mandag, august 31, 2009

GÅRDEN

Normalt vågner gården langsomt ved 5 tiden, når jeg står op, og Laika begynder at gø. Hun bliver lukket ud, og jeg begynder mine morgenrutiner.

I dag vågnede jeg ved samme tid, men kunne sove videre 1½ time, det var godt. Sjovt nok havde jeg en følelse af, at jeg skulle noget der, måske var det noget med en drøm, jeg er endnu ikke kommet i tanke om, hvad det var jeg skulle.

Mens landmanden gør sig klar til arbejde, sætter jeg to tallerkner frem, havregryn, mysli, A 38 og kakaomælk. Laika smutter ud og snuser lidt rundt. I dag er det tørvejr, så kan morgenturen godt blive lidt længere, på regnvejrsdage er hun hurtigt inde igen.

Mens jeg tømmer opvaskemaskine og får ryddet køkkenbordet, spiser landmanden, og teen bliver brygget.

På gårdpladsen har den første medarbejder parkeret sin bil, han er altid tidligt på den, skal lige have en kop kaffe inde i folkerummet og en smøg udenfor før arbejdsdagen starter. Han er på alder med os, har børn på samme alder som vores og er allerede morfar.

Næste medarbejder kører ind på gårdspladsen, han har den største børneflok, de ældste er sammenbragt, men de sidste 3 er kommet med under et år i mellem dem. Der skal arbejdes for at bespise sådan en flok, så han tager weekend tjanser som vikar rundt ved andre landmænd, når han ikke er her.

Sidste skud på stammen, der kører ind på gårdspladsen, er også den yngste og den eneste faglært landmand, han er yngre end vores børn. I dag er det hans kæreste, der kører ham ud, det er lige før hun skal føde, og gangen er ved at blive besværet, så hun vil nok gerne have en bil hjemme.

Landmanden går ud, og man hilser god morgen. I dag skal der sorteres kartofler, og der skal nok også tages nogle læs op. De har ikke helt nok til et helt lastvognstræk. Vi har fået meget regn i weekenden, så det er fint, at de ikke skal ud og køre i marken fra morgenstunden af.

Laika ligger nu i sin kurv og snorker højt, jeg har spist morgenmad og skal nu beslutte hvad min arbejdsdag på gården skal indeholde. Jeg starter blidt med en kop te og lidt kontorarbejde.

15 kommentarer:

 1. Start på en dejlig dag - god uge til jer alle!

  SvarSlet
 2. Det var hyggeligt at læse om en mogen på gården.. En god dag til dig Lene, hjemme på gården.

  SvarSlet
 3. Ein fin start på ein ny dag...
  Ha ei fin arbeidsveke på garden og som sykepleier...

  SvarSlet
 4. Høres ut som en fin start på ei ny arbeidsuke
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlet
 5. Tak i lige måde Lavendel :-)

  Tak i lige måde Mette, jeg er ikke kommet længere end til kontoret :-)

  Tak i lige måde solsikke, og i denne uge skal jeg nærmest ikke ind på sygehuset :-)

  Tak i lige måde Fjordheim, en god start er vigtig :-)

  SvarSlet
 6. Tegner til at blive en god dag ude på landet ... her regner det i stride strømme men mit hus trænger også til at jeg bliver indenfor;o)God dag på kontoret og husk at slappe af!

  SvarSlet
 7. Det lyder så rart og hyggeligt og fyldt med liv :-)
  Her kunne vi godt trænge til regn...Alt hænger med næbbet.
  Nyd din solskinsdag :-)

  SvarSlet
 8. Det var sjovt at læse om din morgen, Lene, og om alle de mennesker, der kommer til jer. Her kommer der ingen, og der skal bare vaskes tøj nu :-)

  Ha' en dejlig mandag!

  SvarSlet
 9. Kære Lene
  Det var hyggeligt at læse om din morgen, det lyder så dejlig afslappende - selv om, at gården er en arbejdsplads for flere.
  Fortsat god dag til dig!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Hej Lene.

  Det er så levende beskrevet, at jeg kan se det hele for mit indre øje. Nærmest som en film, med dig i køkkenet, landmanden og de tre der kommer trillende ind på gården. Den gravide kone er prikken over i'et, i en fortælling der minder om indledningen på noget der kunne blive til både drama eller dokumentar.

  Herligt og mange tak for det. :-)

  Mandagsknus til dig fra byen

  SvarSlet
 11. Det er næsten som i gamle dage ude på gårdene (bortset fra at man nok ikke kom bilende dengang). Tre ansatte er vel også mange i dag? Eller er gårdene allesammen ved at blive så store nu, at de kræver mange ansatte?
  Hav fortsat en god dag!

  SvarSlet
 12. Tak fru koch og god fornøjelse med dit indeprojekt. Her er gråt og småregn :-)

  Tak Miri, solen gemmer sig dog bag en sky :-)

  Tak i lige måde madame, jeg skal også have gang i vasketøjet :-)

  Tak i lige måde Vibeke. Her inde er der stille, men jeg kan jo altid få selskab ved at gå over i kartoffelhuset :-)

  Tusind tak for kommentaren Henriette :-) Og må du få en god dag med små åndehuller til dig selv :-)

  Tak i lige måde Conny. Det er kun i høst og kartoffeloptagningssæsonen at der der er 3-4 ansatte. Fra november til sommer har vi 2 mand :-)

  SvarSlet
 13. Det lyder altså hyggeligt, der hos jer:)

  SvarSlet
 14. Kanskje jeg skal stikke innom også? Jeg tror jeg ville likt arbeidet på en gård.

  SvarSlet
 15. Sifka, vi har det også godt :-)

  Hege, det ville jeg nyde :-)

  SvarSlet