tirsdag, august 29, 2017

Et bryllup

som vi vil glæde os over meget længe. Det blev en fest lige som de unge mennesker ønskede det, traditionelt, højtideligt, festligt og afslappet. Flere har spurgt, om datteren, som jo er uddannet tekstilformidler, selv havde designet brudekjolen eller selv syet den. Det havde hun ikke. Jeg var med, da hun gik på jagt efter brudekjolen i december måned. Egentlig jagt blev det aldrig, for hun fandt kjolen i den første butik. Svigersønnen valgte at blive gift i traditionel skotsk bryllupstøj.

DSC_4432

Datteren valgte at få sin gode veninde til at designe hårpynten i stedet for at have slør, og det var så smukt til hende. Ingen kunne se det, men vi var tre, der vidste, at hårpynten tog udgangspunkt i  blondeærmet fra min brudekjole. Den blonde havde blomster og hver eneste blomst blev tæt dekoreret med perler. Og brudebuketten bandt datteren også selv.

DSC_4452

Da gæsterne ankom til kirken, stod svigersønnens fætter og tog mod dem i kilt og spillede sækkepibe. Ligeledes spillede han. da landmanden og datteren kom. Og da brudeparret kørte fra kirken i den skønneste gamle folkevognsboble, gik han foran og ledte an med sækkepibemusik. Så var stemningen slået an. Han akkompagnerede også brudeparret ind i festteltet, som var smukt pyntet og fyldt med glade bryllupsgæster.

DSC_4453

Datteren og svigersønnen havde valgt at begrænse indslag, så det var de traditionelle talere med brudens far (som gjorde det helt fantastisk på engelsk, han så nærmest ikke på sit papir), brudgommen, the best man, bruden, brudens bror (som holdt sin første tale, og den var velstruktureret, sjov og god) brudgommens onkel (vi manglede jo en, svigersønnens far døde pludseligt sidste år, kun 64 år gammel) og en god ven af brudgommen. Så sang datterens kusiner og fætre på landmandens side et fantastisk vellydende nummer, og mine søskende og niecer gav et forrygende nummer med egen tekst til en Bay City Rollers sang. Og datterens gymnasieveninder sluttede af med deres traditionelle bidrag, hvor gæsterne skulle skrive små tekster til brudeparret, som de kan læse om 1, 12½, 25 og 50 år.

P1050773

Maden stod en kok fra Baglokalet for. Det var super fantastisk godt, jeg har aldrig smagt noget så smagfuldt. Vores små kartofler var marineret og blandet med rygeost, kronhinden, landmanden havde skudt, blev stegt på grill og må have ligget i en marinade, for kokken fik det leveret optøet i onsdags af mig. Det smagte helt forrygende, det samme gjorde svinekødet. Tilbehøret var lige så forrygende, tre forskellige fyldige salater, og superlækkert brød, lækkert kryddersmør og forskellige dip. Til dessert fik vi Eton Mess i en nyfortolkning med blåbæris. Så var vi mætte. Klokken lidt over elleve dansede brudeparret brudevals og så gik DJ’en ellers i gang med det ene skønne nummer efter det andet.

P1050771

Da vi tog hjem til hotellet klokken halv fire om natten, blev der stadig danset og for nogle af bryllupsgæsterne inklusiv brudeparret sluttede festen med en svømmetur i Isefjord om morgenen. Landmanden og jeg havde lovet at stå for morgenmaden til de knap 50 gæster, der sov på vandrehjemmet. Så vi var allerede i gang igen klokken ni. Min ældste lillesøster og svoger hjalp til, så mændene gik i gang med at rydde op i teltet, mens vi ryddede op mellem anretning af morgenmad. Senere sluttede flere af landmandens søskende sig til oprydningen, og det var heldigt, for ellers tror jeg ikke, vi var kommet hjem om søndagen.

Nu er der pakket ud herhjemme, Ayla ligger ved mine fødder, hun nyder, vi er hjemme igen. Der er blevet høstet i dag og mens landmanden og medarbejder nyder den sene aftensmad, gør jeg mig klar til arbejdsdagene.

Nå ja, hvilken kjole fik jeg købt? Jeg gik træt ind i den første butik lørdagen før brylluppet, kiggede på kjolerne, tog den eneste ned, som jeg kunne lide, og den købte jeg. Den var så lækker at have på, og jeg havde en skøn fest i den. Og de to mødre til brudeparret matchede i farvevalg.

P1050766

33 kommentarer:

  1. Hvor er de et smukt par - tillykke med dem!
    Og sikken fest, den lyder som et dejligt familieprojekt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Henriette, det var i den grad et familieprojekt, og alle tog del i at gøre det til en skøn fest :-)

      Slet
  2. Wow og wow og wow.
    Hvor er de smukke, de to unge mennesker. Hvor er du smuk i din røde kjole og hvor er det et fantastisk telt, I har holdt festen i.
    Sikke en menu, i øvrigt. Den ville jeg godt have været med til at indtage!
    Der er minder til mange år for jer - dejligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ellen, jeg er stadig helt høj over den fantastiske stemning, der var :-)

      Slet
  3. Hvor ser du godt ud i den røde sag. Jeg er rigtig, rigtig glad for at læse, at I alle har haft en god fest. Hvor er det altså dejligt, når alt går op i en højere enhed :)
    Mette L

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Mette, ja det gik virkelig op i en højere enhed :-)

      Slet
  4. Hvor er det et smukt brudepar, din datter ser virkelig yndig ud. Du ser også forrygende ud i den røde kjole. Det må have været stemningsfuldt med sækkepibemusik. Teltet er flot pyntet og fint dækket. Maden lyder fantastisk. Det lyder som en skøn fest hele vejen igennem. Tak for billeder :-) :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Betty, det var bare på alle måder en super skøn fest :-)

