lørdag, september 06, 2014

LØRDAGSFRI

Morgenhår og morgenkåbe – morgenhud og morgenøjne – morgenlys og morgenstilhed – morgenmad og morgenblogning.

Landmanden havde glemt at ændre mobilens vækkeindstillinger, nu hvor arbejdsdagene både er øget i længden, men også i antal pr uge, så det var heldigt, at jeg havde sat uret til at ringe. Vi har begge sovet i over ti timer. Landmanden faldt i søvn i stolen foran fjernsynet klokken halv otte i går aftes, jeg havde forgæves forsøgt at foretage mig noget, men øjnene faldt hele tiden i, så til sidst hentede jeg min hovedpude, lagde mig i sofaen ved siden af landmandens stol og faldt i søvn til nyhedsstrømmen. Landmanden vågnede dog op senere, luftede hund, så lidt fjernsyn, jeg derimod sov videre, og ved midnatstid blev sofa og stol udskiftet til fordel for sengen og så sov vi ellers videre. Det er ikke så sært, at unge mennesker synes at gamle mennesker er kedelige! Og jeg er stadig træt. Så jeg lader mig inspirere af morgenens dæmpede lys og tager det stille og roligt, jeg vil strikke og imens kan vaskemaskinen få lov til at arbejde. Det bliver vist tørrevejr og da mine tørretumblere både i sommerhus og herhjemme nægter at arbejde, så skal der vaskes igennem i dag, så alt kan lægges sammen, inden dagen er omme. Det er en passende beskæftigelse på en lørdag med arbejdende landmænd uden for døren.

P1010113

Og så griner jeg stadig af gårsdagens arbejde, jeg har haft travlt i denne uge, og i går skulle jeg så undervise mine sidste tre nye kolleger i apopleksi, Affolter, Bobath og Coombs koncepterne (ABCkoncepterne) samt fortælle, hvordan KRAMrisikofaktorerne har betydning, hvis man vil minimere af risikoen for at få en ny apopleksi. Det er en lang dag at være aleneunderviser, og der var mange emner at komme igennem. Pludselig bankede det på døren, og ind trådte en kollega klædt ud som en ældre sygeplejerske med krykkestok og helt tydeligt med følger efter apopleksi, og så gav hun den hele armen som ældre sygeplejerske, der havde været med gennem hele udviklingen for sygepleje til apopleksipatienter. Jeg anede det ikke, så jeg blev lige så forbavset som de andre, men hold op hvor gjorde det godt at grine og det gjorde vi.

Må din lørdag bringe dig latter og tid til stilhed. God lørdag til dig.

18 kommentarer:

 1. Hvor kan jeg huske de trætte aftner foran fjernsynet ;-)
  Men du er ikke gammel endnu. Du/I har bare en travl hverdag, hvor I bruger alle kræfter og ressourser, så det er naturligt at falde hen, når I sidder i en stol eller sofa om aftenen.
  Når man er gammel som jeg, bliver det anderledes. Søvnbehovet falder. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst er faldet i søvn foran fjernsynet. Men jeg har jo også det privilegium, at jeg kan sove til jeg vågner om morgenen (for det meste - ikke denne her forgangne uge).
  Det lyder som en festlig overraskelse fra jeres kollega. Dejligt at få grinet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, næh min læge sagde en gang, du er slet ikke gammel nok endnu til at sove så lidt, så jeg må nok erkende at det nok skyldes mere, at jeg i ugens løb kun havde fået mellem 5 og 6 timers søvn og jeg skal have 7 for at være nogenlunde udhvilet- Så jeg tog revanche i nat :-)

   Slet
 2. Sikke da et herligt indslag fra en kollega.
  Her har jeg arbejdet flere timer nu med morgenhår og frisk hjerne. Det kører altså bedst, når jeg er frisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var bare så godt. Du er da frisk fra morgenstunden, jeg er stadig kun i opstartsfasen, men vasketøj blafrer med vinden og vaskemaskinen summer herligt :-) Nu går jeg i gang med strikketøjet.

   Slet
 3. Sikke et skønt indslag fra din kollega - fantastisk når der er overskud til at give hinanden gode grin i hverdagen. Her hos os er der så mørkt et tordenvejr hænger over os og gør det meget svært at komme i sving. Vaskemaskinen er dog godt i gang og heldigvis er tørretumbleren klar for her er det absolut ikke ude tøjet kan tørres. God lørdag KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, og nu fik du mig til at kigge på radar fra DMI, jeg skal ud og have mit vasketøj ind :-( her har ellers været solskin. Så der kommer ikke til at blive vasket så meget i dag alligevel :-)

   Slet
 4. Hei Lene.
  Høres ut som din kveld og natt er ganske lik vår her hos oss. Og jeg sitter fortsatt i pysjen. Søvnig i kroppen og uten initiv til å gjøre annet enn å bare "dase". Deilig.

  Humrer og smiler av historien din på jobb i går. Herlig!

  Goood helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Elisabeth, grin må der til og at dase er slet ikke det værste på en grå lørdag :-)

   Slet
 5. I er ikke kedelige. I er ikke gamle. I er trætte og i virkeligheden er vi altid for hårde ved os selv, for vi når meget. Rigtig meget. Vi vil bare gerne nå mere, men måske skal vi ikke det ;-)

  Må I få en tilpas lørdag, hvor I når, hvad I sætter jer for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte, og nu kom du igennem :-) Nej det er nok rigtig at hverdagens arbejde gør at vi trætte falder sammen en gang imellem, og det er nok også godt :-)

   Slet
 6. Rigtigt, hvad de andre siger: du er ikke gammel. At man så måske bliver det hurtigere med det liv, man sommetider byder sig selv, er en ganske anden historie.
  Sundt må det i hvert fald være at lytte efter ens krops sovebehov, også selv om det bliver til rigtig mange timer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og man skal nyde når man kan sove :-) Og nej jeg er ikke gammel, men det nærmer sig ;-)

   Slet
 7. Det glæder mig at høre, at det ikke bare er mig, der er træt ;-)
  Sikke en god kollega, der lige kunne give kursisterne noget anskuelighedsundervisning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, du er ikke alene :-) Og ja jeg griner stadig når jeg ser hende for mig :-)

   Slet
 8. Sikke da et skønt indlæg fra kollegaen..
  Håber du fik tørret tøjet inden I fik vand. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det var skønt fundet på, og tøjet kom ind efter Anette havde skrevet om regnvejr, vi fik nu ikke så meget :-)

   Slet
 9. Jeg kan kun nikke genkendende til reaktionen, øjnene vil kun være lukket, det skyldes manglende søvn, dog lige en lille reminder - det kedelige regelmæssighed er også vigtig mht. søvn, og nej, det er ikke fordi vi er gamle, det gælder for alle, fra fødsel til vi tager herfra. Det lyder kedeligt, eller hvad med at dreje det til, alt fungere bedre når vi er udhvilet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det med regelmæssigheden i forhold til søvn er jeg meget streng med. Jeg fandt ud af for otte år siden, at alle mine symptomer med svimmelhed og utilpashed forsvandt, da jeg øgede min søvn til syv timer. Mere plejer ikke at hjælpe, men det trængte jeg til i forgårs :-)

   Slet