onsdag, juni 06, 2012

MIDT UNDER AFTENSMADEN

Hvad er det for en fugl? Landmanden rejste sig, og mens han studerede fugle, der var nemlig to, hentede jeg kameraet. Det var ikke de mest fotointeresserede fugle, men lidt fik jeg da ud af fotograferingen.

P1030440

Er det en sjagger?

P1030439

Landmanden har utallige gange hørt nattergalen her, han siger, at jeg også må have hørt den. Jeg er så dårlig til fugle og fuglestemmer, så jeg må vist på nettet for at finde nogle lydprøver på nattergalen.

P1030439

Denne arbejdsdag bliver lidt anderledes end ellers, en kollega har sølvbryllup og har indbudt os til morgenkaffe. Mange skal dog arbejde, men på en afdeling er der altid nogen, der er på arbejde og nogen der har fri, så der kommer alligevel en del og synger parret op. Jeg har specialedag og har fået lov til at rykke min arbejdsdag, så jeg kan nå morgensang og en kop te inden.

Må solen skinne på sølvbrudeparret og alle andre.

22 kommentarer:

 1. Jeg aner ikke hvad det er for en fugl, plejer at få hjælp af Per til artsbestemme den slags vingede væsner. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, desværre læser Per vist ikke med her ;-)

   Slet
 2. Det er med næsten 100% sikkerhed, at jeg kan sige det er en misteldrossel.
  Se her: http://www.natur-lexikon.com/Texte/HWG/002/00148-Mistdrossel/HWG00148-Misteldrossel.html
  Et af billederne ligner dit til forveksling.
  Vi har set nogle stykker i Sverige - derfor fik jeg tanken, da jeg kunne se, den lignede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Ellen, den ligner meget en misteldrossel :-)

   Slet
 3. Hej jeg tror at det er en Sjagger. Nattergalens sang er så speciel smuk så man spidser øre når man hører den. Den synger gladelig midt om natten nu i de lyse nætters tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lotte, jeg er blevet i tvivl efter jeg har set Ellens link. Jeg må til at lytte bedre efter nattergalen :-)

   Slet
 4. Det er vel nok en smuk fugl, du har fotograferet - jeg vil ikke gøre mig klog på, om det er en misteldrossel eller en sjakker, for jeg har fundet billeder af begge, der ligner din fugl. Men det er sjovt at prøve at lære arterne at kende og også deres sang.

  SvarSlet
  Svar
  1. madame, det er en smuk fugl, og vi har ikke set den før i haven, om det så er en sjagger eller misteldrossel :-)

   Slet
 5. Ej, hvor sejt! Sådan en har jeg vist aldrig set.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det har jeg så heller aldrig :-) Og i dag var der en lille bitte fugle med rød kalot, som fløj væk inden kameraet kom frem.

   Slet
  2. Helt sikkert en fuglekonge - de er så skønne:-)

   Slet
  3. Charlotte, i følge ornitologisk hjemmeside har fuglekongen gul kalot?

   Slet
 6. Jeg har heller aldrig set nattergalen, men den er her.Den har holdt koncert flere aftner/nætter, i sidste uge.Der er noget drossel over den du har fotograferet i haven. Men drossler er jo så mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det ligner en drossel. Vi har vindrossel her, men den er vist mindre end misteldrossel?

   Nattergale er her også, hører dem næsten hver nat, men jeg har nu aldrig synes de synger specielt smukt, jo måske nogle enkelte triller, men de har også nogle kedelige på repertoiret :-)
   De er måske lidt overvurderede pga af de synger om natten, og så er der vist også forskel på de enkelte nattergales sang? Vores er ikke verdens bedste tenor :-)

   Slet
  2. Folehave, jeg må ud i aften og lytte :-)

   Slet
  3. Elin, jeg grinte, da jeg læste om jeres nattergals sang, den må øve sig lidt mere :-)

   Slet
 7. Lene, jeg er altså ikke så god til det med fugle, af og til ønsker jeg at jeg var, for jeg synes jeg ser så mange fugle her, som jeg aldrig tidligere har set i Danmark.

  Jeg glæder mig meget til, at du lader din far "tale" på din blog, jeg har på fornemmelsen, at han har levet et spændende liv.

  Sikken en pragtfuld have I har, jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg sikkert har kørt forbi den have utallige gange, mens jeg boede i Aabybro og arbejdede i Hjørring gennem en periode ☺. Den røde kogle, den tror jeg aldrig jeg tidligere har set, hvor er den smuk.

  Sidst, men ikke mindst, hjertelig tillykke med sønnens fødselsdag, sikken et skønt traktement. Tænderne løb i vand, da jeg læste om pålægskagemand....Uhmmmm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, jeg er imponeret over at du får læst gennem indlæggene, tak :-) Vi ligger jo ikke ved hovedvejen, så udkig til vores have ha du ikke haft. Jeg nyder vores have lige nu, vi har ikke mange bede, så her hvor rhododendronbuskene er i blomst er haven så smuk.

   Slet
 8. kære Lene
  jeg er heller ikke ornitolog, men jeg tænkte også straks sjagger, da jeg så dine fine billeder. dem har vi på besøg her nu og da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Regitze, ja jeg kan finde ligheder med både sjagger og misteldrossel, når jeg ser billeder på nettet ;-) De ligner åbenbart hinanden.

   Slet
 9. Det er med rigtig stor sandsynlighed en misteldrossel. Pletterne på brystet er ikke i linier, og den har en hvid kindplet.
  Sjaggeren har mere markant grå-blå top og er mere "firkantet" i kropsbygning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Farmer, jeg læner mig op af din viden :-)

   Slet