mandag, august 18, 2014

BYGER DER GÅR OG KOMMER–DET ER DEN DANSKE SOMMER

Det har lange udsigter med at komme i gang med høsten, alle landmændene herude tripper utålmodigt, men hver dag har sine våde søjler på DMIsby vejr. I går var ingen undtagelse. Og sådan er det bare, kunne tre landmænd forsamlet til bryllupsfest i lørdags tørt konstatere. Efter en periode med stabilt sommervejr kommer en periode med stabilt bygevejr.

20140817_202644

Min fysioterapeut er en skøn en af slagsen, og skælde ud ligger hende ikke på sinde, i stedet for kigger hun på mig lidt bestemt og sætter fystiden tæt i denne her tid. Sommeren med mange varme dage med meget lidt motion og meget travlt på arbejde har sat sine spor på skulder og arm, så jeg skal til fys igen i dag. I går aftes tog jeg resolut løbeskoene på for at komme i gang, himlen lovede regn, men jeg satsede på at komme hjem fra den lille løbetur inden da.

20140817_202621

Det nåede jeg så ikke, men jeg følte mig helt som Gene Kelly, for regnen gjorde mig glad og jeg nød at blive våd, indtil jeg til sidst så frem til at komme hjem til en varm stue og tørt tøj.

20140817_202559

Og til noget helt andet, som fik mig til at grine. Vi har haft en svensk patient indlagt, og på vores stille aftenvagt spurgte en pårørende mig, om det ikke var en rolig aften. Jeg studsede lidt for rolig på svensk betyder jo morsom, så jeg måtte på en pæn måde forhøre mig lidt om, hvad han mente. Hvorefter den pårørende sagde, jamen betyder rolig ikke stille på dansk? Jo det gjorde det. Så han tænkte på dansk og jeg tænkte på svensk, men vi fandt da ud af, at vi mente det samme. Det var samme patient, jeg talte om med en svensk sygeplejerske i telefon, hvor jeg forsøgte at sige tallene på hans CPRnr på svensk, hvorefter hun sagde, prøv at sige dem på dansk! Men vi fandt da ud af det, jeg nægter at tale engelsk som mange af mine kolleger gør, med mindre jeg får følelsen af, at vi misforstår hinanden.

Lige nu skinner solen, men gårdspladsen er våd fra nattens regnvejr. Jeg skal lave regnskab, og LOOP skal besøges i dag (nu er det sagt højt, så skal det også ske), alt sammen indendørs aktiviteter, men solskin er ikke at foragte at kigge ud på. God mandag med håb om solskin mellem bygerne.

18 kommentarer:

 1. Det kan være svært at nå alt det vi skal; arbejde,motion, familie, venner, alene tid osv - det er en livslang øvelse at skabe balancen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, og som Abildjyden skriver nedenunder, man vælger ofte det man skal og ikke det der gør glad og giver energi, det er en livslang øvelse :-)

   Slet
 2. Her var der også bygevejr. Fandt stunder at nyde solens stråler, og det var muligt at bevæge sig fra A til B og tilbage til A.

  Jeg har dårlig samvittighed, grundet en alt for lang periode, hvor jeg har glemt at sige (sagt ja til for meget - og glemt at møde og gå til tiden) En periode hvor jeg har arbejdet det dobbelt og kun nået det halve, så er det alt det der er godt for mig der er blevet tilsidesat til fordel for andre, og hvem har den dårlige samvittighed. Der er kommet støv på træningstøjet, og jeg har været fraværende på bloggen, bagning, madplan, familie, venner ja alt det der gør mig glad, og giver mig energi til at fungere i en travl hverdag. (Tusind tak, trængte lige til luft).
  Ønsker dig god arbejdslyst både med kontering og LOOP. Plus alt det der krydrer din hverdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, men nu går vi i gang med at sige ja til det, der gør os glad :-) Tak

   Slet
 3. Hehe, dobbelt misforståelse :-) - godt I endte med at forstå hinanden.
  Unge mennesker fra DK og S vil hellere tale engelsk sammen, men selv om jeg er langt bedre til engelsk end til svensk, nægter jeg som du at tale engelsk til en svensker. Vi kan nemlig fint forstå hinanden med minimale tillempninger af sproget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har måttet ty til engelsk fordi dialekten eller udtalen var så svær at forstå, men jeg starter på dansk ;-)

   Slet
 4. Fine billeder fra bygevejret, Lene.

  SvarSlet
 5. Vi plejer altid at skulle en tur omkring Sønderjylland på denne tid af året for at hjælpe med at køre halm ind (mine forældre har halmfyr), men det er allerede overstået (endda for næsten 14 dage siden, hvor vi lige var kommet hjem fra ferie, så det klarede min far og min bror selv), så varmen er sikret endnu et år :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, tilsyneladende er vores korn ligeglad med den varme sommer, det blev moden dagen efter at det begyndte at regne :-)

   Slet
 6. Jeg skal love for, at vi nu får den regn, vi ikke fik i juli.
  Jeg ønsker dig en rolig dag, - og du kan selv bestemme, om det skal være på svensk eller dansk ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, dagen blev på norsk og den var hverken rolig på svensk eller dansk :-) Og det regn må gerne stoppe nu.

   Slet
 7. Vi har vist også fået det regn vi har behov for nu.. Jeg gider godt lidt varme og sol igen. :-)
  God dag hos dig Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ja lidt sensommervarme vil vi gerne have :-)

   Slet
 8. Jeg håber da at vi får lidt mere sommer, det er lige lovligt tidligt med efterårsvejret. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, jeg er så enig med dig og dejligt at få en kommentar fra dig :-) Håber du har det godt.

   Slet
 9. Du kan tro, jeg har haft jeres korn i tankerne de senere dage.
  Vi brokker os lidt over, at det er rigeligt vådt til at så vinterraps; men det er da intet at regne mod at have avlen stående derude.
  Held og lykke med vejret!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Farmer, ja landmanden er begyndt at tænke på om vi også får problemer med at tage kartofler op, så vi håber på bedre vejr snart.

   Slet