torsdag, juni 28, 2012

KAPUT

Min ovn er endegyldigt stået af, og selvfølgelig får jeg nu en uimodståelig trang til at bage. Det må vente, til jeg kommer op i sommerhuset. Gasgrillen herhjemme overtog stegen i går aftes, mine kolleger mener også, at jeg skal kaste mig ud i bagning på grill.

P1030616

Jeg har sådan lyst til at bage knækbrød og mindes de lækre tyndbrød, som vi smagte lørdagen i Stockholm. Vi valgte at tage til Skansen, det svenske svar på et frilandsmuseum. Egentlig ville vi også have været på Vasamuseet, men selvom det regnede, syntes vi alligevel, at det var spændende at komme rundt til de mange forskellige huse, så det brugte vi en del tid på. Flere af husene var beboet om dagen, og inde i bagestuen mødte vi to kvinder, som gerne fortalte om gamle dages bagning. Der blev bagt to gange om året, og så blev tyndbrødene pakket ned i skuffer, kister eller på loftet. Så vidt jeg husker, var det byg, rug og vand, brødet oprindeligt blev bagt af. Trods det var det meget smagfuldt.

P1030618

Nu har jeg spist knækbrød med jordbærskiver og ost på. Der er købt brød ind, så vi klarer os nok uden ovn lidt endnu. Men sidste dag i morgen på arbejdet inden ferie bliver uden hjemmebagt brød, de må nøjes med rundstykker.

God torsdag aften til dig.

14 kommentarer:

 1. God ferie til dig Lene...min ferie starter også i morgen...jeg er i gang med at forbedede min ferie rabarberlagkage ...den bliver lagt sammen i morgen tidlig inden afgang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, uhm det lyder lækkert, god ferie til dig :-)

   Slet
 2. Du skal da bare have en ovn som den på det øverste billede - I har en stor gård, ikke? Med masser af plads til sådan én ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Ellen, så er jeg også fri for at fryse :-)

   Slet
 3. Hårde hvidevarer, der står af, er bare så træls. Min tørretumbler drillede forleden. Ved ikke hvad der stak den, men næste dag startede den upåklageligt ...

  Håber, du snart får styr på din ovn, ellers må du, som Ellen foreslår, have en stor gammeldags stenovn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Frue i midten, min ovn har også fungeret sådan ón anf off, men nu er den helt færdig. Jeg tror nu alligevel at det er hurtigere at købe en ovn end at bygge en Stenovn :-)

   Slet
 4. Træls at mangle sin ovn.. I må ud og handle..
  Rigtig god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, handle kommer vi vist ikke udenom ;-)

   Slet
 5. Tingene holder jo ikke evigt, men derfor er det irreterende at skulle undvære når man nu er vant..;-D God fredag til dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, men jeg synes de holder kortere og kortere tid :-)

   Slet
 6. De kan noget med knækbrød, de svenskere. Men jeg synes egentlig, det smager bedst i Sverige:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg elsker mit daglige knækbrød med ost :-)

   Slet