torsdag, marts 15, 2012

EN VILLET HANDLING

Du kender det sikkert. Du har besluttet dig til, at for fremtiden vil du gå en tur, når du kommer hjem fra arbejde, NU skal det være, motion frem for stolesidning. Og pludselig bliver du bevidst om, at du sidder i den gode stol, nipper til teen, har et blad foran dig eller gang i strikketøjet og gåturen, den ved du ikke helt hvor blev af. Der er ting, vi gør pr. refleks, der er vaner, der er så indarbejdet i os, at vi ikke skænker dem en tanke. Og en tanke er netop lige det man skal finde frem, hvis man vil ændre på sine rutiner.

I går nåede vi aldrig at få strikketøjet op, vi snakkede så meget, at der aldrig blev pause til at tænke strikketøjet ind. For mig er det at strikke ikke en rutine eller en vane, for mange af jer, ved jeg, at det ryger automatisk op i hænderne på jer, når I ser fjernsyn eller sætter jer ned i en stol, for I kan ikke sidde stille uden at have noget at lave. Jeg er RIGTIG god til ikke at lave noget, jeg kan mageligt bruge timer foran computeren med at spille eller læse blogge eller bare surfe rundt for sjovt, og kan jeg ikke finde på andet, så tjekker jeg mails, både arbejdsmails og private og kan synes, det er ret irriterende, at ingen skriver til mig. Hvis jeg ikke gider at sidde foran computeren, smider jeg mig i en sofa med en bog; fjernsynet har landmanden sat sig på, det er hans vane.

DSC05299

Jeg vil gerne strikke, jeg kan godt lide at strikke, så derfor skal jeg af og til stoppe op og sige; frem med strikketøjet Lene. Trøjen til sønnen mangler et ærme og overdelen, hvor alt strikkes sammen. Nu skal det være. Jeg har lovet mig selv, at de her 5 fridage, hvoraf den ene er min fødselsdag, skal være en lang gave til mig selv. Jeg var flittig i mandags, så nu må jeg gøre det, jeg har lyst til, og det jeg gerne vil sætte fokus på. Første fridag i går blev med dejligt besøg, fødselsdagen på lørdag fejres med, at 5 af mine søstre og svigerinder kommer til formiddagskaffe, jeg kunne have haft 12 på besøg (de 5 bor dog langt væk), men jeg har været sent ude med buddet, så jeg glæder mig rigtig meget over, at der kommer en håndfuld.

Det er gråt udenfor, men jeg har endelig fået ryddet op i MIT fjernsynsrum, så teen er skænket, strikketøjet er fundet frem; jeg vil strikke en time eller to, og forhåbentlig er der en sød film på en eller anden kanal, som kan underholde mig imens. Solen skinner ikke her, men foråret er i luften, så senere vil jeg også gå en tur. Må din dag blive god og dejlig.

DSC05300

8 kommentarer:

 1. At kunne lave ingenting er en gave:-) God fornøjelse med dagene foran dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte :-) I så fald er jeg ret begavet ;-)

   Slet
 2. Det er hårdt arbejde at lave vaner om, det gøres ikke bare lige sådan..Håber du får strikket lidt og nydt dine mange fridage...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, jeg nyder og strikker :-)

   Slet
 3. Jeg får bestemt ikke nogen fornemmelse af at du bruger ret meget tid på ingenting Lene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er fordi jeg sjældent skriver om de dovne dage ;-)I dag har jeg dovnet, læst bog, strikket og set fjernsyn :-)

   Slet
 4. Jeg kender det godt. Jeg får heller ikke strikket mange masker for tiden. Jeg vil ellers så gerne, men tiden må jo rende til noget andet. Jeg håber, at din fredag også giver dig tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, i dag er det store maddag, jeg har inviteret gæster til spisning i aften og til andre til formiddagskaffe i morgen :-) Men lidt strik skal der til.

   Slet