søndag, juni 24, 2012

FORMIDDAGSFRI

Hver 4. weekend er min arbejdsweekend og også min aftenvagtweekend. Jeg nyder, at jeg kun skal arbejde hver 4. weekend, men det er også noget, jeg har forhandlet mig frem til, fordi der ikke er penge til at lønne mig for den funktion, jeg udfylder på arbejde. En sygeplejerskes løn består af en fast grundløn, som stiger med ancienniteten, og så er der diverse tillæg så som aften/nattevagt, ansvarshavende etc. Min funktion, som man oprettede, da besparelser gjorde, at jeg ikke kunne få den stilling, man havde kørt mig i stilling til, var der ikke et tillæg til. Det passer mig ganske fint, for der, hvor jeg er i livet med børn i København og en far med Alzheimer, synes jeg, at jeg har mere brug for weekendfri end flere penge.

P1030741

Mine formiddage før aftenvagterne har også ændret sig, før hen var der altid en masse, der skulle laves. Nu er jeg god til at lade dem være frie. I dag skulle landmand og Istvan tidligt af sted, de skulle til apporteringsprøve. Jeg hørte landmanden stod op, men vendte mig om på den anden side og sov videre. For bare et år siden havde jeg fløjet ud af sengen, lavet te til ham og måske endda smurt mad til ham, trods det var ham, der havde fri og mig, der skulle arbejde.

Nu er jeg stået op, der stod endda resten af den te, landmanden havde brygget i morges, til mig. Morgenmaden er nydt, og jeg vil trække i varmt tøj og sætte mig på terrassen med en bog og nyde, at der lige nu er tørvejr. Det er endnu en krimi, som jeg må tage i småbidder og absolut ikke læse, når jeg er alene om aftenen, men mon ikke det går på en søndag formiddag med mobilen tæt på mig ;-)

Må din søndag blive lys og dejlig.

P1030739

Og mens jeg trykker udgiv, begynder regnen. Jeg vil tænde lys, svøbe et tæppe omkring mig og hygge mig indendøre.

12 kommentarer:

 1. Regnen siler og så ned her. Det må være en ret stor sky :-)

  Dejligt med en krimi! Jeg glæder mig til jeg får fat i mine egne krimier igen, lige nu er der ikke tid til at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, jeg kan se på radarbilledet, at Nordjylland er de heldige, for vi får kun spredt regn, hvor restene af danmark er dækket af regn :-) Jeg håber du snart får tid til læsning og afslapning

   Slet
 2. Det har regnet on and off hele formiddagen, hvor Louise og jeg har klappet 3 gode loppemarkeder af, nu har Emil fået 2 cykler.. :-) og en af de gode justerbare stole fra Stokke/ trip trp.. Han erved at være for stor til den gamle høje stol.
  Rigtig god vagt til dig i dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, I er da vist et par seje loppehajer, jeg synes altid I kommer hjem med gode sager :-)

   Slet
 3. Du må hygge dig med familien Fletcher - min far hed Fletcher til fornavn, opkladt efter en af de første metodist-teologer, schweizeren John Fletcher. Og min søster har opkladt sin søn efter vores far. Jeg håber, det er ordentlige mennesker i din bog:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, bogen bliver læst i små bidder, men indtil nu har de vist sig som gode mennesker, men det er dem NOGEN er ude efter :-)

   Slet
 4. Med familie der har brug for én er frihed mere værd end penge..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, lige nøjagtig :-)

   Slet
 5. Sådan har ting og prioriteringer det med at ændre sig med tiden.
  Vi har haft rigtig godt vejr - det lader til, at vi hele tiden har modsat hinanden ...
  God læselyst; Bolton er ret god :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, livet og dets prioriteringer ændrer sig i sandhed undervejs :-) Dejligt at I nu har godt vejr.
   Bolton er god - i små bidder :-)

   Slet
 6. Her havde vi øsende regn hele søndagen - så er det dejligt med en krimi, og vi så en fra tv. God mandag til dig, Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Madame :-) Jeg nød også fjernsyn og bog inden arbejdet :-)

   Slet