torsdag, februar 16, 2012

FROKOSTPAUSE

Mine forældre holdt på bordskikke: ikke gå fra bordet før alle var færdige, sidde ordentlig, ikke have albuer på bordet, ikke tale med mad i munden, ikke læse mens man spiste. I dag satte jeg mig pænt ved bordet, rettede ryggen, holdt albuerne væk og læste først, da jeg var færdig med at spise. Der var ingen at tale med, og derfor heller ingen, jeg skulle vente på, før jeg rejste mig fra bordet. Normalt elsker jeg at sidde med en avis/blad eller sidde ved computeren, mens jeg spiser, men det fjerner opmærksomheden fra det, man spiser og mængden, man spiser. Så jeg nød ægget og avocadoen blande sig med rugbrød inde i min mund.

DSC05185

Jeg nød også, at jeg har forskellige dækkeservietter, jeg blev helt glad af at finde de her i mit skab.Farverne og de naivistiske tegninger gør mig i godt humør.

DSC05184

Måske skulle jeg have gået en tur i morges, hvor der var tørvejr, men jeg må vel blot tage regntøjet på, for der skal være tid til en gåtur, og landmanden har tjekket vejrudsigten, der er ingen tegn på tørvejr. Først skal jeg dog læse en baggrundsartikel mere på engelsk, så kan de få lov til at simre, mens jeg går en tur.

DSC05187

Nå ja så skal jeg vist også have fjernet det enlige blad fra en juleamaryllis, den har vist ikke mere at byde på. Det får vente, i dag er dedikeret til skriverier og læsning. Og som den opmærksomme læser kan se, så kom havemøblerne aldrig ind, nu venter vi bare på en solskinsdag :-)

11 kommentarer:

 1. Åh ja. Det med bordskik. jeg holder hårdt her i huset. Vi sidder alle, til sidste har tygget af munden, og børnene har lært at sige tak for mad, inden de forlader bordet - naturligvis med noget i hænderne. At man ikke taler med mad i munden er en selvfølge. Jeg synes ikke, at jeg har været hård, men jeg kan se ind imellem, at der er kammerater, der på ingen måde mestrer kunsten at sidde ordentligt ved bordet.

  Er jeg her alene, så foregår det også med computer eller anden støj på linien, og ungerne tager også ind imellem mad med på værelserne. Mere striks er vi heller ikke :-)

  God dag hos jer.....

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Susanne, her måtte jeg opgive den med at blive siddende, for gemalen gik når han var færdig, man er vel en travl landmand ;-)Og jeg glemte den med at man tager noget i hænderne,når man går, den prøver jeg så at få indført nu, hvor vi kun er to ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er også opdraget med god bordskik og de samme regler som du har været underlagt.. Men når jeg er alene, elsker jeg at smøre et par madder og tage dem med ind i sofahjørnet, samtidig med at jeg kan se TV, surfe på iPad eller læse :-)
  Hav en skøn dag, hvis ikke det bliver opholdvejr, må du finde regntøjet og gummistøvlerne frem.

  SvarSlet
 4. Mon ikke de fleste holder af lidt underholdning til maden når man er alene...Jeg gør, enten bog, blad, pc'ere eller tv...;-D

  SvarSlet
 5. Bordskik har aldrig sagt mig noget - og jeg har aldrig lært det. Hele familien - undtagen min mor - læste ved bordet, så det elsker jeg stadig at gøre.
  Herhjemme gør vi alt muligt mens vi spiser - jeg går ikke i detaljer ;)
  Ud i vejret Lene - det er skønt :)
  God eftermiddag :)

  SvarSlet
 6. Må indrømme at når jeg spiser alene kommer jeg ofte til at læse eller blogge samtidigt.. Dårlig vane :-)

  SvarSlet
 7. Det ser SÅ lækkert ud! Jeg er desværre allergisk overfor avocado - jammerligt!

  Og sikke et kedeligt vejr I har jer!

  SvarSlet
 8. Tak Inge, jeg fandt gummistøvlerne frem, og jeg elsker at spise med et blad eller en computer foran mig :-)

  Annemarie, det gør vi nok :-)

  Tak Helle, jeg kom ud og sidder lige nu og tørrer ved computeren :-)

  Miri, men en skøn dårlig vane ;-)

  SvarSlet
 9. Kong mor, jeg har først opdaget avocadoens fortræffeligheder i en sen alder :-) det er da ærgerligt for dig med allergien. Det er vel bedre end at fryse, synes du ikke? ;-)

  SvarSlet
 10. Når man er alene, må man ALT!!!
  Mængden af mad kontrolleres ved, at man laver en portion, og så læses der ellers igennem, når jeg er alene - det er det allerbedste, jeg ved: at læse mens jeg spiser.
  Jeg kan ikke helt se formålet med at koncentrere sig om smagen af maden ved en banal frokost? Det er da meget bedre at læse samtidig - almindelige frokoster er jo bare at spise for at leve og ikke omvendt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nu skal du ikke lede mig i fordærv, når jeg prøver mindfullness i forbindelse med spisning ;-)Det siges at man skulle føle sig mere mæt,og jeg har tendens til med disse hjemmearbejdsdage at småspise konstant :-)

   Slet