søndag, maj 31, 2009

SØNDAG I SLOWMOTION

Vi skynder os langsomt, jeg skal i aftenvagt, landmanden har haft lange dage bag sig, så alle de planer, vi havde, er lagt til side.


Det er ikke fordi der er travlt på arbejde, tværtimod, men trods dette kan jeg godt mærke at de sene arbejdstider trætter.


En lille afslapningsstund på liggestolen med lukkede øjne og duernes kurren, humlebiernes summen sammen med fuglenes sang højt over mig giver fred i sjælen.


Moreltræet står fyldt med små bær som lover fyldte maver (måske mavepine) til sommer.


Landmanden og jeg går en tur ned til fodermarkerne, fasaner og råvildt får det herligt til efteråret. Der er sået fodermarvkål og hvede, som bare må drysse når det er modent, lige klar til fasanerne, der kan gå og nippe. Fodermajs er der også sået, her bliver der godt læ, når de vokser sig to meter høj, og når majsen er klar, bliver det et spisekammer i luksusklassen for fasaner og råvildt.


Råbukken har været hård ved det ene blommetræ, gad vide om træet kan holde til det. Et kirsebærtræ ser også lidt sølle ud, men om det skyldes naboskabet med det kæmpestore elmetræ, som nu er død, desværre, vides ikke.

Græsset gror og det gør ukrudtet også, så vi tager lige lidt aktiv solbadning, det bruner mere end solbadning på terrassen, sagde min mor altid.

8 kommentarer:

 1. Glæde søndagshilsner fra engen. Vi bilder os ind her, at vi kan høre græsset gro - herligt ;-)

  SvarSlet
 2. Aktiv solbadning er et dejligt udtryk - og det føles rart at slå to fluer med ét smæk :)
  God aftenvagt til dig - nu er du nok taget af sted ...

  SvarSlet
 3. Suk :-) Sommer og fred :-) Helt pjattet med dit prikkede krus :-)

  SvarSlet
 4. Jeg gad godt at være ude på landet hvor du bor - for når du sidder der i en stille stund - så er der sikkert helt stille, modsat her i hovedstaden hvor jeg bor....Her er udrykning, bremsende biler, hylende unger, larmende knallerter og fyrværkeri....

  SvarSlet
 5. Skønne billeder fra en dejlig dag. Nu er det sommer og å hvor er det skønt.

  SvarSlet
 6. En dejlig beskrivelse af din dag.Jeg var i kvorning i aftes det var skøn, jeg hørte nattergalen
  Kan have en god dag

  SvarSlet
 7. Tak Jeannette og vi bilder os ind at vi kan se det :-)

  Tak madame, og nu er fridagen nydt tillige med :-)

  Marianne, du må komme her op en gang, for her er nemlig stille :-)

  Marina, det er nemlig så dejligt :-)

  Tak i lige måde Conny, og dejligt at du hørte nattergalen :-)

  SvarSlet
 8. Miri, lige pludselig midt i opvask af det prikkede krus tænket jeg, jeg fik ikke svaret Miri :-) Jeg er også helt vild med kruset, det er mit søndagskrus, fordi det skal vaskes op i hånden :-)

  SvarSlet