torsdag, maj 08, 2008

OKSEN OG ÆSLET

Der var engang en bondegård langt ude på landet. Her boede en meget flittig landmand, som havde så travlt, så travlt. Den flittige landmand havde en flittig søn, som også havde travlt med at harve, flytte sten og hjælpe landmanden. Sønnen kunne også spille bas og guitar, så det skulle han også passe.

Landmandskonen, jo for sådan en var der også, lavede mad, vaskede tøj, og gik i haven, som nu sådan nogle landmandskoner gør.

Hun ville så gerne have terrassen i brug, så hun fejede terrassen så fint og vaskede alle møblerne omme på vaskepladsen. Nu var der bare et problem, der var et stykke vej fra vaskeplads til terrasse, og landmanden sad ude på sin traktor, og sønnen havde givet sin mor et stort kys på kinden som tak for mad og var kørt af sted for at spille.


Nå tænkte landmandskonen, det kan jeg vel godt klare. Bænken kom midtvejs, solbriksen knap så langt og bordet lidt længere, før end ryggen brokkede sig.

Der gik lidt tid, så tænkte landmandskonen, den terrasse skal være klar nu, og så blev hun stærk som en okse og stædig som et æsel.


Snip snap snude, nu er den historie ude
Tip tap tønde, nu kan en ny begynde.

12 kommentarer:

  1. Det var da en fantastisk historie... og så er den virkelig sand - og en lykkelig slutning og det hele. Du er sgu intet mindre end stærk som en okse og stædig som et æsel. Hatten af for dig. Hvil nu din ryg, kæreste, mens vi andre nyder dine dejlige billeder. Ønsket om en dejlig aften med dine havemøbler sendes herfra og store smil ;-)

    SvarSlet
  2. tak Jeanette Mariae :-) nu vil jeg i bad, aftensmaden skal nydes sammen med landmanden, når han en gang vil holde fyraften

    SvarSlet
  3. Hvor jeg elsker den historie. Og så er den endda fra det rigtige virkelige liv.
    Når landmandskonen har været i bad, så har hendes ryg det måske bedre, og hun begynder at smile af stolthed over sig selv. Når landmanden kommer hjem, så smiler han af stolthed over sin stærke landmandskone. Og så sætter de sig måske sammen ude på terrassen med en kop et-eller-andet. Måske tager de et tæppe over sig, fordi det er lidt køligt og måske tænder de også et lys, fordi det er mørkt.
    Men de er glade og tilfredse og stolte af hinanden.

    SvarSlet
  4. Og jeg elsker dine historier Johanne :-) kæmpe knus til dig

    SvarSlet
  5. Din historie er jo en autentisk beretning, jeg kender det godt fra mig selv. Når man bliver stædig kan man løfte alt!

    Måske et glas rødvin er på sin plads her bagefter, ude på terrassen :-)

    SvarSlet
  6. se det er lige før det var min godnat historie fortalt at to kvinder ...den ene halvdel fortalt af en Nordjyde, den anden halvdel fortalt af en Ærøbo..Tak for det begge to, hilsen en solmæt og lidt træt sjællænder :-)
    Kan det kaldes en landsdækkende historie?

    SvarSlet
  7. Og så blev det heldigvis rigtig sommer hos landmandsfamilien, takket være en bomstærk landmandskone. Godt gået! :-)

    SvarSlet
  8. Stine, man kan når man bliver stædig nok og tager det i små bidder :-) og rødvinen er konverteret til en kop te og en is foran fjernsynet med fodbold :-)men heldigvis står computeren i samme rum, så vi hygger os.

    Anne, det blev nemlig en landsdækkende historie :-)

    Nemlig Anita,jeg glæder mig til at flytte derud i morgen efter arbejde :-)

    SvarSlet
  9. Is er vist også mere på sin plads i dag :-)

    SvarSlet
  10. Se det var en rigtig historie - du er stærk og sej - jyde :)

    SvarSlet
  11. Kvinder ER stærke...

    SvarSlet
  12. Stine, nu er vi også vilde med is :-)

    Helle og Jette, nemlig :-)

    SvarSlet