      Slet
  5. Wow! Og tak fordi du deler. Nu har vi jo fulgt med i forberedelser og forventninger, men det er jo ikke givet, at de unge mennesker vil være med, - så tak til dem også. Sikke en smuk brud, og fin ide med hårpynten fra din brudekjole. Hvor ser det hele fantastisk ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, nej de skulle lige spørges først :-)

      Slet
  6. Hvor er hun smuk :) og han er også dejlig i sin kilt, selvfølgelig, hvad ellers?
    Hvor er det stemningsfuldt. Kjolen er fantastisk - og ideen med dine blomster i håret, er da helt genialt.
    Din kjole er flot og klæder dig - er der ikke noget med, at brudens mor skal være i rødt? Det var min mor også til mit bryllup, kan jeg huske.
    Jeg ved ikke, hvad jeg havde foretstilet mig, men nok noget mere primitivt - sådan på et vandrehjem ;) men det der er jo slotsbryllupsagtigt :)
    Tillykke til det smukke unge par <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Helle, hvor er jeg glad for at du synes det blev lidt slotsbryllup, og på samme tid var det så dejligt afslappet :-)

      Slet
  7. Sikken fest I har haft! Dejligt, at vi også fik lov at se billeder af hovedpersonerne. Der er nu noget over mænd i kilt ;-) Og din datter er som taget ud fra 20'erne eller 30'erne - så stilsikker.
    Telt til 115 gæster - det må være megastort. En flot ramme om en flot fest.
    Det kan godt være, du ikke tog lang tid om at vælge din kjole, men det var et virkelig flot valg. Jeg kan godt lide den skrå kant på "overkjolen".

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, tak, overdelen havde faktisk ærmer i siden, så jeg kunne have brugt den som ærmeløs kjole, men det havde jeg aldrig brug for :-)

      Slet
  8. Et meget smukt par. Er vild med din datters kjole, hvor er den perfekt. Kjolen og kilten er et fantastisk match.
    Vidunderlig menu, og muligheden for selv at medbringe, og kokken er villig til at indrage det, gør menuen helt specielt.
    Med så mange gæster, så vil det selvfølgelig være en spec. opgave for sprechstallmeister, godt det blev styret med hård hånd, så der blev danset brudevals inden kl. 24.00
    Meget smukke rammer til et bryllup med 115 gæster.
    Hvor den kjole klæder dig godt, dejligt nemt for dig. Tror du og din datter begge ved hvilken butik, der har det i gerne vil have.
    Godt høsten er kommet i hus, hørte mange juble i går. Så nu kan høstfesterne rundt i landet godt begynde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, tak :-) Vi er først lige begyndt med høsten, og den blev stoppet af et par regnvejrsdage, men mon ikke der kommer tørvejr nu?

      Slet
  9. Fantastisk smukt brudepar og brudens mor ligeså. Der er så mange dejlige minder til jer alle om en dejlig fest. Det er virkelig er flot telt og flot borddækning I har lavet. Tusind til dig og brudeparret for at I deler med os.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marianne. Ja datteren har en sikker sans for borddækning og hun og hendes far hyggede sig med at få savet træ til lys og navneskilt.

      Slet
  10. Hvor er det skønt, når det hele går op i en højere enhed! Hjerteligt tillykke med det smukke par!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Randi, det gik virkelig op i en højere enhed :-)

      Slet
  11. Kære Lene. Hjertelig tillykke med datter og svigersøn. Og så fint at læse din oplevelse af dagen, og de fine detaljer, du beskriver. Det lyder virkelig som en dag, der blev helt som din datter havde håbet det ville blive. Alt godt ønkses de. kh Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Jette, alt blev som de begge ønskede det :)

      Slet
  12. Tillykke til både datter, svigersøn og forældre. Dejligt I havde en god fest. Man fornemmer hvor megen energi (også mentalt) der er blevet lagt i festen. Jeg har også været til fest på Anneberg engang - det var dejlige omgivelser og så smart at gæsterne kan overnatte der. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Pollyanna, og hvor er det sjovt at du også har været til fest der. Vi er trætte nu, vi er gode til at arbejde igennem og så betaler vi kroppens regning bagefter :-)

      Slet
  13. Sikken fest! Og selv solen skinnede :-)

    Smukke unge mennesker :-) Og brudekjolen er både glamourøs som i en gammel sort/hvid film og et fint match til gommens kilt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Fruen i midten, selv dagen før påstod vejrudsigterne at der ville være gråvejr og lidt regnbyger, men dejligt at de godt kan tage fejl :-)

      Slet
  14. Smukt par. Smukt vejr. Smuk stemning. Glæden mærkes her.. helt uden for skærmen!
    Sikke en dejlig dag at tænke tilbage på...

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne, tak og jeg nyder at tænke tilbage på dagen :-)

      Slet
  15. Dejlig at læse din beretning om det dejlige bryllup og nyde de smukke billeder. Det er en dag der kan skabe glæde længe. Respekt for at du bare lige kunne og turde gemme kjole køb til en uge før. God Weekend KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anette. Ha, jeg hader at shoppe, så jeg udskød det så længe, og det er typisk mig :-)

      Slet
  16. Sikke en pragtfuld dag �� og så godt fortalt. Jeg kan næsten høre sækkepiben. Scotland the Brave... En højtid i sjæl og krop.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karen, tak, jeg kan også høre den :-)

      Slet
  17. Tillykke med dem. Det lyder som en helt igennem fantastisk skøn dag :)

    SvarSlet