tirsdag, oktober 06, 2020

Hverdagen midt i hverdagens udfordringer

 Sønnen er sendt af sted til Norge, og det unge par er nu samlet igen efter lang tids adskillelse i deres nye lejlighed. Der bliver god tid til at få undersøgt, om der findes gode flyttemænd, der flytter møbler og andet gods fra Nordjylland til Norge, han skal jo være i karantæne i ti dage. Datteren bor ind imellem herhjemme for at arbejde med sine kreative emner til en julebod. Vi har de praktiske ting, som gør, at det er nemmere for hende at få ført sine ting ud i verden. Det bliver spændende, om hun får et godt salg til Magisk Jul i Skulpturparken, Hune.

Verden ser anderledes ud, folk begynder at reagere på et underligt år, jeg har taget konsekvensen af anbefalingen om ikke at udvide sin smittekæde, så ingen kor til mig på den her side af nytåret. Jeg har faktisk heller ikke lyst lige nu, selv om jeg savner at synge og mødes med de andre skønne mennesker. 

Vores årlige julekomsammen med mine to jyske søstre og vores familie, er vi enige om, kan konverteres til et udendørs komsammen, hvis det bliver nødvendigt, for det kan være svært at være inde med behørig afstand. Vi er jo ikke hinandens smittekæde.


På arbejde skal vi nu huske på at have mundbind på hos alle patienter. Der bliver godt nok brugt mange mundbind på en dag. I dag har jeg introduceret en kollega til stuegang og vores patient skulle vi hjælpe med alt, og dermed kunne vi ikke overholde en meters afstand til ham. Jeg tror, jeg har brugt mindst 10 mundbind, sandsynligvis mere, og tricket med at binde knude på de to elastikker tæt på mundbindet hjalp, ingen duggede briller.

Datteren står for aftensmad i dag, det blev lækre stjerneskud fra fiskehandleren i Hune. Det var hyggeligt og dejligt med lækker mad på en hverdagsaften. Søvnen er med mig, jeg tager fast antihistamin og selv om jeg har nogle bivirkninger, så holder jeg ved, for jeg vil have søvnen på ret køl igen.

Mens jeg sidder og skriver, kommer der en underlig lyd i rummet. Jeg undrer mig, tænker på om landmanden har et eller andet udstyr på kontoret som alarmerer. Indtil det går op for mig, at det er nede fra min kjolelomme. Det er søn og svigerdatter, der ringer op på Messenger. Så nu har vi fået rundtur i lejligheden og hørt nyt om svigerfamilien og den første dag i Norge. Så selv om corona ændrer meget, har vi i dag muligheder for at holde kontakt på en helt anden måde, end da jeg var ung. Det er jeg dybt taknemlig for.14 kommentarer:

 1. Åh ja, det er så dejligt, at vi har muligheder for at kommunikere lidt tættere, så at sige, end vi havde for blot få år siden.
  Jeg er godt og grundigt træt af alt det coronahalløj, selv som jeg naturligvis overholder hvad der nu engang skal overholdes og passer på mig selv og andre og alt det der, men jeg kan egentlig godt forstå, at mange reagerer lidt negativt, for nu er det ikke sjovt længere. Ikke at det nogensinde har været det ...
  Og alt det forbaskede svineri, de mange mundbind forårsager, det er altså ikke godt - hverken for miljøet eller synet, så jeg bruger kun vaskbare. Din (arbejds)situation er selvfølgelig anderledes, men skraldespandene rundt omkring er ikke noget kønt syn - som om vi ikke havde mikroplastproblemer nok i forvejen ...

  Nå, pyt ... pøjpøj til både jeres datters og jeres søns nye liv. Jeg håber det går godt for dem begge to :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det må I også nyde godt af. Og I mærker jo endnu mere til corona, når familien bor i udlandet.
   Jeg er mest tryg ved engangsmundbind, og har heller ikke haft tid til at sy selv, men der er godt nok mange fine mundbind i bybilledet.
   Tak :-)

   Slet
 2. Hvor er det godt med Messenger, så I kan se søn og svigerdatter på trods af lang afstand. Jeg håber, de kommer til at trives rigtig godt i Norge. Og at jeres datter må få et godt julesalg til den tid.
  Det må være virkelig anstrengende at arbejde med mundbind i mange timer. Jeg har fået høreapparater for tre uger siden, og da jeg første gang havde mundbind på og skulle tage det af, røg høreapp med ud. Heldigvis var det indendørs, så jeg kunne høre de faldt på gulvet. Måske ville jeg slet ikke have opdaget det, hvis jeg var udenfor? Men så har jeg en app. på telefonen, der siger Find høreapparat :-) Måske er du så rutineret, så du ikke hiver dem ud sammen med mundbind?

