I dag besluttede jeg mig for at springe bageriet over, hvilket mine kolleger var glade for, for det tydede på, at jeg passede godt på mig selv og slappede af. Det er jeg nødt til, denne sommer har været hård, men også god, rent arbejdsmæssigt. Vi har nydt at være os selv og ikke være slået sammen med en anden afdeling med en anden arbejdskultur. Men vi har haft så mange dårlige patienter og virkelig været udfordret på vores evner, det har fungeret, men kun takket være at vores nye kolleger er fagligt dygtige og ansvarsbevidste samt at de gamle kolleger har trukket et kæmpelæs. Det er ikke blot fruen her sidst i 50erne, der er brugt efter arbejdsdagen, mine to kolleger som er først i 30erne og 40erne er også trætte, når de kommer hjem. Og de har endda børn de så skal være sammen med.
Nå tilbage til mad og fredagstips.
I dag bagte jeg bananpandekager, opskriften finder du her, jeg tilføjede lidt kardemomme og moste bananerne med gaffel, ellers fulgte jeg opskriften. Supergode, de kan anbefales. Og de fik følgeskab af min ribssirup samt mandler, melonstykker og rosiner. Jeg fulgte denne opskrift på ribssirup, dog uden citrontimian. I går fik vi røget makrelfilet med nye lækre kartofler. Tilbehøret var blomkålsfad med ost og sprødt låg, den opskrift er jeg blevet helt vild med og bruger den til fisk, vildt og andre kødretter.
Dette var dagens madtips, bon appetit og god weekend.
Nu med vind i håret og fri i to dage mere :-) LKC |
Uhmm, lyder rigtig lækkert, det hele. Jeg bør nok afholde mig fra at servere blomkålen, min mand har traumer over blomkålsgratin fra sin barndom, så her serveres kun rå blomkål.
SvarSletHer måtte jeg lige samle hængekøje og papirer sammen og trække indenfor. Der kom lige en sjælden byge forbi. Jeg forsøger at få det bedste ud af sidste feriedag og jeg vil jo helst være udenfor. Så er der kun weekenden tilbage til jeg skal på arbejde igen.
Mette
Mette, det er overhovedet ikke i nærheden af gratin, det er blot blomkål med ost og rasp drysset over :-) God ferienydning
SletVed det, men jeg tror det er konsistensen og lugten af kogt blomkål, der udløser traumet :)
SletMette
Mette, og for en der elsker gratin er det jo svært at forstå, men godt at I kan finde en anden løsning :-)
SletTak for tips, sådan får vi også tit blomkål. :-)
SvarSletInge, selv tak det smager godt :-)
SletTak for tips. Blomkålsretten skal prøves, for den lyder rigtig god.
SvarSletRibssirup er det for sent med i år, desværre, og jeg har ikke noget ribssaft stående.
Pandekagerne vil ungerne sikkert elske :-)
Ellen, jeg er vild med pandekager, de gammeldags af slagsen med masser af sukker, men de her uden sukker er lige så gode (jeg er så også vild med bananer)
SletTak for dejlige mad tips :)
SvarSletselv tak Miri :-)
SletLige nu kunne jeg bruge lidt chips...., men heldigvis har jeg min dejlige madpakke, som jeg glemte at få med på arbejde i dag. Så aftensmaden er nem, og kunne sagtens blive suppleret af et glas rødvin, - bare fordi en gammel madpakke fortjener det.
SvarSletTak for opskrifter :)
Selv tak Eva, madpakker bliver ophøjet til noget særligt sammen med et gals rødvin :-)
SletSå tror jeg, jeg er opdateret på dit liv! - Næste uge er vi på tur igen, men lige nu er det tid til bloglæsning!
SvarSletCharlotte, dejligt at høre fra dig og god tur :-)
SletJeg har også lige været inde over blomkålsfadet, og gemt opskriften. Vi elsker blomkål i alle afskygninger. Lige nu er maskeret blomkål med rejer et hit i sommervarmen.
SvarSletPandekagerne minder, i udseende, om Ærøpandekager, som også er nogle dejlige tykke nogen.
Pia, maskeret blomkål lyder godt :-)
SletTak for dejlige tips til opskriftsamlingen. Bananpandekage opskrifter ligger øverst, den skal afprøves i morgen :-)
SvarSlet