mandag, august 25, 2014

I SIDSTE ØJEBLIK

Datteren og kæreste skulle komme til frokost i dag. Jeg havde været i aftenvagt i går og var et drys til at komme i seng i nat. Så jeg var træt, men fik da bagt boller, lagt vasketøj sammen, ordnet løn og handlet ind, inden turen gik til flyveren. På vej ud i bilen kom jeg i tanke om, at der manglede noget på bordet. Fluks vendte jeg om, fandt saksen frem og få minutter efter kunne jeg køre ud og hente det unge par. Datteren har altid gjort meget ud af hverdagsmåltidet, det rettes an, der dækkes bord med lys og blomster, det samme gjaldt hendes mormor, så nu måtte moderen lige stramme sig an med borddækningen, når vi var enige om, at det skulle være en ganske almindelig frokost uden de store dikkedarer.

P1010093

Nu er det unge par installeret i sommerhuset, gården er behørigt vist frem med kartofler, sorteranlæg og alle traktorerne. Og vi skal have os en ny smagsoplevelse snart. Du kan jo så selv gætte på, hvor kæresten stammer fra. God mandag til dig.

P1010096

20 kommentarer:

 1. Uhhh, skotsk er så svært at forstå, ikke at du skal tale med kagen, men med datterens kæreste jo :) Håber han kan slå over i engelsk, ellers skal man lige vende sig til den anderledes udtale.
  Det lyder lidt spændende med 'behørig fremvisning' osv...
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, den unge mand har boet en del i England, måske gør det det nemmere, vi havde i hvert fald ingen problemer. Du må komme på besøg, så skal du også blive vist rundt :-)

   Slet
 2. Velkommen i klubben med de udenlandske svigersønner :-)
  Jeg er spændt på, om du kan lide haggis. Det er specielt, men ikke så tosset endda. Der er dog dem, der nok ikke skal vide, hvad der er i :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, jeg er også spændt på denne skotske nationalret. Nu har jeg fundet ud af at turnips er majroe, for det fik vi at vide, at det hørte til sammen med kartoffelmos :-)

   Slet
 3. Spændende med en skotte i familien :-) Haggis har jeg ikke stiftet nærmere bekendtskab med, men har det indtryk, at man nok skal være indfødt skotte for helt at værdsætte det. Men måske er det nok at være nordjyde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, vi har haft en svigerdatter af vietnamesisk oprindelse, så vi gør os i det internationale :-)

   Slet
 4. Mon svigersønnen kom i nederdel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, overhovedet ikke, han har ikke boet i Skotland i mange år :-)

   Slet
 5. Hvor må det være dejligt at sige velkommen til et nyt menneske, som ens datter holder af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det sidste er det allerbedste :-)

   Slet
 6. Du har jo haft besøg af en skotte.. :-) Jeg har spist haggis serveret i mavesækken, tilberedt og serveret af skotter. Ret specielt, men jeg har ingen problemer med den ret. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg glæder mig til at smage retten :-)

   Slet
 7. Uha, det bliver spændende når det unge par vælger at blive gift.... Mon han og familien er ægte Skotte. Så vil jeg da gerne af en skrøne bekræftet/dementeret. Altså det der mangler under kilten, altså de manglende boksershorts :-)
  Hyggelig mandag.
  Jeg skal lave løn i morgen tirsdag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, han er en skotte med international bopæl, sådan som mange unge er :-)
   Og god tirsdag med regnskabet til dig :-)

   Slet
 8. Haggis - fænomenet lærte jeg at kende, da vi var på udveksling i 2. real. Heldigvis (måske) fik vi det aldrig serveret hos min værtsfamilie. Jeg glæder mig til at læse om din oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg glæder mig til at smage det :-)

   Slet
 9. Dejligt med gode svigerbørn. Jeg kiggede lige en ekstra gang på billedet, for jeg troede umiddelbart, at det var pinseliljer..., og det ville da have være en sensation :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, gode svigerbørn, der får ens børn til at smile :-) Næh det er hvide høstanemoner :-)

   Slet
 10. Lyder som skønt besøg og spændende gave fra svigersønnen. Globale relationer tilføre altid noget ekstra. Smuk buket :-) KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, ethvert nyt menneske kan tilføre en familie gode ting :-)

   Slet