søndag, april 10, 2016

Poetisk morgen

At forfattere, digtere, kompinister maler med den bløde, farverige pensel, når de skal beskrive en morgenstund som denne, forstår jeg godt. Jeg kan ikke komponere musik, der illustrerer fugletrillerne, mens tonerne stiger til vejrs. Jeg kan ikke gengive den blå farve, himlen får sådan en solrig morgen, på et lærred. Jeg kan ikke finde ordene, der beskriver de små perler på græsset eller den følelse, der fylder mig, når jeg bare går og går med solbriller på, og fleecetrøjen må tages af, fordi solen gennemvarmer min krop.

P1040137

Alle de kloge hoveder beskriver lykken som en flygtig følelse, en følelse, vi ofte ikke er opmærksom på i det nu, hvor vi føler os lykkelig, men som vi bagefter kan genkalde. Jeg følte mig lykkelig der, jeg følte mig lykkelig, da vi åbnede terassedøren og satte os udenfor med en kop te. Istvan følte sig helt sikkert også lykkelig ved at kunne sidde mellem de to stole og bare nyde solen, fuglesangen og stilheden sammen med os.

DSC_1123

Nu er vi trukket indenfor, blæsten er kølig, og en har været sløj i nogle dage (men landmænd melder sig jo ikke syg), en anden har haft optræk til halsonde, så solglæden skal styres. Strikketøjet kom ikke frem i går, nu vil jeg finde det frem og nyde denne søndag formiddag. Må solen skinne på dig.

DSC_1121

12 kommentarer:

 1. Kære Lene!
  Jeg synes fint du matcher guldalderkunstnerne og alle andre kunstnere, der prøver at indfange lykken. Det er så fint beskrevet :-). Jeg nyder at være med på dine gåture; til trods for at jeg bor på Frederiksberg, så får jeg på den måde også lidt dug i græsset og morgenstunden med guld i mund.
  Håber du får en skøn søndag sammen med dit strikketøj!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Skøreliv, og jeg mindes mine morgengåture på Frederiksberg for en lille måned siden :-)

   Slet
 2. Der er morgner, hvor man føler sig lykkelig, og dem skal man påskønne, for de kan måske opveje alle de morgner, der bare er "default".

  Med ønsket om en god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, og i lige måde. Det er værd at huske de gode stunder :-)

   Slet
 3. Du skriver nu meget smukt, Lene, selv om du ikke selv tror det.
  Det er heller ikke dig, jeg er uenig med, men alle de andre kloge hoveder, hvis de virkelig mener, at man ikke er klar over, at man er lykkelig, før man VAR lykkelig, så at sige. Jeg har en ganske klar fornemmelse for mine lykkelige stunder, for så har jeg jeg helt speciel følelse indeni :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen. Jeg tror måske snarere det skal forstås sådan at vi af og til har travlt med at jagte det at være lykkelig og glemmer at lægge mærke til den følelse af lykke vi føler. Jeg tror ikke vi går rundt og er lykkelige hele tiden, men vi får følelsen af lykke ind imellem, og den er du og jeg så gode til at mærke :-)

   Slet
 4. Lykke er bl.a. at vågne op tul en ny dag. Gå ud og se rimfrosten i græs og blomster. Høre fuglene synge, se de små skud på træerne. Blonsterne, skoven og ... Kort sagt alke de små ting vi ofte regner for en selvfølge. Her har somen skinnet i mere end en forstand. Der har været en fantastisk weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, dejligt at høre, og jeg har også haft en god søndag :-)

   Slet
 5. Lykken er at være til.
  God mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ganske enkelt, og sandt :-) Tak og i lige måde

   Slet
 6. "jeg kan ikke finde ordene der beskriver ..."
  Men det kan du jo netop Lene og så smukt og malende endda, at jeg kan mærke den gode følelse helt ud gennem min skærm her. Tak for det. Kh. Liv

  SvarSlet
 7. Smukt og poetisk beskrivelse af en dejlig morgen og lykke over at være til.. :-)

  SvarSlet