mandag, april 30, 2018

Mandagsfridagens første timer

 • Vågner klokken 6, før landmandens mobil ringer. Nyder tanken om, at jeg kan sove videre. Egentlig skal jeg tisse, men blæren får besked på at vente, jeg vil sove en time mere. Hører landmandens mobil en enkelt gang og så må jeg være faldet godt i søvn, for jeg ved, at han bruger snoozerfunktionen flere gange, inden han står op.
 • Min mobil ringer klokken syv, jeg strækker mig, inden jeg rejser mig. Morgentoilettet er hurtigt overstået, badet må vente til senere på dagen.
 • Som altid er det første, jeg begynder med i køkkenet, at brygge te. Det er så indkodet i min DNA, så jeg nærmest griber elkedlen i søvne og doserer te i teposerne, sort te med lemon til landmanden og i dag vælger jeg grøn te med kvæde til mig selv. Vi har hver vores termokande, egentlig hedder de vel flasker, for det er ikke skønne bordsmarte tekander, de kan nemlig ikke holde teen varm.
 • Jeg har glemt at slå autosvarfunktionen til på min arbejdsmail, så jeg sætter mig på kontoret og får det gjort. Samtidig læser jeg lige på to af “mine” patienter fra i går og kan se, at jeg er nødt til at ringe ind for at gøre opmærksom på noget, jeg ikke fik beskrevet tydeligt nok i går. Jeg ved allerede, at de mangler folk, for jeg fik en sms fra vagttelefonen i går aftes, om nogen ville tage en ekstra dagvagt i dag. Højst sandsynligt skyldes det, at afdelingen stadig er fyldt med patienter, og ikke sygdom blandt personalet. Uanset årsag så ved jeg, at de er pressede, og så skal alt stå krystalklart i sygeplejejournalen, så de ikke skal læse langt tilbage, det har de ikke tid til.
 • Mens jeg er på kontoret, får jeg tjekket arbejdsmail til gården og får styr på, hvilke regninger, der skal betales og lønnen, der skal indrapporteres til lønfolkene.
 • Nu nyder jeg min morgenmad, som består af havregryn, mandler, svesker, bananer og mælk.
 • Jeg skænker mig en kop te og rejser mig for at hente telefonen i køkkenet
 • En time efter kommer jeg tilbage til kontoret og ser tekoppen fyldt med god, men kold te. Jeg griner lidt af mig selv, for i mellemtiden har jeg støvsuget i bryggers og køkken, der er lavet koteletter i fad til i aften og kogt æg til frokost og jeg har båret affaldsposer, plast og pap ud til containerne samt tjekket postkassen.
 • Nu er klokken ni og jeg nyder en god kop varm te, mens jeg skriver dette indlæg.
 • God mandag til dig

DSC_5385

10 kommentarer:

 1. Sikken veldresseret blære!

  Nu sidder jeg igen og læser om, hvor travlt I har. Det er bare alt for meget. I alt for lang tid. Og så fik I jeres overenskomstskrav igennem (sådan har jeg i hvert fald forstået det), men jeg kan ikke lade være med at frygte for konsekvensen, for hvis I alle sammen skal have mere i løn, uden at der kommer flere penge i kassen, så må der jo skulle spares et sted. Jeg er så bange for, at I har skudt jer selv i foden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det kan trænes :-)
   Uh det håber jeg ikke, men jeg kan godt følge din tankegang, for vores regionspolitikere er i avisen med at de umuligt kan drive sygehus for de penge, de får tildelt nu.

   Slet
 2. Sikken effektiv morgen - og samtidig hyggelig, fornemmede jeg ved læsningen. Jeg håber, resten af dagen gik lige så hyggeligt. Her har vi fint solskin, men min mobil har vist mig varsel om skybrud og torden rundtomkring i Jylland, så måske din dag er foregået indenfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg hygger mig. Vi fik meget vand, alt for meget, vores våde marker var lige ved at kunne køres på.
   jeg nåede dog at gå en tur i aftes i tørvejr :-)

   Slet
 3. Du får da noget ud af din fridag fra morgenstunden. Jeg tror nu aldrig, jeg har efterladt den første kop kaffe og glemt at drikke den. Netop den første bliver nærmest "inhaleret".

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, til gengæld måtte jeg tage den med ro resten af dagen, for eftervirkningerne af weekendens arbejde slog igennem

   Slet
 4. Kold te skal man endelig drikke. Det giver tynde lår. Det skulle være dampen, der gør det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, nu har jeg drukket te i alle varianter af temperaturer, jeg kan ikke se det på lårene ;-)

   Slet
 5. Kold te giver slanke ben, og så kigger jeg ned på mine ben, indrømmer det er en myte, eller?
  En dejlig begyndelse på din fridag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, enig, det er en myte :-)

   Slet