torsdag, oktober 29, 2020

En underlig uge

 Jeg har slet ikke haft lyst til at blogge. Hver gang, at jeg syntes, at jeg kunne trække vejret frit, blev jeg bekymret igen. Ikke på mine vegne men på andres. Og selv om jeg hylder princippet om at lade det ligge, jeg ikke kan gøre noget ved, så kunne jeg ikke stoppe tankerne i at flyve derhen, hvor de ikke gjorde noget godt.

Fredag blev jeg nødt til at tage hjem fra arbejde, fordi jeg fik besked om, at jeg havde været det, man kalder nær kontakt til en, der var konstateret corona-positiv. Det kunne være f.eks. være, at man sidder til et møde med afstand, men ikke over en meter (det gælder jo både på tværs af et bord og til siden) i over 15 minutter. Så gik jeg i selvisolation.

Pludselig så jeg på alt, jeg rørte ved, som mulig kilde til smitte for landmanden. Så han fik udstukket retningslinjer, jeg vaskede overflader af, fandt rodalondunken frem og tørrede også overflader af med dette (aner ikke om det overhovedet virker, men det var det, jeg havde) og jeg sprittede hænder konstant. 

Lørdag fik jeg taget dag 4 podning, den er afgørende for, om man må komme ud af isolation og skulle være med rimeligt hurtigt svar. Så jeg var der fra morgenstunden. Der kom bare aldrig noget svar. Først klokken ni om aftenen havde jeg svar; heldigvis negativ. Nogen har helt sikkert fået sat den i gruppen med standardundersøgelserne.

Natten til søndag fik jeg voldsom ondt i halsen, kunne ikke sove og måtte stå op for at drikke varm hyldebærsaft og spise strepsils. Næste dag holdt jeg stadig afstand, selv om jeg pr definition var ude af isolation. Datteren og landmanden arbejdede sammen om produkterne til Magisk Jul i Hune.

Jeg blev enig med min leder om, at jeg arbejdede hjemme mandag og så tog jeg ind igen og blev testet med hurtigt svar pga. mine symptomer i stedet for som planlagt dag 6 med standardsvar. Vente-vente-vente; endeligt svar: negativ.

Halsen havde det bedre, jeg havde det godt i øvrigt, så jeg fik grønt lys for at tage på arbejde. Jeg var vist den, der var mest hysterisk med en meter afstanden. Jeg havde en god dag, fik mange ting fra hånden og fik møder afviklet både fysisk og på Teams.

Tirsdag sidst på eftermiddagen kunne jeg godt mærke, at en forkølelse var undervejs. Og ganske rigtigt, inden aftenen var færdig, hostede jeg og pudsede næse i en uendelighed. Igen blev aftalen, at jeg arbejdede hjemmefra onsdag.

Onsdag kunne jeg godt mærke, at jeg ikke kunne slappe af, for andre, jeg kendte (dog uden fysisk kontakt til dem), med ondt i halsen og forkølelse havde fået konstateret corona. De var så også meget utilpasse, det var jeg ikke. Men tankerne kredsede om landmanden og datteren. Datteren havde jeg været sammen med mandag, da vi hjalp med at få møbler sat ind i den fine julehytte, hvor hun skal holde til de næste to måneder. Hvad nu, hvis jeg havde corona og havde smittet hende. Da jeg ikke havde det bedre i dag, blev aftalen en ny podning i dag.

Jeg er heldigvis negativ, og forkølelsen har vist nået sit højdepunkt, så jeg snupper endnu en hjemmearbejdsdag i morgen og satser på at være klar til nye kolleger på mandag.

Så nu vil jeg gerne se frem til en uge uden alt for meget halløj, sådan en ganske almindelig hverdagsuge i november.

på vej til podning14 kommentarer:

 1. Hvor var det godt, du bare var almindelig syg. Også selvom det sætter en frygtelig masse tanker i gang. Jeg har selv været der, det er ikke sjovt at tænke på, hvad man kan være årsag til. Pas på dig selv, Lene, der er ikke så mange andre, der gør det. Som nogle af mine amerikanske og canadiske forsker-kolleger skriver: Be calm, be kind and be safe!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Unknown, som jeg tror er Mette :-)
   Tak, jeg passer på, det er vi nødt til, alle sammen. Det har så mange konsekvenser, hvis man bliver smittet, og det havde jeg ikke helt tænkt i dybden før. Der følte jeg mig usmittelig.

   Slet
  2. Hov ja, jeg glemte lige, at man ikke kan 'se mig' :) Ja, det er mig, Mette.
   Mette L

   Slet
  3. Tænkte det nok :-)

   Slet
 2. Stakkels dig! Ikke så meget pga. forkølelsen - det ved man da hvad er - men jeg forstår til fulde dine bekymringer om smitte osv. Forleden havde jeg også lidt "synkeondt," og så spekulerer man straks, men det gik over på én dag. Men jeg skal da love for, at du er blevet podet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, tak, næh forkølelse kan jeg håndtere, det andet har mere vidtrækkende konsekvenser.
   Podninger var i øvrigt det antal, som skal til, når man smitteopsporer, så ja det var en ordentlig "mundfuld" :-)

   Slet
 3. Pyha, sikke en omgang, godt du var negativ!
  Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor nervepirrende det er, at have symptomer og måske være smittet. Jeg prøvede det selv i starten af første bølge, vi havde begge symptomer herhjemme og samtidig fik jeg besked om, at der var 8 positive personaler på en afdeling, jeg havde været som vikar!
  Det bliver en lang og nervepirrende vinter, tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, jeg er også meget taknemlig for at være negativ. Du har ret, det bliver en lang og nervepirrende vinter.

   Slet
 4. Det var vel nok godt, at du ikke var blevet smittet! Min bror har lige været samme mølle igennem - det er meget ubehageligt og stressende at skulle isolere sig fra andre, indtil man er helt sikker på ikke at være smittet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, isolationen kan håndteres, det er sværere med tankerne, som godt nok kan nå visse højder. Så jeg er meget glad for ikke at være blevet smittet.

   Slet
 5. Sikke da en uge, du har haft. Jeg kan godt forstå din bekymring. Det ville være slemt at smitte andre. De almindelige forkølelser, der plejer at dukke op hos de fleste af os, bliver uvægerligt betragtet som et coronaudbrud. Men når vi ser, hvor mange, der bliver testet og hvor relativt få der er positive, så må det være almindelige efterårs-forkølelser, der er på spil. Godt, du var negativ! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er heldigvis langt de fleste, der testes negativ, men det er tankerne ligeglade med :-) For en gangs skyld føles det rart at være negativ :-)

   Slet
 6. Ja, det er positivt at være negativ. Det kan man ikke sige om ret meget andet - og godt, at du blev testet negativ.
  Tanker kan man desværre ikke gøre så meget ved, og jeg ved kun alt for godt, hvordan de nemt løber løbsk, men jeg mener at have læst, at netop forkølelse og snotnæse ikke er corona-symptomer? John havde en endagsforkølelse (uden ondt i halsen) for nogle dage siden, og da jeg sagde til ham, at det pga. løbenæsen i hvert fald ikke var corona, holdt han op med at være bekymret for det. Der var intet i vejen med ham dagen efter - eller nu.
  Men man kan selvfølgelig godt blive smittet med både corona-og forkølelsesvirus på én gang ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er så glad for at jeg var negativ. Du har ret med forkølelse, men jeg havde først ondt i halsen, så meget tør hoste og forkølelse og da jeg så kender en, hvis eneste symptomer var forkølelse og utilpashed, fik konstateret corona, så gik min hjerne i selvsving :-)

   Slet