søndag, juni 10, 2012

STEMNINGSBILLEDER UDEN KAMERAStemningsbillede 1
Solen skinner ind gennem ruden, forude skimtes de høje tårne, vartegnet på en meget smuk bro. Det smukke blå garn på pinden matcher med mine blå comboybukser, den røde vindjakke ditto med de røde melaminkrus i bilens kopholder. Krusene er gamle, de blev købt sammen med tallerkner til børnenes og min første FDFlejrtur, det er vel 20 år siden. De er stadig lige røde og giver ikke grund til at blive skiftet ud til mere moderigtige mønstrede krus, selvom jeg godt kunne tænke mig det. Radioen spiller god musik, og indimellem musikken snakker de om fodboldkampen, om vejrudsigt og storskærme overalt i Danmark. Landmanden nynner med på musikken og ryster på hovedet, han har ikke megen tiltro til det danske landshold.

Stemningsbillede 2
På hjørnerne overfor cafeen ligger to genbrugsbutikker. Foran den ene sidder tre mænd, en med øl i hånden, en anden med en joint, den tredje med en cigaret, de hygger sig midt i solen, gadens bygninger yder læ for vinden, som kommer nede fra søerne.
Inde på cafeen har den unge pige netop sat en gigant burger foran mig, kartoffelfritterne er sprøde og lækre, og selskabet er det bedste i verden. En ung kvinde med langt lyst hår, som tog os til spisestedet, viser os et ældgammelt spisekort, som vidner om, at her har der været spisested i mange år. En ung kvinde med mørkt hår kommenterer de skønne gamle ting på væggene, en ung mand med blondt hår henleder den midaldrende mand ved bordet på de gamle gevirer på væggen. Den midaldrende kvinde smiler og nyder blot selskabet.

Stemningsbillede 3
En stue med udkig til lejligheder på den anden side af gaden. Et sofabord fyldt med grøntsager, kylling, nudler og rispapir, klar til at blive forvandlet til vietnamesiske forårsruller. En fjersynsskærm levere underholdning, og i betragtning af at der rent faktisk kun er en, der interesserer sig for fodbold, lever alle omkring bordet sig ind i kampen. Det umulige sker,  det danske landshold får landmanden til at ændre holdning, de er bedre end han havde troet.

Stemningsbillede 4
Missionen er fuldført, svigerdatterens klaver står nu i hovedstaden, morforældrenes gamle sofabord pryder det unge pars lejlighed sammen med en globus. Morforældrenes gamle billede af en ballerina skal nu pryde den unge kvindes lejlighed sammen med mormors gamle kernelædertaske. Moderen og faderen kører hjem igen, fra byens parker dukker folk op med dannebrog på kinderne , nogle mere ædruelige end andre, vejret var med københavnerne til foldboldfest på storskærm.

Stemningsbillede 5
Regnen starter midt på Sjælland og mens fodboldkampen Tyskland –Portugal høres i radioen af bilens fører, falder medpassageren i søvn, hun registrerer musik af og til, vågner indimellem til kraftig regnvejr, tænker på de jyske og fynske storskærme. Ved Hobro må landmanden overgive sig, og mens regnen fortsat om end knap så kraftig siler ned af vinduesruderne, kører jeg hjem med en sovende landmand og god musik i radioen. Knap 20 timer efter, at jeg stod op, holder vi på gårdpladsen igen og bliver budt velkommen af Istvan.
Det har været en god lørdag.

Håber din søndag bliver god og dejlig. Her hygger vi os med computer, krimibøger og gensyn med fodboldkampen i går, du kan selv gætte, hvem der laver hvad :-)

12 kommentarer:

 1. Jeg elsker billeder, - også dem jeg selv skal lave ud fra ord.

  God søndag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Eva, kameraet var med, men jeg glemte at bruge det :-) Så det er dejligt at du godt kan lave dine egne billeder.

   Slet
 2. Tak for dejlige stemningsbilleder fra jeres hovedsstadstur.
  I er seje til de der endagsture!
  Skønt at der nu kan søndagshygges i egen stue.
  Mine drenge har trodset regnen og er draget på golfbanen.
  Jeg syer tasker i et lunt værksted med en snorkende hund ved min side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, selv tak, det lyder hyggeligt hos dig. Håber du har set min mail :-)

   Slet
 3. I er altså seje til de der et-døgns-ture til hovedstaden. Tak for smukke stemningsbilleder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Inge. Vi hygger os på turen :-)

   Slet
 4. Hvor lyder det hyggeligt og stemningsfuldt.
  I forstår virkelig at få noget godt og glædeligt ud af en smuttur til København.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi er ved at være godt erfaren i de smutture :-)

   Slet
 5. Tak for turen - jeg var med hele vejen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Charlotte, det var dejligt :-)

   Slet
 6. Jeg synes det er meget imponerende, at I tager den tur frem og tilbage inden for et enkelt døgn, og jeg forstår udmærket, at manden måtte kapitulere til sidst.
  Det var nogle hyggelige stemningsbiller, du leverede her :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen. Gemalen nyder at køre bil, men der er grænser :-)

   Slet