tirsdag, juni 05, 2012

FRIGØRENDE FRIDAG

Tidligere når jeg havde fri, gik jeg altid i mine aflagte bukser og t-shirts. De var godt forvaskede og ind imellem også hullede. Efterhånden er den tøjstil blevet lagt på hylden og tages kun frem, hvis jeg skal sortere kartofler eller arbejde i haven. I stedet for afprøves alle mulige varianter af tøj, som tillader kroppen at føle sig fri. Derfor fravælges bukser ofte, da jeg har haft svært ved at finde højtaljede bukser, og de andre af slagsen har det med at sende overskydende hud ud over sidelinjen.P1030433

I dag er hjemmedresset et par leggings, som er knaldlilla og med blondeeffekt, det er sjældent, de bliver luftet uden for matriklen, men de sidder godt og lader maven boltre sig inden for tøjet med følelsen af frihed. En lige så knaldlilla top og en sartere lilla ærmeløs kjole er hoppet udenpå. Kjolen fik til gengæld mormorhuden til at blafre lidt for rigeligt, og gåsehuden meldte også sin ankomst, så en skøn striktop med antydning af ærme gav varmen og lidt mindre udsyn til mormorhuden. Jeg mangler en lille bolero til at tage over ærmeløse trøjer og kjoler, men først skal den der strikketrøje til sønnen færdiggøres. Jeg nærmer mig afslutningen, jeg mangler dog at vinde mere garn op. Det får vente, jeg nyder følelsen af friheden og har nydt formiddagen med en god krimi.

Det lilla look måtte i eftermiddag vige for de sort/røde farver, som er korets farver, der var dog stadig plads til kroppen med en rød kjole, sorte leggings, sort top og sort bolero. Grundlovssangen gik godt, det var blæsende, og jeg trænger til en kop varm te nu.

Hvad er dit yndlingsdress hjemme eller er du altid klædt på til gæster?

16 kommentarer:

 1. Jeg har verdens grimmeste, mest forvaskede berberbukser med hængerøv helt ned til knæene og i blødt, slidt jersey, som ikke strammer nogen steder. De er ikke kønne, men de er højt elsket - ligesom mig... nogen gange ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liselotte, de bukser lyder som frihed til kroppen :-)

   Slet
 2. Jeg er aldrig klædt på til gæster, med mindre jeg ved der kommer gæster.. :-) Ellers er hjemmedresset, som her i huset hedder.. Slapp-off-dresset.. en t-shirt med eller uden ærmer, alt efter temperaturen og et par lækre bløde Nike bukser, lavtaljerede med breeed blød rib, der ikke strammer nogen steder, igen bestemmer temperaturen om det skal være kort eller lang model.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det lyder blødt og lækkert :-)

   Slet
 3. Hos mig er der sjældent stor forskel på hjemmedress og hverdagstøj. Det at jeg er uniformeret på arbejdet gør desværre at jeg ikke ofrer mange tanker på hvad jeg tager på om morgenen. Jeg skal alligevel bare snige mig fra bilen og ind i omklædningsrummet, hvor jeg smutter i hvidt og ligner alle de andre. Tidligere havde jeg mange fine kjoler og nederdele, men nu bliver det mest til jeans, langærmet t-shirt og cardigan eller vest afhængigt af årstiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg genkender det. Når dine børn vokser sig større, kommer interessen for at have andet end t-shirts og bukser :-)Og efter jeg startede med diplomuddannelsen, hvor man i 6½ uge skal se nogenlunde pæn ud, så er min garderobe blevet udvidet :-)

   Slet
 4. Et par hængerøvs mønstrede bomuldsbukser med god plads til maven, og nogle gamle slidte t-shirts er det jeg hopper ned i når jeg kommer hjem fra arbejde...Af med bh'en og ned i det gamle bløde tøj..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, af med de snærende bånd, det er nemlig sagen :-)

   Slet
 5. Håber du ikke blæste helt væk under korsangen.

  Mit arbejdstøj og hverdagstøj er det samme ( stort set ) praktiske cowboy bukser, leggings og ikke for stramme t-shirts, skjorter, tunikaer. Min figur passer nemlig ikke til figur syede toppe.

  Bedste hjemmetøj: leggings, lang top i jersey og så en skovmandsskjorte. Og kommer der uventede gæster, ser jeg stadig sådan ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla, der var lidt læ ;-) Som pædagog skal tøjet være praktisk og til at bevæge sig i. Her hos os bliver jeg også nødt til at tænke på at der pludselig dukker mennesker op på gården, det er jo en arbejdsplads :-)

   Slet
 6. Jeg holder af godt slidt tøj og ingen make-up. Uh, så er det fridag:)

  Og på denne Grundlovsdag har vi holdt den årlige vejfest, som samtidig starter sommerens ugentlige fællesspisninger. Lidt friskt i vejret, men vi krøb under tag til grill-tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hvor lyder det dejligt med fællesspisning på vejen. Slidt tøj og makeupfri, det er tegn på afslapning :-)

   Slet
 7. You don't want to know and you don't want to see ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, but I do ;-)

   Slet
 8. Jeg gad godt se dit lilla outfit:-)
  Jeg har ikke særligt tøj til afslapning. Men jeg kan have svært ved at få skiftet fra løbetøjet efter en tur.
  Til gengæld smider jeg det meste, når solen skinner og jeg er uden for. Kommer der uventede gæster, kaster jeg min Gudrun Sjödén kjole over hovedet og er påklædt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, løbetøjet må også være skønt at have på, jeg drømmer om den dag, hvor det bliver virkelighed for mig :-) En kjole over hovedet er sagen. Sådan en er også ved siden af, hvis jeg drister mig ud i bikini ;-)

   Slet