine varer igennem; det var da også noget af en omgang denne gang. Jeg sagde det ikke højt, men jeg tænkte det, jamen men begge mine børn kommer hjem i denne weekend. Vi skal sende vores søn godt af sted til Norge og ønske ham held og lykke med at finde et job og finde hverdagen sammen med sin forlovede igen efter 7 måneders adskillelse (de har dog holdt ferie sammen i Norge, dengang man måtte det som dansker) Sidebemærkning: Ellen og Conny, er det korrekt at bruge sin og ikke hans forlovede?  Jeg er jo jyde ;-)

Det eneste sønnen ønskede sig, da jeg spurgte til madønsker (jeg er jo blevet totalt ideforladt hvad angår mad), var vildtpie. Det kræver, at vi først får vildt (i dag dyrefilet og hjortemørbrad) den ene dag for at have rester (kød og sovs) til vildpien den næste dag. Så kartofler og vildt leverer gården, resten til hele weekenden er der handlet ind til.

billedet er snuppet fra en anden gang jeg lavede vildtpie

Jeg når ikke at hente roser og Sankt Hansurt ind til vaserne, men det kan nås senere i dag. Jeg tror, sønnen trænger til hvile, det har været hektiske måneder som så sluttede af med at han blev syg, covidtestning (heldigvis negativ) og alt imens han var syg skulle han få lejligheden finpudset til overtagelse i går. Han nåede det hele, han er sej, synes hans mor. 

Datteren henter jeg senere i dag, hun har købt bil og glæder sig til, når hun bliver fri og uafhængig af sin mor som chauffør. Hun har købt plads i julehytterne i Skulpturparkens juleudstilling, så hun er allerede gået i juletanker grafisk set. Nu håber vi, at corona ikke spænder ben for det projekt.

Håber du får en god weekend, min tegner godt og lovende, og jeg er så klar. Vi går ikke ned på mad, lækkerier og drikkevarer. 

Håber vi får tid og overskud til en gåtur selv om vejrudsigten lover regn.


8 kommentarer:

 1. Det vildt lyder vildt lækkert. God weekend :-)
  Om sin og hans:
  Hvis man vil/kan sige "sin egen", bruger man "sin".
  Hvis man vil/kan sige "en andens", bruger man "hans".

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det smager også vildt godt :-) og tak for tippet.

   Slet
 2. Rigtig god og hyggelig weekend, det bliver så godt for jer, at være sammen, nyde den gode mad og hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne, vi nyder at vo har hele weekenden, så er der plads til at tage det stille og roligt, hvilket vi alle har brug for

   Slet
 3. God tommelfingerregel, Eric kom med der!
  Du har via den nok konkluderet, at det var rigtigt at bruge 'sin', da det ellers var en andens forlovede, han skulle finde hverdagen sammen med :-)
  Det lyder som en ønskeweekend, du går i møde. Vi går heller ikke ned på mad, for i morgen kører vi til Sønderjylland for at spise gourmetmad med tilhørende vinmenu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var godt jeg rettede det :-)
   Rigtig god tur og må mad og vin leve op til jeres forventninger

   Slet
  2. Jeg er helt enig med Ellen, som må være endnu mere ekspert end jeg, der jo også er jyde, og lige det med hans og sin bakser jeg stadig med efter snart 45 år i Hovedstadsområdet 🤷‍♀️

   Slet
  3. Conny, den første sætning med sin kan jeg bruge huskereglen, men den med: han er sej, synes hans mor, der synes jeg det er sværere at bruge sin egen eller en andens? eller også har jeg skrevet den forkert :-)

   Slet