fredag, juni 01, 2012

DU DANSKE SOMMER JEG ELSKER DIG

skønt du så ofte har sveget mig. På denne første sommerdag blev Thøger Larsens sommervise nynnet, mens jeg gik tur. Teksten kan du læse her, jeg kunne kun de første to linjer, men sangen er en del af min bagage fra skoletiden, så melodien kunne jeg.

P1030409

Som landmandskone er jeg vant til, at der tjekkes på DMIs radarbilleder for byger, og der tjekkes på den norske vejrtjeneste for mere detaljeret vejrudsigt for vores område ( jeg elsker det norske sprog, en laber brise lyder da skønt). Derfor vidste jeg, at der ville komme byger snart, så det var med at komme ud og gå, hvis det skulle foregå i tørvejr.

P1030412

Himlen truede med enkelte dråber, men jeg nåede dog de 5 km uden at blive våd. Vinden var kølig, så jeg havde en vindjakke på, den måtte agere sjal til sidst, for den var for tæt til at bruge som jakke. Trods de kølige vindpust var der lummert, så jeg fik sved på panden.  Det gør ikke noget for mig, at det regner og lufter i dag, men det er ikke efter planen for landmanden. Nu ligger han og tager en lille lur, han kørte til tæt på midnat i går aftes og startede ved 4 tiden i morges, men måtte så stoppe pga. vinden, der tiltog i styrke.

P1030417

Jeg har planlagt, at der SKAL ryddes op i skabe, så jeg kan finde plads til de ting, der kom hjem fra min fars hus. Det her hus er fyldt op med ting og sager, og jeg er så dårlig til at smide ud, så jeg ved, at jeg får hovedpine, kvalme og ondt i maven, inden jeg er færdig. Det kan ikke nytte noget at sætte mine børn til det, for de har arvet selvsamme egenskaber. Det er nemlig deres ting, der fylder op i de skabe, jeg går til angreb på i dag. Nu bliver der ryddet op og så må noget af det i kasser og op på loftet til alt det andet, de kære børn en gang skal kigge igennem og sortere.  Men jeg skal lige tjekke mail, lige drikke en kop te, lige kigge på strikketøjet, lige … Jeg er så god til at finde på undskyldninger, åh ja der er da også noget kontorarbejde. Jep, mon jeg overhovedet når ned til de skabe i dag? Vi får se!

P1030413

Uanset hvad, må du have en rigtig god dag, du er garanteret meget mere strukturet end jeg og har derfor helt styr på indholdet i dine skabe.

24 kommentarer:

 1. fniis...du skulle lige se..men ønsker god arbejdslyst, elsker den sang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lavendel,men du må gerne have meget i skabene, du er jo en ægte tingfinder :-)

   Slet
 2. Ja skapene blir alt for fort fulle. Så vondt å kaste ting som er fullt brukbare. Du får ha lykke til med ryddingen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid, og smides ud bliver kun ting, som ikke kan gives til genbrug :-)

   Slet
 3. Skøn sang, som passer til dagen i dag. Her er vejret faktisk ok.
  Mine skabe ??? Du skulle lige se ... særligt de nederste hylder, hvor det er svært at komme ned. Husker slet ikke, hvad der ligger dernede. God arbejdslyst og en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Johanne, de byger der måtte være kommet har i givet fald været af kort varighed, for jeg kan ikke se noget på jorden :-)
   Det glæder mig at jeg ikke er alene, jeg ved jo at min mor havde det på samme måde som jeg, for jeg har ryddet op efter hende nu.

