fredag, marts 16, 2012

JEG VAR IKKE I TVIVL, MEN NU ER JEG GLAD

Der kom en mail fra min søster, hun havde besøgt min far:

“Jeg spurgte far, hvordan han havde det. Jeg har det godt, sagde han. Savner du huset derhjemme. Så kiggede han undrende på mig og sagde: Næh, det må jeg faktisk sige, det gør jeg ikke. Det beklager jeg, men det gør jeg ikke. Jeg tager tingene, som de kommer.”

Vi har ikke været i tvivl, men det har været hårdt alligevel. Vores far syntes jo, han havde det godt derhjemme, han kunne ikke forstå, hvorfor vi syntes, han skulle flytte. Det hus forbandt han jo med vores mor, den smukke have havde han og mor skabt sammen. Hver en plet gav tryghed, og så bad vi ham om at flytte. Vores far accepterede vores beslutning, måske mest i erkendelse af at det var os, der nu var hans base og tryghed. Men denne mail gør godt helt ind i kroppen, og jeg glæder mig endnu mere til at besøge far i weekenden.

P1030193

16 kommentarer:

 1. Dejligt at høre at han er glad for at være hvor han er, det giver også jer lidt ro i sjælen..En dejlig fredag til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Anne Marie :-) Det giver netop ro i sjælen

   Slet
 2. Selv om man ved man har taget den rigtige beslutning, er det altid dejligt at blive bekræftet positivt..
  Rigtig god dag til dig Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge, og jeg havde ikke troet, at den bekræftelse kom så hurtig, så det er skønt :-)

   Slet
 3. Det er vel nok dejligt for jer, at jeres far befinder sig godt, hvor han nu er. Det er så svært at skulle tage store beslutninger for sine kære - særligt når rollerne som børn og forældre byttes. Sådan er livet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, sådan er livet, og vi må tage det liv på os og så gøre det ordentligt. Det her er mere værdig for min far end at blive hjemme, og så er det godt, at han allerede nu er faldet til :-)

   Slet
 4. Kære Lene, det var da bare den bedste besked at modtage. Det glæder mig virkelig. Jeg ved hvor meget det betyder at vide, at det er en god beslutning, I har truffet.

  Det bliver ekstra dejligt at besøge din far nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liselotte, det var bare den bedste mail at få, og du ved jo, at det fyldte hos mig :-)

   Slet
 5. Ja det er godt når en får bekreftet at en har tatt riktig avgjørelse for sine gamle foreldre. HAr det på samme måte med min svigermor. Hun har heldigvis også slått seg godt til ro på sykehjemmet. Trives og er trygg.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Astrid, vi håbede også, at min far, som er en meget positiv og social person, ville nyde, at der nu er mennesker omkring ham altid :-)

   Slet
 6. Det var bare den bedste besked, du kunne få. Jeg har også stået i den situation, og det er svært at tage føringen og beslutte over sin forælder - i mit tilfælde min mor.
  Det er en dejlig egenskab, din far har, at han falder til ro og accepterer tingenes tilstand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg ved jo, at du også har stået i situationen og forstår alle de tanker, der flyver gennem hovedet, selvom man ikke er i tvivl om beslutningen. Min far er et dejligt menneske og rummer lige nøjagtig den egenskab som du beskriver :-)

   Slet
 7. Dejligt at han også selv kan give udtryk for, at han er tilfreds, hvor han er. Det må give jer en stor glæde og tilfredshed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi snakkede om det i dag igen, at det er så dejligt at han kan sige det af sig selv :-)

   Slet
 8. Så godt å høre at faren din har det godt i den nye bosituasjonen sin.
  Forstår godt dine tanker og følelser omkring denne prosessen, fordi jeg var gjennom den i desember -11. Å komme på besøk til mor nå er noe helt annet enn slik det var siste året hun bodde hjemme. Mest på godt, synes jeg. Jeg nyter å ha fokus på hygge og samvær med henne, uten å måtte ha fokus på alle de nødvendige praktiske gjøremålene. Det tar nå andre (for det meste) ansvar for.

  Håper all selskapeligheten siste tiden - for din del - har vært koselig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Elisabeth, du kender det jo, ja jeg glæder mig også til i morgen, det er første gang, hvor jeg bare skal komme på besøg og ikke skal lave praktiske ting :-)

   Slet