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er en genial opfindelse. Og tak :-)
   nej, jeg får også løsnet høreapparaterne, men heldigvis ikke så de ryger på gulvet. Indimellem filtrer de sig ind i elastikken og så står jeg der midt på gangen og fumler med dem.
   Det er da en fancy app, sådan en har mit høreapparat ikke tilknyttet. Går det godt med at bruge høreapparatet?

   Slet
  2. Ja, jeg synes det går godt. Jeg skrev et blogindlæg om det i går :-)

   Slet
  3. Og jeg læste det, og i dag har jeg kommenteret :-)

   Slet
 3. Det var dejligt at læse, at du havde sovet godt og brugt antihistamin.
  Ja, vi skal alle passe på, hvor mange vi omgås. Jeg har lige måttet aflyse vores næste arrangement med oplevelsesgruppen. Kan I ikke bruge vaskbare mundbind i sundhedsvæsenet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, og måske udfordrede jeg skæbnen ved at skrive om min søvn, for sidste nat sov jeg så kun 3 timer og så var det slut :-)
   De vaskbare beskytter , så vidt jeg ved, ikke så godt som de kirurgiske/medicinske mundbind. Men på gaden er det ok at bruge stofversionen, blot ikke på hospitaler. Der arbejdes på at udvikle mundbind som er genanvendelig.

   Slet
 4. Hvilken slags antihistamin tager du?

  Jeg spørger, fordi jeg i en lang periode selv har haft stor glæde af antihistamin til at falde i søvn på. Dengang brugte jeg nogle, jeg havde købt i håndkøb i USA, og de virkede fortrinligt. Jeg tog dem en times tid inden jeg skulle sove, og de hjalp også mod opvågning midt om natten. Jeg havde ingen bivirkninger af dem (var ikke sløv om morgenen).

  Desværre kan den type ikke skaffes her i landet, og jeg har forgæves forsøgt at finde et dansk alternativ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Berit, oprindelig brugte jeg Mazerin/Gotur, men da de i en periode var i restordre, købte jeg Postafen, og dem får jeg kvalme af eller føler mig lås inde i en boble. Det er dog ved at fortage sig, så jeg tror det handler om at vænne sig til dem.
   Man kan få Phernegan på recept ved sin læge, de skulle også virke godt.
   Og det er netop det med ikke at kunne sove, når jeg vågner efter 2-3 timers søvn for at skulle tisse, jeg oplever at de virker mod.

   Slet
 5. Held og Lykke med dine børn, det skal nok blive godt. Det er godt at Messenger og FaceTime findes, når man har børn og som os børnebørn i udlandet. Det er til stor glæde i denne tid, hvor vi ikke kan ses. Jeg ved ikke, hvordan det er med flytning i disse tider, men sidste sommer havde vi Hee Flyttefirma til at flytte for os, fra Luxembourg til Danmark, de var meget dygtige og professionelle. Dejligt at du får din nattesøvn, så går alting lidt nemmere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, ja børnebørn skabes der nemmere kontakt til gennem de nye sociale medier. Min svigerinde og svoger har deres børnebørn i Paris, og de børn har vænnet sig til at have kontakt med farforældrene gennem en skærm.
   Tusind tak for anbefalingen, den er allerede sendt videre til Norge :-)

   Slet
 6. Det bliver godt for det unge par at bo sammen igen.
  Mht nattesøvn, så hjælper det mig, hvis jeg tager en ekstra dyne, så jeg bliver holdt godt på plads (og føler mig tryg?).

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det er så godt for dem.
   Det med dynen og ekstra tryghed kan jeg godt forstå, jeg får det bare ofte for varmt, selv med én dyne. Det er faktisk noget af det man bruger med kugledyner og gode lejringsmetoder hos mennesker, der er ramt på det at kunne mærke sig selv.

   Slet