   Slet
 4. Det er en dejlig sang, den kørte også rundt i mit hoved i morges, da jeg iførte mig vinterjakken for at holde varmen.. :-)
  God fornøjelse med alle de gode overspringshandlinger.. måske går tiden og du når ikke til op- og udrydningen.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, lige nu er jeg på det stadie, hvor alt er ryddet ud fra skabet, nu kommer så det svære:smid ud delen ;-)
   Jeg kan godt forestille mig med den her blæst, at der skal en god jakke til, når du cykler af sted :-)

   Slet
 5. Mon ikke vi alle har skabe der indeholder mere end nødvendigt, god fornøjelse med din oprydning:-)

  Dejlige billeder fra din gå-tur, man får helt lyst til selv at gå en lille tur inden byerne kommer:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, og bygerne lader vente på sig her, så der kunne godt nås en tur mere ;-)
   Det med skabe og oprydning er en tidsrøvende aktivitet :-)

   Slet
 6. Farvel og på gensyn du liflige maj...., med blæst og byger og hvad har vi?

  Tro mig, jeg kender det med skabene, men pga en forestående flytning er jeg tvunget til at rydde op, og nu FATTER jeg ikke, at jeg ikke har gjort det før.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva og jeg gruer for når vi skal flytte, og du har ret, det er jo rart, når det er gjort, men der er jeg ikke endnu :-)

   Slet
 7. Er nøjagtig lige så struktureret som dig ;)
  Har siddet ved pc'eren lavet budget og regnskab i alt for mange timer nu, nok meget pga overspring....
  Der må gang i bagningen, så det kan blive lidt luning og liflig duft.
  Go' weekend til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Jette, håber du fik styr på regnskabet og bagningen :-)

   Slet
 8. Det er så svært, så svært at rydde ud i sine minder.
  Jeg synes jeg er blevet lidt bedre, så det kan være det kommer med alderen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og det er jo lige nøjagtig de minder, der knytter sig til tingene, som gør det vanskeligt. Men jeg kan også mærke min mors gener i mig, så lige nu har jeg eks, ikke kunnet smide gamle frottefaconlagner ud, for de kan måske bruges til noget! Jeg smider dem ud i morgen, så er jeg blevet en dag ældre ;-)

   Slet
  2. Frottefaconlagner! - de kan da bruges som baggrund til mønster og som bagside til et flot badeværerelsestæppe ... jamen, det ER altså bare svært.
   Men til inspiration: http://mommer.wordpress.com/2011/02/16/patchwork-er-mange-ting/

   Slet
  3. Ellen, du skal jo ikke finde på grunde til at beholde skidtet ;-)

   Slet
 9. Vi kan holde hinanden i haanden i denne weekend, for jeg skal til at pakke kasser ud og jeg VED bare at de er fyldt med saa meget som vi bare ikke har tanker til brug for. :) God fornoejelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Tina, heldigvis skal jeg arbejde i denne weekend, så jeg har rigelig med grunde til ikke at gøre mere ved rodet ;-) Men nu er det da ude af skabene, til gengæld ligger overalt i værelserne. held og lykke med din udpakning :-)

   Slet
 10. Øv - ja, at smide ud - og særligt efter ens kære, det er ikke let!
  Jeg ønsker dig alt godt i arbejdet.
  Forøvrigt chekker jeg vejr på dmi/byvejr - det, synes jeg, er meget præcist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, tak :-) byvejr bruger jeg også, men landmanden siger at Norges er den mest præcise :-)

   Slet
  2. Jeg bøjer mig for fagfolket!

   Slet
 11. Flotte billeder af truende skyer! De ville passe som billedbaggrund til den norske vejrtjenestes udsigt time for time som af en eller anden grund er alles yndling. De må have nogle gode prognosefolk eller nogle andre prognoseprogrammer end DMI, for de er da rigtig pålidelige. Og man kan finde selv den mindste flække. Jeg er også helt forelsket i den "labre brise". Sidste år da vi var på fjeldtur i Norge (uden internetforbindelse) ringede vi faktisk hjem til en af døtrene og fik hende til at læse vejrudsigten op for et bestemt sted hvor vi gerne ville gå, men vejret SKULLE være godt. Hun var ved at knække sammen over den labre brise og forskellige andre gode norske ord og vendinger. (Og vi kom af sted, dog ikke i det bedste vejr)

  SvarSlet