fredag, april 06, 2018

Rapport fra en nattøjsklædt rengøringskone

Sidste fridag, og den skulle bruges på at få gjort sommerhuset rent. Landmanden og Ayla har haft travlt med at sortere kartofler, så deres ferie sluttede for en uge siden. Weekenden er fyldt med lutter gode sager, og den egentlig sidste feriedag på mandag skal bruges på at vænne mig til hverdagen igen, der skal blandt andet laves regnskab. Så i dag skulle det være, første del gik efter planen, der blev lagt pauser ind. Efter pausen blev uret sat, og så gik rengøringskonen i gang igen. Jeg havde børstet tænder, men ellers blev der gjort rent med søvn i øjenkrogene, uglet hår og iført pyjamasbukser og top.

foråret er på vej - 1
Anden etape gik ikke helt som planlagt, jeg havde glemt, at jeg havde brugt al træsæben sidste gang. Så fik jeg vasket tøj, som blev hængt til tørre på terrassen, mens områderne med flisegulv blev vasket. Næste pause blve også længere end planlagt, for udover frokost indeholdt den også en dejlig snak med datteren i mobilen. Vi har aftalt, at jeg forvandler gården til et skriverefugium, så hun kommer herover i maj og færdiggør sit bachelorprojekt. Det glæder jeg mig til, hun skrev også hjemme sidste gang, sønnen lige så og svigerdatteren med. Jeg nyder at få lov til at diskutere deres opgaver og læse korrektur.

foråret er på vej  - 2

Da det ville se lidt dumt ud med uglet hår, pyjamasbukser og hyggetrøje på indkøb, blev jeg nødt til at gøre mig rimelig ordentlig at se på. Indkøbene blev hurtigt overstået og så tilbage i nattøjet og fat i gulvspand og gulvklud. Jeg elsker duften af nyvasket trægulv, og jeg måtte lade døren stå åben til terrassen, for solen var lige på alle vinduerne og der blev skrubbet og svedt igennem. 5000 skridt blev det til og et dejligt duftende sommerhus.

foråret er på vej - 3
Nu var det egentlig eftermiddagstetid, men det havde jeg ikke tid til. Der skulle købes en værtindegave, og den opgave blev kombineret med en gåtur til Blokhus efter gaven og videre til Hune efter godt brød og måske en lækker bolle og så hjem gennem plantagen. 7800 skridt blev det til, så jeg nød den sene eftermiddagste med benene oppe i sofaen og et lækkert gulerodsbrud med ost, myseost og syltetøj akkompagnerede teen.

Hov,  dagen i går skal også med i fortællingen. Rengøringskonen havde en dejlig eftermiddag i Viborg sammen med to af hendes/sine søstre, vi nåede to cafeer, en til frokost og en til eftermiddagste og indimellem shoppede vi. Gad vide, hvad ekspedienten og de øvrige kunder tænkte i en af butikkerne, for der prøvede vi tøj, og det udløste masser af latterudbrud. En af mine niecer havde spurgt min ene søster, hvorfor vi altid griner så meget. Hun havde svaret, det var da værre, hvis vi græd eller skændtes. Vi fik nu også købt tøj, og havde jeg hver gang sådanne shoppingkammerater, kunne jeg ligefrem komme til at holde af shopping.

Må du få en god start på weekenden, om du skal arbejde eller holde fri.

god weekend
6 kommentarer:

 1. Hvilken dejlig fredag, og ja torsdag. Dejligt når ferien byder på masser af hygge, socialt samvær og praktiske to do ting.
  Jeg har fri og vil nyde en dejlig forårs weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyden, rigtig god nydning :-)

   Slet
 2. Man griner så meget, fordi man ganske enkelt har det sjovt sammen og også fordi man har så meget 'internt', at der tit kun skal et enkelt ord til at udløse latteren. Det kan jeg især sammen med Die Drei Mädchen; det har vi gjort i 35 år og det er skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, latter er skønt og den der indforståethed kan meget vel være udløseren.

   Slet
 3. Det lyder da som den skønneste afslutning på en ferie. Lutter dejlige ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er det nemlig :-)

   Slet