lørdag, april 02, 2016

#streetartaalborg

Landmanden skulle i jagtforretningen, jeg havde lyst til te fra den gamle tebutik i Aalborg, så vi drog af sted sammen. Det er år og dag siden, synes jeg, at vi har gjort noget sammen, bare os to, alt for ofte lader vi det, at vi har hver vores interesser, få indflydelse på fritiden. Det blev en god tur til Aalborg, jeg havde printet street art kortet ud, og landmanden var med på en gåtur, efter vi havde handlet. Så har du lyst, så kom bare med.

opdatering d. 3/4: Street Art i Aalborg startede oprindeligt ved at 10 internationale street art kunstnere blev inviteret hertil for at male deres kunst på væggen rundt om i Aalborg. Siden hen er flere kommet til. Du kan se mere her.

Først gik vi gennem de små gader med de små gamle huse, som jeg altid har drømt om at bo i, og som landmanden ville få klaustrofobi ved at skulle bo i. Så var vi ved Danmarksgade, hvor vi skulle finde de to første gavlmalerier. Lyset drillede mit kamera, så billederne er lidt sløret, men man skal jo ikke brokke sig over solen. Gad vide om man kunne være gået ind i en gård og se det sidste billede i sin fulde bredde? (oh yeah, jeg gik glip af noget, se bare her)

DSC_1065DSC_1069

Hvad der er i det gamle Kvickly under Budolfi parkeringspladsen, ved jeg ikke, men facaden ud mod Vingårdsgade var blevet brugt til at lade lokale vise, hvad de kan.

DSC_1070DSC_1071DSC_1072

Længere henne i en sidegade til Vingårdsgade kom flere værker til syne. Jeg mener, at det galleri, der ligger der, er en af initiativtagerne til Street Art i Aalborg.

fDSC_1073DSC_1074DSC_1075DSC_1076

Herefter gik vi op til det gavlmaleri, som jeg først fandt, og som jeg stadig er vild med. Ved siden af ligger det, jeg viste forleden dag, det fik jeg ikke taget billeder af i dag.

DSC_1078

På parkeringspladsen bag discountsupermarkederne ud mod Vesterbro var der indtil flere malerier.

DSC_1080DSC_1081DSC_1085

Så havde vi set gavlmalerier nok for i dag, men der er flere endnu, og dem skal jeg på udkig efter en anden dag. Samværsturen sluttede af på Søborggårds bryghus med en god frokost på terrassen uden for bryghuset og med udkig til Budolfikirkens tårn. Nu vil jeg smide mig i sofaen, smage min nye grønne te med brombær og appelsin og sende en kærlig fødselsdagstanke til vores svigersøn i hovedstaden. God lørdag til dig.

DSC_1088

13 kommentarer:

 1. Det er alt for mange år siden, jeg har været i Ålborg, så jeg takker for "kikket".
  Det er godt at I kan gøre ting hver for sig, men alligevel er det meget vigtigt at gøre ting sammen, medens man kan. William og jeg var gode til både at være sammen og til at gøre ting hver for sig. Derfor tror jeg, at jeg er så god til at gå ud alene nu. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, egentlig synes jeg også vi er gode til begge ting, men i og med at min gemals arbejde også er der, hvor vi bor, er vi jo meget sammen, men hver for sig :-)

   Slet
 2. Jeg må tilstå, at jeg aldrig har været i Ålborg, så jeg takker også for kigget. Det er nogle rigtig flotte gavlmalerier, du har har foreviget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Hanne, der er også mange byer i Danmatk, jeg aldrig har været i :)

   Slet
 3. Ih, jeg ELSKER Ålborg, selvom jeg med skam må erkende det er ved at være mange år siden jeg sidst har været der, til trods for at jeg har en moster der bor dér. Lige pt. er mit tydeligste minde i forbindelse med et besøg til byen faktisk, at jeg en gang blev vederstyggeligt syg af en iskagedessert(...), så det var dejligt du flyttede mit fokus til den fine kunst!...

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg arbejder i Aalborg, men det er ikke så meget at vi er i Aalborg by, så jeg nød at gå rundt :-)

   Slet
 4. Wow, wow, wow og så lige et wow til - hvor er det bare flot.
  Enten er jeg fuldstændig byblind, eller også kan Ålborg noget, ingen andre byer kan. Det der burde kunne findes i alle provinsbyer, for talenterne er der jo, ved jeg. De er normalt bare forment til plankeværker og vejunderføringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er internationale street art kunstnere, der har malet, de kommer fra hele verdenen og bliver betalt for det. Der er også danske kunstnere blandt. Du kan læse mere her:
   http://www.visitaalborg.dk/street-art-i-aalborg
   men jeg elsker at nogle idemænd har set ideen i at få byen gjort levende på denne måde.

   Slet
 5. Aalborg er en skøn by! Og byfornyelsen gennem de senere år har gjort den endnu bedre.
  Fantastisk streetart. Hvor fandt du ansigterne henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, vi kan kun være enige. Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit sidste spørgsmål. På alle billederne står gadenavnet og ellers kan du hvis du klikker på det første link i det med kursiv finde alle gavlmalerierne med flere oplysninger

   Slet
 6. HOLDNUOP hvor har du fundet mange flotte... Det trækker i mig, når jeg ser dine fede billeder. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, du må herover :-)

   Slet
 7. Aalborg er da lige kommet på listen over muligheder for weekendophold bare for os to, når vi skal have samværstid ;-)

  SvarSlet