mandag, april 11, 2016

Lyset er her, nu kommer varmen forhåbentlig

Det har været en skøn weekend med masser af sol, men endnu er markerne slet ikke klar til at blive kørt på. Der står stadig meget vand rundt omkring, også hos os, så landmændene må væbne sig med tålmodighed og vente på, at varmen kommer og dermed også marker, der kan gøres klar til kartofler og korn. Der sorteres kartofler i dag, de er lige så gode og fine som nye kartofler, kølehusene gør deres arbejde godt. Jeg holder fri fra sygeplejen i dag og kører en tur ned til min far, men først skal der ordnes lidt på kontoret og min fysioterapeut skal også besøges. Jeg måtte aflyse tiden for en måned siden, fordi min far blev syg, så det er seks uger siden mine skuldre og min fod er blevet masseret igennem, og det mærkes tydeligt. Mine nye briller har jeg vænnet mig til at gå med, men landmand og jeg skal begge vænne os til formen, mon ikke også det kommer?

P1040139

Søndag fik jeg min vilje, jeg ville på motorcykeltur, og landmanden lod sig overtale. Tænk engang, en gang var det ham, der skulle overtale mig til at sætte mig op på motorcyklens bagsæde, nu er det mig, der sukker og er lidt trist over, at vi ikke skal på motorcykelferie i år. men jeg er ikke chaufføren, så jeg må pænt vente på, at han får lyst til de lange ture igen. Men i går kørte vi, jeg elsker den fornemmelse af frihed og sanseberigelse, det er at sidde på en motorcykel. I går kørte vi ud til svoger og svigerinde i Aalborg, og landmanden blev bedt om at tage de små veje, han er jo født og opvokset her og har siddet på en knallert, fra han måtte (og nok også før), så han kender alle de små veje. Vi kom faktisk på en lille stump vej, som landmanden aldrig havde kørt på. Det er sjovt at se de små husmandssteder, som forvandles til store huse med plads til heste og trampoliner. Det er billigt at bosætte sig på landet, det kræver bare nogle biler, hvilket folk ikke altid tænker på. Den offentlige transport kører ikke rundt på landet, som den gjorde i Morten Korchs tid, så har man børn og hver sit arbejde i hver sin retning, så må man have to biler.P1040141

P1040142DSC_1129

Tankerne fik frit løb, der blev tanket op og når man så ovenikøbet kombinerede det med hyggelig snak med familie, så blev eftermiddagen fuldendt. God mandag til dig

DSC_1131DSC_1132

16 kommentarer:

 1. Rigtig god mandag til dig. Håber fysioterapeuten gør underværker for din krop. Tak for 'turen' med på motorcykelturen. Lyder dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liv og hvem tror du, der i sin hjerne havde lavet om på fystiden? Så ingen fys til mig før om en uge! :-)

   Slet
 2. Det ser dejligt ud - ja motorcykel er en herlig måde at komme rundt på - kombinerer det bedste ved cykelture med fart! Vi havde motorcykel de første år, vi var gift. Ret praktisk, da vi havde 4 menigheder at passe - og med tiden en søn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, se det er undgået min opmærksomhed, at I også har haft motorcykel :-) jeg elsker at sidde bagpå

   Slet
 3. Sejt, at du tør! De to gange jeg har siddet bag på sådan en fætter har jeg i den grad følt at jeg så døden i øjnene, og jeg har kysset jorden vel fremme ved destinationen....
  Ja, det er fantastisk med lyset; må det vare ved!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg troede heller ikke det var noget for mig, men jeg er vild med det og tryg ved min kære mands kørsel :-)

   Slet
 4. Dejligt dejligt dejligt.. og hvad er lige det for en lækker kage der sneg sig med her.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, man kan jo ikke tage på besøg uden en kage, så bageren i Hasseris havde sådan en sød mundfuld (sandkage med chokolade og jordbær frosting) :-)

   Slet
 5. Den offentlige transport kører heller ikke helt ude, hvor vi bor, men vi har kun en bil alligevel. Den bruger Stefan, for han møder på alle mulige tidspunkter døgnet rundt. Jeg har ikke kørekort, jeg har aldrig turdet tage et, så jeg nøjes med cykel, DSB og de senere år FlexTrafik, som - efter min mening :-) - er det største, som er sket på Lolland siden den automatiske roeoptager.
  Min morfar var kørelærer og alle kvinder i familien har tradition for at have kørekort med rigtig mange stempler i, jeg bliver i det selskab betragtet som lidt småretarderet, fordi jeg kun kan køre på cykel!
  :-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, du er da sej, at du sådan kan komme rundt. jeg elsker min bil og vil nødigt undvære den :-)

   Slet
 6. Og fin kage ovenikøbet. Det må bestemt have været en god dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det var det :-)

   Slet
 7. På samme måde som Henriette herover har jeg heller aldrig taget kørekort, men jeg har ønsket mig en motorcykel, siden jeg var ca. 10 år. Nu bliver det såmænd nok aldrig, for det tillader økonomien i et fleksjob vist ikke, og jeg er nok også blevet for gammel. Jeg forestiller mig bare, at det er den ultimative følelse af frihed: Man får den friske luft og vinden i kinderne, og man kan komme alle de steder, bilerne ikke kan komme. Jeg kan godt forstå, at du elsker at sidde bagpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, næh når man bor inde i byen, har man jo ikke brug for kørekort. jeg nyder vores ture :-)

   Slet
 8. Sikke en herligt usund og aldeles vidunderlig kage!
  Varmen er på vej, og vejret i dag har da været så skønt, så skønt :-)
  Til Hanne: Jeg kunne nu godt lide at vide, hvor det er motorcykler, men ikke biler kan komme ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og den smagte godt :-) Vores motorcykel kan ikke køre hvor biler ikke kan, men mange kører på off-roader, og de kan køre på stier og i terræn, hvor biler ikke kan køre :-)

   Slet