fredag, august 08, 2014

FREDAGSTIPS (IKKE FREDAGSCHIPS)

Det er en fornøjelse at have besøg af mine to gode kolleger. Vi får snakket om så mange faglige ting, og jeg får muligheden for at se afdelingen med andres øjne, det er guld værd. Men uden mad og drikke dur heltinderne ikke.

I dag besluttede jeg mig for at springe bageriet over, hvilket mine kolleger var glade for, for det tydede på, at jeg passede godt på mig selv og slappede af. Det er jeg nødt til, denne sommer har været hård, men også god, rent arbejdsmæssigt. Vi har nydt at være os selv og ikke være slået sammen med en anden afdeling med en anden arbejdskultur. Men vi har haft så mange dårlige patienter og virkelig været udfordret på vores evner, det har fungeret, men kun takket være at vores nye kolleger er fagligt dygtige og ansvarsbevidste samt at de gamle kolleger har trukket et kæmpelæs. Det er ikke blot fruen her sidst i 50erne, der er brugt efter arbejdsdagen, mine to kolleger som er først i 30erne og 40erne er også trætte, når de kommer hjem. Og de har endda børn de så skal være sammen med.
Nå tilbage til mad og fredagstips.

I dag bagte jeg bananpandekager, opskriften finder du her, jeg tilføjede lidt kardemomme og moste bananerne med gaffel, ellers fulgte jeg opskriften. Supergode, de kan anbefales. Og de fik følgeskab af min ribssirup samt mandler, melonstykker og rosiner. Jeg fulgte denne opskrift på ribssirup, dog uden citrontimian. I går fik vi røget makrelfilet med nye lækre kartofler. Tilbehøret var blomkålsfad med ost og sprødt låg, den opskrift er jeg blevet helt vild med og bruger den til fisk, vildt og andre kødretter.

Dette var dagens madtips, bon appetit og god weekend.

Nu med vind i håret og fri i to dage mere :-) LKC

17 kommentarer:

 1. Uhmm, lyder rigtig lækkert, det hele. Jeg bør nok afholde mig fra at servere blomkålen, min mand har traumer over blomkålsgratin fra sin barndom, så her serveres kun rå blomkål.
  Her måtte jeg lige samle hængekøje og papirer sammen og trække indenfor. Der kom lige en sjælden byge forbi. Jeg forsøger at få det bedste ud af sidste feriedag og jeg vil jo helst være udenfor. Så er der kun weekenden tilbage til jeg skal på arbejde igen.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det er overhovedet ikke i nærheden af gratin, det er blot blomkål med ost og rasp drysset over :-) God ferienydning

   Slet
  2. Ved det, men jeg tror det er konsistensen og lugten af kogt blomkål, der udløser traumet :)
   Mette

   Slet
  3. Mette, og for en der elsker gratin er det jo svært at forstå, men godt at I kan finde en anden løsning :-)

   Slet
 2. Tak for tips, sådan får vi også tit blomkål. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, selv tak det smager godt :-)

   Slet
 3. Tak for tips. Blomkålsretten skal prøves, for den lyder rigtig god.
  Ribssirup er det for sent med i år, desværre, og jeg har ikke noget ribssaft stående.
  Pandekagerne vil ungerne sikkert elske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er vild med pandekager, de gammeldags af slagsen med masser af sukker, men de her uden sukker er lige så gode (jeg er så også vild med bananer)

   Slet
 4. Lige nu kunne jeg bruge lidt chips...., men heldigvis har jeg min dejlige madpakke, som jeg glemte at få med på arbejde i dag. Så aftensmaden er nem, og kunne sagtens blive suppleret af et glas rødvin, - bare fordi en gammel madpakke fortjener det.

  Tak for opskrifter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Eva, madpakker bliver ophøjet til noget særligt sammen med et gals rødvin :-)

   Slet
 5. Så tror jeg, jeg er opdateret på dit liv! - Næste uge er vi på tur igen, men lige nu er det tid til bloglæsning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, dejligt at høre fra dig og god tur :-)

   Slet
 6. Jeg har også lige været inde over blomkålsfadet, og gemt opskriften. Vi elsker blomkål i alle afskygninger. Lige nu er maskeret blomkål med rejer et hit i sommervarmen.
  Pandekagerne minder, i udseende, om Ærøpandekager, som også er nogle dejlige tykke nogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, maskeret blomkål lyder godt :-)

   Slet
 7. Tak for dejlige tips til opskriftsamlingen. Bananpandekage opskrifter ligger øverst, den skal afprøves i morgen :-)

  SvarSlet