torsdag, marts 29, 2012

HVERDAGEN med tanker om arbejde og MAC

Arbejdsnørd? Ikke mig, ville jeg have sagt, men jeg må erkende, at mens jeg stryger, vasker tøj, rydder op (hvordan kan to mennesker få rodet et helt hus til?) og hvad der ellers skal laves, så drømmer jeg om at rydde op i mit arbejdsværelse, tænde for computeren og fordybe mig i artikler og arbejde videre i det tema, jeg skrev om i min opgave. Så lidt arbejdsnørd er jeg vist.

I eftermiddag skal jeg til 40 års reception for en af mine kolleger,som har arbejdet på sygehuset så længe, først og fremmest i centralkøkkenet. De sidste 5 år har hun arbejdet hos os i fleksjob som servicemearbejder, og hvilken service, vi savner hende, nu hvor hun måtte stoppe med arbejdet pga sygdom, men netop nåede at passere de 40 år på sygehuset. Hun sørgede for at der var lavet te/kaffe og sat formiddagsmad frem til os og de to andre afdelinger. Hun sørgede for, at linned til patienterne var lagt på plads, at der var fyldt op på alle badeværelser, at der så pænt og ryddeligt ud overalt, at papir blev makuleret, at personalets kitler blev lagt på plads, at der blev afbestilt hjælpemidler i rette tid, så kørestole og rollatorer fra udskrevne patienter ikke fyldte op på afdelingen. Kort sagt alt det, der er svært at få tid til for sygeplejepersonalet. Vi kan mærke det nu, for vi havde fået en vikar, da min kollega blev syg, men stillingen er blevet sparet væk, så nu er det vores ansvar.

I morgen starter 3 aftenvagter, så jeg fortæller mig selv, at det ikke dur med alle de arbejdstanker, for næste uge kommer vores børn hjem, og huset skal se indbydende ud. Haven og krukker har jeg overhovedet ikke lyst til at arbejde med, det er hundekoldt ude, herinde kan man lege varme forårsdage med den skønne sol udenfor. Ha en dejlig forblæst dag.

DSC05399

PS Hvis du har forstand på Mac Book Air og Mac Book Pro, så skriv venligst, om du tror, jeg skal bytte min Air til en Pro, landmanden er kommet i  tvivl, om hans gave til mig passer til mit behov. Jeg bruger min bærbare computer til blogging og opgaveskrivning og iøvrigt at surfe på nettet. Alle artikler og opgaver har jeg liggende på den.

11 kommentarer:

 1. Ja, det er jo et rigtigt godt - og relevant - spørgsmål, det med hvordan to mennesker kan...!
  Jeg har holdt gudstjeneste på plejehjemmet og kan nu disponere min tid, så der bl.a. kan ryddes op og gøres påskeklar i hele huset (og i krukkerne). Vi får børn hjem, ja, men først kommer nogle unge til "Brunch med de blå" på lørdag. Det er Louise og mig, der inviterer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, men vi er åbenbart flere to personers husholdning, der kan ;-)God påskeklargøring.

   Slet
 2. Nej altså, at I skal undvære jeres 'kuli'. ØV. Navnet er kærligt ment - sådan en har vi nemlig, og hun er udmærket klar over, hvor uundværlig hun er, for det fortæller vi hende hele tiden.
  Det var traditionelt studenter, der havde den tjans i deres sabbatår, men jeg gad simpelthen ikke lære en ny op hvert år, så jeg besluttede, at det skulle være en moden person i stedet for. Vi fik så en kunstner, der desværre, som så mange andre kunstnere, har svært ved at leve af sin kunst. Hun var lykkelig for at få 20 timer om ugen hos os, og det har hun nu været i syv år :-)

  To mennesker kan skam rode meget. Selv om John siger, at det kun er mig, der roder. Han har vist desværre ret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har altid syntes det var galimatias at min tid som sygeplejerske skal bruges på at lægge tøj på plads osv. Vi har været så glade for min kollega, og vi mangler hende.
   Altså her er det i hvert fald ikke mig der roder ;-)

   Slet
 3. Det er jo synd og skam, at højt uddannede sygeplejersker skal lave den slags opgaver, som andre gerne ville og kunne lave.

  Skal du have billeder på din mac? Jeg ville vælge den "kraftigste". Jeg har en god gammel hvid mac-book, og jeg er SÅ glad for den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg mener at vi hver især skal bruges der hvor man får mest gavn for pengene, og at jeg som sygeplejerske skal bruge tid på de funktioner, når jeg kunne bruge tiden hos patienterne, bryder jeg mig ikke om. Men vi løfter i fælles flok :-)
   Jeg beholdt Mac Book Air, jeg har ikke billeder på computeren, og ekspedienten i Humac sagde, at med mit brug af computer, var det den rette.

   Slet
 4. Du brænder i hvert tilfælde for dit arbejde og det må være til glæde for både dig selv, dine kollegaer og patienter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, det gør jeg og jeg håber det er til gavn for andre end mig selv :-)

   Slet
 5. Og ved at stillingen er blevet sparet væk er der nu blevet ekstra travlt for jer andre :( øv for jer og patienterne for det er dem der i sidste ende kan mærke det ...

  Ang Mac - Jeg har mac og selv om jeg har mac, har jeg også ekstern harddisk, hvor jeg alligevel ligger dokumenter, billeder og andre ting over. Så min Mac har "kun" programmer liggende på. Dokumenter fylder ikke meget, så det ville jeg ikke være bange for med en Air. Men hvis den skal bruges som arbejdsredskab og skærmen er lille ville jeg nok ofre lidt mere og få en større skærm - Air kan kun fås i op til 13" hvor du i pro kan få den op til 17". Hvis du har brug for flere oplysninger kan du jo kontakte mig ;-) jeg ved rimelig meget om mac, da jeg har arbejdet med mac i rigtig mange år :) jeg garanter dog ikke for at jeg kan det hele ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tove, jeg har så valgt at beholde den, jeg tror ikke skærmen bliver et problem, for det er kun i perioder, at jeg bruger den meget. Det er godt at vide hvor jeg kan hente hjælp, når jeg nu går over til et andet system :-)

   Slet
  2. Det er såmænd meget nemt med mac systement ;-) (siger en inkarneret bruger :) ) de fleste genveje fra pc kan du faktisk bruge til mac - du skal bare huske at udskifte control knappen med æble knappen :)

   Slet