torsdag, april 14, 2016

Cirkushesten vrinsker

P1040152

Hårene strittede på nattevagterne, de først ankomne af dagvagterne så på fordelingen og diskuterede fordeling. Der var brug for min hjælp, og det fik de. Mange nye patienter og mange af dem med meget stor behov for hjælp til alt. Egentlig ville jeg gerne have gået sammen med en af mine nye kolleger, men vi fik rapport sammen og tilrettelagde sammen arbejdsfordelingen for de 8 patienter, vi havde ansvaret for. Vi havde en kollega mere, han skulle så gå stuegang på alle vores patienter. Vi fik hjælp fra trombolysesygeplejerskerne, da den ene havde doseret medicin og den anden, som var senvagt, var mødt. Så med en god plan nåede vi det planlagte og jeg kunne gå fra til møde klokken 11. Da havde jeg lige snuppet et glas vand og prioriteret, at de andre havde fået deres kaffepause, for de skulle holde til tempoet resten af dagen. Jeg er en af dem, der godt lige kan blive lidt hektisk i blikket og rød i kinderne ved tanken om alle de patienter, der skulle have morgenmad, morgenhygiejne og observationer på bestemt tidspunkt, når også terapeuter ville til. Men alt klappede, terapeuterne afveg fra deres planlagte vurderinger og hjalp, der hvor det gav mening i forhold til vurderingen. Og jeg nød hvert et sekund, jeg nød at få brugt mine kompetencer som erfaren sygeplejerske. Mødet bagefter gik også rigtig godt, så selv om jeg havde en dundrende hovedpine, da jeg kørte hjem, så var det med sang og smil på læben.

P1040146P1040148

Hjemme blev teen nydt i sofaen og så tog kameraet og jeg på havevandring. Det gør mig glad at fokusere på makromotivet, at kunne se det smukke i det små, vejret bød op til kun en termovest over kjolen, og den lille tur på under en halv time fik hovedpinen til at forsvinde. Nu er aftensmaden lavet og spist, og jeg vil gå ud og nyde solens sidste stråler, mens jeg får gået nogle skridt.

P1040162

P1040170

God aften til dig

7 kommentarer:

 1. Trods det hektiske forløb på afdelingen blev det alligevel en dejlig dag. Det lyder godt - du er vist gjort af godt stof!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, at klare noget sammen giver en god følelse :-)

   Slet
 2. Det er helt fint at have travlt så håret stritter, når bare det hele spiller og ender med at lykkes.. Jeg er vild med den slags dage.. :-)
  God aften hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge, og en god dag til dig. Og jeg er enig :-)

   Slet
 3. Skøn havevandring; skønne fotos! Jeg selv er helt høj af en cykeltur hjem fra en veninde her til aften, hvor luften var så let, og himlen så lys, selvom klokken var næsten 21. Så er det ganske sikkert forår....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, ja er det ikke fantastisk, hvordan det, at lyset er med os i aftenen, gør os så glade :-)

   Slet
 4. Inge sagde det så fint :-) - men det er nu alligevel sikkert godt, at det ikke er hver dag, det er sådan ... selv om det vist er tæt på for dit vedkommende.
  Foråret er over os for alvor, og det er så skønt :-)

  SvarSlet