søndag, april 03, 2016

Vælg et billede eller to

Til supervision har jeg prøvet flere gange, at når et emne er blevet udforsket først ved at supervisor har stillet afklarende og fokuserede spørgsmål til fokuspersonen, og dernæst at det reflekterende team sammen har udforsket emnet, så har vi fået opgaven: vælg to billede, der siger noget om de tanker, I har nu. Det er postkort, reklamepostkort, postkort fra gallerier og udstillinger osv. Først synes jeg ikke, jeg kan finde nogen, men da det skal gå hurtigt, så snupper jeg to og så bagefter fylder jeg ord på. Jeg bliver altid forbavset over, hvor meget jeg egentlig kan sige ud fra billedet. Nu har jeg fundet billeder, der ikke har været på bloggen og vil fortælle lidt ud fra dem.

Landmanden spiser normalt nede hos medarbejderne, men i mine fridag efter påsken valgte han at spise sammen med mig. Normalt spiser jeg ikke rugbrødsmadder til frokost, men denne dag var der ikke så meget i køleskabet, så jeg hoppede på rugbrød med hjortespegepølse og røget makrel med røræg. Det sidste lavet på æg fra landmandens lille hønsegård.

DSC_1033

En af fridagene blev også brug på plasmatapning. Den lille hjerteformede bold bruger jeg til at klemme på, når blodet løber for langsomt ud af åren. Når jeg er færdig hænger en pose på ca. 450 ml plasma, fyldt med gode plasmaproteiner. Fordelen ved denne tapning for mig er, at jeg får de røde blodlegemer først tilbage i blodet og derfor dykker min blodprocent ikke. Det tager længere tid, og man skal sørge for at drikke godt med væske både før og efter, og det var formentlig det, der gik galt for mig sidste gang, hvor jeg døjede med hovedpine resten af dagen.

DSC_1043

Lyse aftener er der nu efter sommertid, til gengæld står jeg op i mørke. Heldigvis er der lys forude, som det anes på morgenbilledet fra min arbejdsplads kl. 6.25.

DSC_1052

Min arbejdsplads har en lang tradition for, at nattevagterne laver aprilsnar med dagvagterne. I år var de lidt ondskabsfulde, i hvert fald holdt min leder og jeg vejret, da vi så opslaget til højre, og jeg var hurtig til at tilkendegive, at det måtte være en aprilsnar overfor mine nye kolleger. Tænk hvis de troede, at de kun skulle arbejde hver 4. weekend. Vi har problemer nok med at få det til at hænge sammen, så folk kun arbejder hver 3. weekend. Vores fokustavle var til gengæld en gennemskuelig spøg og en, der var skøn at kunne grine af sammen som starten på en dag, hvor der var meget travlt på afsnittet, fordi der var kommet mange nye patienter om aftenen og natten forinden, og de var meget dårlige.

DSC_1053DSC_1055

Og billederunden slutter af med gårsdagens frokost, noget mere belæsset end min anretning, der startede indlægget.

DSC_1089

Søndagen banker på, og igen har jeg sovet over ni timer uden at føle mig rigtig frisk. Jeg føler mig nærmest gumpetung. Og igen droppede jeg at klæde mig pænt på og køre til gudstjeneste. Jeg gad virkelig godt, at gudstjenester lå senere på søndagen. Nu vil jeg tage traveskoene på og gå tunghed i krop og tanker væk. Søndag i Nordjylland er grå og lidt våd, men der er helt sikkert fuglesang, frisk luft og højt til loftet derude. God søndag til dig.

14 kommentarer:

 1. Det er da ellers noget af en kanyle, der bliver brugt til plasmatapningen - er den ikke meget stor?

  Det var ellers en god tekst til denne søndag. Den hvor Jesus tre gange spørger Peter: "Elsker du mig?", og Peter svarer "Du ved jeg har dig kær". Vi har holdt prøveprædikener til ny præst her fredag og lørdag, så jeg har hørt teksten og udlægningen fem gange... Bortset fra det er jeg helt enig med dig i, at kl. 10:00 er for tidligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg tror det er den rette størrelse ellers vil det tage for lang tid. Og jeg har fundet et sted med gospelgudstjeneste kl 17, så nu går jeg i bad og så af sted :-)

   Slet
 2. Kære Lene!
  Jeg kan godt forstille mig, det er tankevækkende at tale ud fra billeder!
  Åh, den 1.april... Jeg var relativt forskånet for narrestreger, faldt kun i én gang på vej til skole om morgenen, hvor Mellemste Pode udbryder: "Ejjj! Der trådte jeg lige i en hundelort!!". Jeg hoppede i med samlede ben, og Mellemste Pode rullede af grin resten af vejen til skole...
  Håber din vandretur var dejlig! Jeg føler mig godt nok også lidt tung i skroget idag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, mellemste har da haft det skønt,når mor hoppede i :-)
   vandreturen gjorde godt, tak

   Slet
 3. Hehe. Man VED, at det er 1. april. Man VED, at der biver forsøgt at få en til at hoppe på et eller andet. Man VED, at man skal veje alt på guldvægt. Alligevel går man ofte i fælden ...
  Uhm, hjemmelavede æg ... hvis ikke det var fordi, vi er så meget væk, ville jeg have høns. De ville bare kunne gå rundt derude i haven og hygge sig - den er oven i købet rævesikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, i den grad :-) jeg er glad for æggene, men jeg ville aldrig selv have høns, så det er godt at landmanden vil :-)

   Slet
 4. Dit indlæg om billeder får mig til at tænke på et associations-brætspil som jeg plejer at vinde herhjemme. Det er et godt hyggespil jeg kunne forestille mig I også synes er hyggeligt
  http://www.papskubber.dk/braetspil/dixit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det lyder spændende :-)

   Slet
 5. Jeg er så lettet når 1 april er ovre...jeg er virkelig i "alarmberedskab" den 1...for ingen skal ta rumpen på mig. I år ringede ældste datteren, sygeplejersken, om jeg kunne hente unger, de havde meget travlt på job og hun kunne ikke komme afsted til tiden. jo jo det gør jeg. Og lige der var det at jeg tænkte: Det er 1 april. Skrev sms: Hallo det er 1 april, er det fis...Svaret var: Nej for f....., jeg er i knibe. Åh ro på, ungerne blev hentet. ellers klarede jeg mig igennem dagen, og kunne grine af alle de eksempler på aprilsnar der var i medierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, ha, ja man kan blive helt mistænksom. Vores nattevagter måtte også hele tiden sige, det er altså ikke aprilsnar at vi mangler det og det, for de havde haft meget travlt :-)

   Slet
 6. Håber du fik gået en god tur, så det gumpetunge gik væk (sjov beskrivelse). Ønsker dig en god uge. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Liv, kender du ikke det udtryk? Mon det er et nordjysk eller måske et landmandsudtryk? :-)

   Slet
 7. Min mor, som var lollik, brugte også ordet gumpetung :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ergo er det ikke kun nordjyder og tilflyttere som mig, der bruger udtrykket :-)

   Slet