fredag, marts 26, 2010

PÅSKEHUMØR

Et godt koncept må gerne genbruges, så det, der startede med, at folk, der var på arbejde den sidste hverdag inden jul, havde medbragt lækkert mad til fælles frokostbord , er nu også brugt som påskeoptakt.

DSC01254

Vi har det stille lige for tiden, så vi kunne alle være med fra start, og så er vores personalestue næsten for lille, men vi rykkede tæt sammen og nød hinandens kulinariske udfoldelser.

DSC01255

Jeg er så heldig at være på en arbejdsplads med mange ildsjæle, jeg synes, vi supplerer hinanden godt. Og det at skabe fælles traditioner har vi nogle, der er rigtig gode til at se muligheder i stedet for begrænsninger.

Flere af de, der ikke var på arbejde, kom på arbejde for at være med, og vores nye ”små” studerende, som kun er her en uge denne gang, syntes, det var vældigt med sådan en hyggekomsammen midt i arbejdsdagen. Vi prøvede at bilde dem ind, at sådan var det hver fredag, men den hoppede de ikke på.

DSC01258

En af dem havde ikke som mange arbejdet i hjemmeplejen, før hun startede på studiet, og så bliver jeg så stjerneglad af at se en dejlig ung kvinde lyse op i et kæmpesmil, når man spørger hende, om hun kan lide sit studie. Vi glæder os til at se dem to dage før sommerferien, og når sommer går over i den første efterårsmåned, kommer de i 10 uger. Det er en virkelig god måde at sluse dem ud i praktikken, plus at det helt sikkert gør det nemmere for dem at huske teorien, når de kan tænke på patienter, de har mødt.

DSC01257

Nu er vi så også, når jeg selv skal sige det, en supergod afdeling at være i praktik på, her tænker jeg ikke på os som personer, men patientkategorien. Her er alt, hvad der tænkes kan af problemstillinger indenfor basal sygepleje, men også kompleks sygepleje. Her findes store etiske dilemmaer, her er brug for viden om forskellige kommunikationsformer, her kan man bruge sin viden om krisereaktioner. Vi har det hele.

DSC01259

Derfor kunne vores afdeling godt være et træls sted at arbejde, hvis ikke vi havde et godt samarbejde, et godt humør og en lyst til udvikling og uddannelse. Det har vi takket være mine fantastiske kolleger.

Og i dag med morgengymnastik og påskefrokost gør dem ikke mindre dejlige.

15 kommentarer:

 1. Hvor har du dog en dejlig arbejdesplads Lene..

  SvarSlet
 2. Anne, det har jeg :-)

  SvarSlet
 3. Sikke en god ide, dejligt at så mange bakker op omkring jeres påsketradition.

  SvarSlet
 4. En medalje herfra til en god arbejdsplads.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en dejlig afdeling, og et rigtig godt sted at være i praktik. Vores søde svigerdatter er på 4 semester i sygeplejstudiet. Pt. i psyk.praktik periode på Sct.Hans.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Margrethe, det var nemlig dejligt :-)

  Tak Eva, jeg sender den fluks videre til mne kolleger :-)

  Tak i lige måde Inge, dejligt med nye kommende kolleger, håber din svigerdatter er glad for sit praktiksted :-)

  SvarSlet
 7. Det er bare alfa og omega med gode kolleger. Hvor lyder det godt og givende med sådan en tradition.
  Rigtig god lørdag til dig, Lene:-)

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det hyggeligt! Jeg synes det er rart at læse, at i giver jer tid til at hygge med hinanden en gang i mellem på afdelingen.

  Jeg har op til flere veninder, som er sygeplejerske, og det lyder til at der altid er et eller andet på programmet blandt sygeplejerskerne og afdelingerne. At i er gode til at skabe sammenhold og have det sjovt sammen.

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejligt, at I har mulighed for sådanne arrangementer på afdelingen... også så er det godt at opnå god forståelse og viden indefor den basale sygepleje...... en meget vigtig detalje ;)

  SvarSlet
 10. Det er så dejligt, at læse om hvor glad du er for både dit arbejde og din arbejdsplads. Det er desværre ikke nogen selvfølge. Godt for praktikanterne - det er altid spændende at lære nye op:-) Og god ide med påskefrokost!

  SvarSlet
 11. Jeres afdeling kan kun blive god, med saadan et sammenhold. Hvor er det bare dejligt at vaere vidne til.

  SvarSlet
 12. Hvor er det dog en dejlig ide med den frokost og dejlige mennesker, der møder ind selv om de har fri. Det kan kun være et godt sted at arbejde.

  SvarSlet
 13. Jeg kan jo kun sige det samme som alle de andre - tænk at folk kommer, selv om de har fri... det synes jeg er fantastisk.

  SvarSlet
 14. Det lyder vel nok hyggeligt, at I laver fælles påskebord på jobbet, Lene. Det gør vi desværre ikke hos os.

  SvarSlet
 15. Tak ravheks og traditionen er kun lige startet, men jeg tror den hænger fast :-)

  Fisker, måske er det fordi det kan være meget tungt både fysisk og psykisk, så vi bliver nødt til at passe på hinanden og finde på gode ting sammen :-)

  Jette, den basale sygepleje er alfa og omega :-) og vi var så også heldige at der var så roligt :-)

  Charlotte, desværre er det ikke en selvfølge, og derfor skønner jeg også meget på min afdeling :-)

  Tina, jeg er også meget taknemlig for min afdeling :-)

  Anette, det var rigtig hyggeligt at folk mødte ind :-)

  Ellen, de to skulle i aftenvagt tre timer senere, så de havde aftalt shoppingtur mellem frokost og arbejde :-)

  Madame, vi har heller ikke gjort det tidligere, men det rigtig hyggeligt :-)

  SvarSlet