fredag, juni 04, 2021

Årets første motorcykeltur gik til Alrø

men inden vi ankom der, oplevede vi sidste søndags mangfoldighed i vejr. Vestjyderne havde arrangeret en motorcykeltur til Cafe Alrø. Den startede i Holstebro kl 9! Så det var to trætte nordjyder, der hoppede på motorcyklen klokken 6.30.

obs da jeg først begyndte med at tage billeder, da det var varmt nok, er nedenstående ikke fra de første timer på motorcyklen

Meget hurtigt kunne vi konstatere, at vi havde taget for lidt tøj på, det er sket før, men det er aldrig sket før, at jeg havde glemt at pakke vores fleecetrøjer i sidetaskerne. Måske var det lørdagens varme vejr med T-shirt og is, der havde fået mig til at glemme, at selv om der kan være varmt om eftermiddagen, så kan morgener godt være kolde.


Der var tåget , ja faktisk rimtåge, på den største del af turen til Holstebro. Kun ved Viborg og lidt på motorvejen ved Aalborg mærkede vi, at solen fik magt. Vi var gennemkolde, da vi parkerede motorcyklen ved Tv-midtvests parkeringsplads, hvor vi skulle mødes. Vi tankede op med masser af te og en bolle. Snart kom de andre, vi kendte ingen af dem, så der var gode muligheder for at få en god snak og lære nye mennesker at kende.

Vi hoppede på motorcyklerne og satte kurs tværs over landet til Alrø. I Ikast samlede vi tre motorcykler med fem mennesker op, og vi kørte den smukkeste tur. 

Føreren havde fundet alle de små veje, gennem skove, forbi søer og marker, og konstant blev sanserne vækket af rapsmarkernes intense smørfyldte søde lugt. Den får man ikke, når man kører bil, der er det kun synet, der sanser de smukke gule marker.

Vi holdt pause ved en parkeringsplads "in the middle of nowhere", men da vi var bagerst i kolonnen og turguiden desværre ikke med det samme fortalte, hvorfor der var en parkeringsplads, ja så nåede jeg ikke at gå de 500 meter hen for at se den Genfundne Bro. Så der er et udflugtsmål, jeg skal huske, den vil jeg nemlig gerne se og man kan kombinere den med en vandretur i området og et gensyn med Vrads Station og cafeen midt i skoven.


Jeg ser så utroligt meget på en motorcykeltur, masser af sjove bynavne, smukke huse, smukke udsyn og må endnu en gang erkende, at Danmark er smuk og dejlig. Normalt kigger jeg på kortet for at genskabe mig turen ud fra billeder, men i dag er jeg træt og jeg vil gerne for min egen skyld få turen sat ned på skrift med billeder til, så derfor lader jeg blot ordene dukke op, inden billederne findes frem. Det kan også være en øvelse i at genkalde og huske det jeg oplevede.

Vi har før kørt i området ved Odder og vi tror også, at vi har været på motorcykeltur, hvor vi tog en smut til Alrø med pause på en parkeringsplads med hjemmebag og kaffe/te leveret af turguidens kone. Denne gang kørte vi over dæmningen og helt ud i den anden ende af øen. Her har to kvinder en ganske speciel cafe, hvor cyklister, motorcyklister og andet godtfolk valfarter til. Menukortet er meget enkelt. De er blevet kendte for deres kæmpe tarteletter og så deres kitschede kunst.



Solen havde nu brændt sig varm og vi sad udenfor ved borde med ternede duge med udsigt til en skøn bil helt dækket til med Morten Ingemanns satiriske tegninger. Vores bord valgte tartelet med lækker lakse og rejefyld, den smagte skønt. Inden afgang skulle jeg på toilettet, det var også en oplevelse :-)



Vi valgte at køre med gruppen til Silkeborg, hvor målet var pladsen, hvor dampskibet Hjejlen lægger til. Det blev en smuk tur, igen på alle de små veje. 



Der var andre end os, der havde fået ideen på denne varme majsøndag, så vi opgav hurtigt at købe en isvaffel og i stedet nyde livet ved vandet. Et muslimsk brudepar satte sig i en lille motorbåd og blev så fotograferet i denne midt i havnen, fotograferne stod med store linser på bredden. Jeg tænkte hele tiden på, om de pludselig faldt i, for de stod op, de sad ned, de stod med siden til, de omfavnede hinanden osv,, men det skete heldigvis ikke. Det må have været frygteligt varmt for bruden med den store hvide brudekjole og med tørklæde i samme stof som kjolen.

Vi sagde farvel til gruppen og valgte motorvejen hjem og landede derhjemme ved aftentid. En lang og skøn dag, så vi trængte til at slappe af om aftenen, inden hverdagen bankede på igen.




8 kommentarer:

  1. Det var ellers noget af en tur! Som cyklist kan jeg godt sætte mig ind i, at man ser mere fra en motorcykel end en bil - og det er sværere at holde varmen, når man har glemt trøjerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, vi kørte 500 km :-) Jeg tror jeg skal lave en pakkeliste til endagsture sådan som jeg har det til ferieturen.

      Slet
  2. Sikke mange dejlige oplevelser, I har haft på turen - og meget smukke billeder du har taget!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Madame, jeg elsker vores motorcykelture, vi oplever altid noget :-)

      Slet
  3. Det var dog en skøn og varieret tur, I har været på! Du har givet masser af inspiration til en tur for os - tak for det.
    Jeg er totalt betaget af dit søstykke med robåden. Ren idyl :-)
    Men jeg vil lige 'nedlægge en protestant': Vi kan sagtens lugte rapsmarker inde fra en bil. Vi er heller ikke i tvivl om, når der er blevet kørt gylle på markerne, eller når vi kører forbi et sted, hvor der er ramsløg. Sommetider opfanger vi duftene før vi ser det, der afgiver dem :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Ellen. det var også ren idyl at køre de steder :-)
      Måske er min lugtesans ikke så god, jeg kan sagtens lugte gylle, men jeg har aldrig før tænkt over rapsmarkernes intense duft på det her tidspunkt. Og ramsløg lugter jeg heller ikke i en bil. Kører I med vinduerne åbne?

      Slet
    2. Nej, ingen åbne vinduer - det er rigeligt med den almindelige ventilation :-)

      Slet
  4. Den genfundne bro er i den grad en tur værd. Der er basis for en gåtur, og historien er spændende.

    SvarSlet