lørdag, juni 23, 2012

OH DU GAMLE BY

Denne gang havde vi ikke sat en masse mål op for motorcykelferien. Vi har til tider en tendens til at ville nå en masse på kort tid. Vi havde et ønske om Skærgården (tjek) og så et ønske om at opleve Gamle Stan, den ældste bydel og det oprindelige Stockholm. Vejrudsigten havde kun lovet godt vejr fredag, så derfor blev Skærgårdsturen og gåtur i Gamle Stan lagt her. Kendere af blogindehaveren vil vide, at der aldrig kommer shopping på min ferieliste, og i år præsterede jeg endda ikke at kunne tage stilling til en lille gave til vore børn, så vi fik købt intet!
P1030569
Jeg elsker små gader med masser af liv.
P1030571
Jeg elsker gamle bygninger med historiens vingesus omkring sig.
P1030586
Jeg elsker at have tid til at nyde menneskelivet, mens jeg nyder en kanelbulla og en kop varm kakao (selv om solen skinnede, var der ikke varmt)
P1030568
eller måske en god mørk øl.
P1030590
Liselotte har sammenlignet Gamle Stan med Mont-Saint-Michel, og jeg kan godt følge hende. Her er der også smalle gade, stejle trapper, turistbutikker af den fæleste slags og lækre smukke ting i andre vinduer.
P1030574
Vi skulle selvfølgelig se kongeslottet, det trængte til en renovering, men mon ikke de var ved at forberede sig på det, der hang i hvert fald net ned over mange af bygningerne. Og så noterede vi os, at de fleste af livgarderne denne dag var kvinder. Mon den danske livgarde også har kvinder som vagt ved Amalienborg?
P1030575
Storkyrkan blev studeret, og ved lysgloben blev tændt et lys og sendt tanker til både dem, jeg har mistet og til dem, som i hverdagen fylder mange af mine tanker og bønner.
P1030579
Vi sansede, nød og gik og gik. Og gik så lidt mere, da fruen smed sit togkort, som var købt i dyre domme, væk. Men væk var det, så jeg håber, at en anden har nydt at kunne rejse gratis i tre dage på mit kort.
P1030573
Da eftermiddag blev til aften, smuttede vi over på Riddarholmen, hvor alle retsbygningerne ligger og opdagede, at næste dag skulle der være F2 powerboat Grand Prix på vandet. Det ville landmanden gerne opleve, så det blev noteret, og så sagde vi tak for denne gang til Gamle Stan.
P1030582
Solen skinner her i Nordjylland, vejrudsigten lover varmere dage i næste uge, det passer perfekt, for om en uge starter min sommerferie. God Sct. Hansaften til jer alle, jeg vil nyde samværet med patienter og kolleger i aften.

14 kommentarer:

 1. Tak for gensynet, Lene :-)

  Jeg kan mærke, at det ikke er sidste gang, jeg har været i Stockholm :-)

  God arbejdslyst - og mon så ikke vi skulle rende sammen, når feriefløjten lyder. Det synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Liselotte :-) Det er heller ikke sidste gang, jeg besøger Stockholm.
   Vi må helt klart få lavet en ferieaftale :-)

   Slet
 2. Tusen takk for turen i "gamla Stan"

  God helg

  SvarSlet
 3. Du skærper min lyst til en Stockholmstur.. Tak for smukke billeder fra den svenske hovedstad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Inge, I må en tur til Stockholm :-)

   Slet
 4. Det lyder som en rigtig dejlig ferie.

  SvarSlet
 5. Sidst jeg var i Stockholm, var det næsten 30 minusgrader, så det var simpelthen for koldt til at nyde noget som helst. Jeg må med husbond igen engang, han skal op og undervise!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, din kommentar var smuttet for mig ;-) 30 minusgrader, så kan man slet ikke fotografere eller nyde :-)

   Slet
 6. Sikke skønne billeder fra en skøn by :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, også din kommentar var smuttet for mit øje ;-) Stockholm er helt klart en by, jeg gerne vil besøge igen :-)

   Slet
 7. Jeg kan næsten ikke forstå, at dine billeder er fra Stockholm og ikke fra et sted i Frankrig eller Italien. Usædvanligt smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er så smuk en bydel, den skal opleves igen :-)

   Slet