lørdag, august 19, 2017

Midaldrende kragetæer

Min leder er blevet 40 og i den forbindelse kom vi til at snakke om alder. Hun havde svært ved at forholde sig til, at hun nu var 40 (sæt selv blinkende advarselslamper ind), ligesom jeg havde svært ved at forstå, at jeg nu var 60. Ikke at vi har problemer med vores alder, men det lyder så voksent, også mere end vi nogen gange føler os. Og så var det, at jeg sagde, at jeg kunne huske, da jeg blev 40 og det gik op for mig, at det var den alder begrebet midaldrende dækkede. GYS, det havde sat sig i hende, for ved morgenstarten på en arbejdsdag sagde hun til resten af kollegaflokken, at jeg havde rystet hende noget ved at kalde hende midaldrende kvinde. De andre spærrede øjnene op, og souschefen, som er 39, kiggede bestyrtet på mig.

Jeg kunne kun svare, at hvis gennemsnitsalderen er 80, så må en midaldrende kvinde jo være 40, også selv om jeg egentlig selv synes, at det er min alder, der dækker det begreb. Så hvis jeg nu lovede at leve, til jeg var 120, så kunne vi da godt vedtage, at en midaldrende kvinde var 60. Det var de alle svært enige om, at sådan måtte det være.

Jeg har hentet adskillige pakker ved GLSshoppen i den senere tid, jeg er nemlig den praktiske gris i forhold til bryllupsforberedelser. Og hver gang undrer det mig, at jeg har så svært ved at skrive mit navn med fingeren på en smartphones skærm. Det er, som om min krop er kodet til, at der skal en blyant mellem finger og papir/skærm. Det går lidt bedre, når jeg får en pen, som jeg gør ved postens pakkepost. Den fingerunderskrift kan virkelig kaldes kragetæer, ingen kan læse den, men alle er glade, proceduren er fulgt.

At håndskriften ikke bliver trænet, er tydeligt, når jeg skriver indkøbslister. Det er også kragetæer, dog læselige, eller dvs. nogle gange kan end ikke jeg læse mine egne ord. Jeg er dog ikke kommet til at skrive indkøbsliste på computer, det kommer nok en dag. I dag skal jeg på handlen, listen er klar (og jeg kan læse den), det er jeg ikke,så det må jeg hellere blive. Bryllupskageprøven viste, at jeg havde lavet en dum fejl, så det er forfra med bagning af bunde. Og det skal så være i denne weekend, for arbejdsweekenderne ligger tæt her i august, så jeg kan få fri til dit og dat i andre weekender senere hen. Akkeja, at være en praktisk gris, som godt kan lide at udfordre sig selv, kan sommetider være en udfordring. Skidt pyt, hjernen bliver da sat på arbejde, og det skulle være så godt. Rigtig god lørdag til dig.

DSC_4392DSC_4394

15 kommentarer:

  1. Hanne, du har ret, det skal nemlig holdes ved lige :-)

    SvarSlet
  2. Jeg skriver da stadig pænt og meget læseligt ;-)
    Det er måske fordi, jeg altid tog notater til mine mange referater i hånden. Jeg syntes det virkede frygtelig generende for mødet, hvis jeg sad og klikkede på et tastatur. Og det var nødt til at være læseligt, det ville have været pinligt ellers ...
    ØV, med de kagebunde - det er da SÅ ærgerligt - du har rigeligt at gøre i forvejen, men der er kun én vej frem i sådan et tilfælde, desværre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, og jeg skriver også noter til møder, men jeg må indrømme, at det er ikke skønskrift :-)
      Ja, det er ærgerligt, men det er jo så godt at jeg lavede en prøve :-)

      Slet
  3. Jeg er fra den tid, hvor man stenograferede, hvilket jeg gjorde rigtig meget. Dette har betydet, at min skønskrift er blevet rigtig sjusket og delvis ulæselig! Jeg er gået over til indkøbs-/huskelister på mobilens under Noter. Jeg har bl.a. lavet en note, der hedder Indkøb - der kan sættes flueben ud for varen, når den er lagt i kurven. Jeg har også lavet huskelister for andet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Inger M, gad vide om jeg nogensinde kommer til at bruge mobilen til det? Jeg kan godt lide mine små sedler, men dit system er da virkelig smart.

      Slet
    2. WUnderlist! Genial liste-og-hak-af-app. Gratis. Kan deles. Jeg kan simpelthen sidde hjemme og opdatere indkøbslisten mens Mester farer rundt i supermarkedet og prøver at følge med. Det er fantastisk - og sjovt ;-)

      Slet
    3. KS, især det med at have en anden, der handler ind. Kunne man måske få sådan en også på app? :-)

      Slet
    4. Ellers må vi udvikle sådan en app, Lene. Tror den vil blive mega populær!

      Slet
    5. KS, jeg er den første til at ville bruge den :-)

      Slet
  4. Indkøbsliste - jeg har lavet en i Excel efter principperne i dette link "http://trinekolding.dk/videnscenter/arkiv/nem-maade-at-spare-tid-naesten-hver-dag/" og så printer jeg nogle stykker og hænger på kølesakbet - det sparer tid og giver overblik. Alder er en sjov ting :-) God vind med kagebundene. Festforberdelse er både dejlige og krævende KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anette, det link må jeg lige kigge på :-)

      Slet
  5. Din oplevelse med alder fik sat tankerne i gang.
    Da jeg blev bonus mormor til Sofie (9 år + Christian 5 år), fik jeg ikke den indre forståelse af min alder, det var først da yngste fik Otto (2 år og 9 mdr gammel i dag). Altså for knapt 3 år siden, da accepterede jeg alderen, og så kom de små grå hår først, de er stadig kun i stænk og meget diskret.
    Min "autograf" er ikke læselig ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, så er det jo en rigtig autograf ;-)

      Slet
  6. Jeg kom til at tænke på min mor, da jeg læste dine tanker om ulæselig håndskrift. Min egen håndskrift er blev grov og ikke-skønskriftsagtig. I skolen havde vi timer, der hed skønskrift dengang. Men finmotorikken bliver ikke brugt på den måde mere. Min mor, der blev 86 og de sidste tre år var mærket af vaskulær demens, bevarede sin fine, sirlige håndskrift. Hun havde et hæfte, hun skrev noter i for at støtte sin hukommelse. Noterne var uforståelige, men skriften uforandret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, mine forældre havde også en smuk håndskrift. Jeg ville så gerne kunne skrive skråskrift, men det brugte man ikke på min skole.

      Slet