torsdag, august 28, 2014

MAN KAN FORBEREDE SIG SÅ GODT MAN KAN

og alligevel kan man blive overrasket. Jeg har længe vidst, at jeg skulle til DHLstafet i aften. Jeg har også længe vidst, at vi forhåbentlig snart skulle høste – altså når solen ville skinne igen. Jeg har kun vidst et par dage, at de to begivenheder faldt sammen, men jeg tog mine forholdsregler. I går aftes blev der lavet to hold aftensmad til fire personer. Den ene ret blev spist klokken ni i går aftes. Jeg snakkede med landmanden efter arbejde, høsten gik fint, og de ville køre lige indtil de blev færdige, fordi der blev regnvejr i morgen. Fint! Jeg skulle løbe som nummer to og ville kunne være hjemme klokken otte – ingen problemer, maden skulle jo bare varmes og en salat blandes sammen. På vej ud fra Kildeparken skrev jeg til landmanden, og fluks blev jeg ringet op, at han kørte hjem med det sidste læs, så hvornår var jeg hjemme? ALTSÅ! Resultatet blev, at jeg løb op til bilen, strøg gennem byen, ringede til det lokale vietnamesiske spisested, som også er den lokale grillbar og bestilte 4 grillkyllinger med pommes frites og salat. De blev hentet og klokken otte præcis løb jeg ind af døren, dækkede bord, satte sodavand og vand frem, og nu er høstholdet bespist. Ingen havde forudset, at det ville gå så godt, alle havde regnet med, at det ville blive sent i dag, før vi kunne sige, nu er kornhøsten i hus, så mangler vi bare kartoflerne.

Nu vil jeg sætte mig med en kop te og en rugbrødsmad med ost, og jeg håber, at mine løbekolleger hygger sig ved faklernes skær og nyder deres mad.  Må du få en god sommeraften.

20140825_202834

18 kommentarer:

 1. ... men det var jo alligevel godt, ikke? Selv om det var en anelse irriterende ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vel var det godt, men jeg bliver irriteret på mig selv over at jeg med det samme føler skyld over ikke at være hjemme :-)

   Slet
 2. Hvor er det godt, du er så fleksibel ;-) Og dejligt at den del af høsten er i hus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er skønt at kornhøsten er i hus, og tak for ordet fleksibel, det vil jeg tænke om mig selv :-)

   Slet
 3. Godt, du havde varmet op, når maden skulle leveres i det tempo :)

  SvarSlet
 4. Du er da forandringsparat når det gælder... og naturligvis skal høstfolk der "har tur i den" bespises.... håber grillkyllingerne behagede dem...

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, høstfolkene var tilfredse og min osso buco kan landmanden så spise i aften, når jeg skal i aftenvagt :-)

   Slet
 5. Der slog sygeplejersken lige til, - kursen ændres i fuld firspring, og vi når det hele.

  Det må være en god fornemmelse med både løb og høst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, åh ja både som sygeplejerske og lærer skal man være noget så parat til at ændre planer og altså også som landmandskone :-)

   Slet
 6. Dejligt i har fået ophøstet. Det er en go´ fornemmelse. Her i huset følges den gamle skik med æbleskiver når vi er færdige, men vi er nået til købe alderen, så kan vi ha "skiverne" klar og ikke skal i gang med at bage.
  Men hvor er det typisk....bedst som man tror: Nu hænger det hele sammen så ændres der på tingene.... men den med grill kyllingen, den tar jeg lige til mig. Jeg plejer at ringe til en af mine piger hvis det er ved at brænde sammen, så redder de mig...

  Go weekend til jer alle herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, jeg er jo ikke opvokset på landet og jeg tror ikke landmandens familie havde den skik, men da jeg elsker æbleskiver, burde jeg indføre den :-) Grillkyllinger er altid godt, jeg foreslog pizzaer, det kunne jeg godt høre ikke var sagen :)

   Slet
 7. Det er ikke muligt at forudse alt, heldigvis :-)

  Dejligt høsten er i hus, kartoflerne kræver ikke helt så høj solskin, eller har jeg misforstået noget :-)

  Ønsker dig og dine ej dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Abildjyde, kartoflerne skal også have tørvejr, når vi tager op, men vi skal ikke vente på at planten er tør, de kan køre så snart regnen holder op :-)

   Slet
 8. Godt du var i god form.. :-) og tillykke med at den del af høsten er i hus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ja formen fejlede ikke noget den dag :-)

   Slet
 9. Omstillingsparat - og med ganske megen fart på:-) Godt, at du ind i mellem også finder stilheden! Og til lykke med veloverstået høst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, og jeg kan mærke, at jeg skal have fundet stilheden, den savner jeg :-)

   Slet