mandag, april 09, 2018

Weekend og hverdagsglæder

Hver tid har sin charme, ferie har sit eget tempo, hverdagen har sit. Lige nu mærker kroppen, at foråret banker på, luften mærkes anderledes. Mentalt begynder jeg at indstille mig på travle, lange dage i landbruget. Markerne er ikke klar endnu, men det bliver de pludselig, og så ved jeg, at landmændene vil arbejde nærmest i døgndrift. Det betyder madpakker, sen aftensmad osv.

Weekenden var fyldt med skønne oplevelser, søn og svigerdatter kunne ikke være sammen med os i påsken, til gengæld fandt de tid i denne weekend. Vi har nydt deres besøg. Vi nåede meget, selv om jeg følte, før de kom, at tiden var presset.

DSC_5328

Landmanden og jeg var inviteret i byen til frokost lørdag, men heldigvis sørgede svoger og svigerinde for, at de unge mennesker kom ud til dem til frokost og en god gåtur. Den gåtur kunne jeg også have trængt til, for vi var i det hyggeligste selskab, og godt nok var vi ude og nyde haven, men det bette kun motion kunne ikke hamle op med alt det skønne mad, vi fik. På trods af at jeg kun kendte landmanden og værtinden, så faldt jeg hurtigt ind i snakken og selskabet. Det var en rigtig skøn eftermiddag.

På trods af rigeligt mad syntes jeg, da vi mødtes hjemme i sommerhuset, at de unge mennesker skulle have et måltid mad, som jeg havde stået for. Vi trillede nærmest hen i sofaerne efterfølgende, hvor vi dystede i Besserwizzer. Næste morgen skulle landmanden egentlig hente de gode rundstykker fra Hune bageren, men min mave var stadig så udspilet, så jeg tilbød at hente dem på gåben. Det var en skøn morgen gennem plantagen og alle hundelufterne var ude. Jeg havde nu efterladt Ayla hjemme, for ellers blev det vist Ayla går tur med Lene og ikke omvendt.

Vi gentog succesen fra forrige weekend og inviterede til frokost og Seafood buffet på Blokhus Fiskerestaurant. Det var virkelig lækkert og der var nye fisk og anretninger, så kokken/forpagteren ser ud til at holde det, han lovede. Nemlig at menukortet ville tage udgangspunkt i dagens fangst, indkøbt i auktionshallen.

IMG_20180408_165821_049

Inden frokost udfordrede svigerdatteren sønnen, så de kastede sig ud i Vesterhavets bølger, og jeg var helt ærgerlig over, at jeg ikke havde mit badetøj med. Det må blive næste gang. Landmanden kørte de unge mennesker til lufthavnen, mens jeg pakkede alt sammen, og nu er vi hjemme igen.

Dagen i dag er gået med lidt af hvert, kontorarbejde, regnskabsarbejde, tøjvask og besøg af en god kollega. Vi fik lige to timers hyggeligt snak og jeg fik en opdatering på situationen på afdelingen. Lockouten truer stadig, men vi har vist fået lov til at blive undtaget. Det er jeg glad for, det andet ville betyde risiko for patienterne.

Mentalt er jeg nu klar til at tage arbejdstøjet på, og jeg glæder mig til at se mine kolleger igen. God mandag aften til dig.

DSC_5341

14 kommentarer:

 1. Uha, selvom jeg drømmer om en tilværelse som vinterbader (eller bare forårsbader), så synes jeg nu alligevel det lyder lidt koldt med en dukkert i Vesterhavet trods det lune vejr! Men også ret hyggeligt! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, det var dejligt og koldt :-)

   Slet
 2. Jeg synes virkelig, du har trukket den maksimale nydning ud af din ferie.
  Det er da vist godt, hvis I kan undgå lockouten med de meget syge mennesker, I passer på. Vi andre venter i spænding.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det synes jeg også :-)
   Jeg håber godt nok at der sker skred i forhandlingerne.

   Slet
 3. Den ferie har budt på mange dejlige oplevelser, ikke kun samvær, men også for sanserne. Så dejligt.
  Hørte i den lokale radio at flere landmænd så frem til travlhed, der var mange der ikke fik vintersæd i jorden grundet alt for meget vand, derfor bliver der double up på travlheden.
  Dejligt hvis i ikke bliver ramt af lockout.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det var en skøn ferie. Og landmændene her tager den med ro, for jorden er slet ikke klar endnu, men så speeder de op, når den er klar :-)

   Slet
 4. Fantastisk hvor megen glæde og gode oplevelser du har fået ud af din ferie.
  Nu håber jeg, at hverdagen kommer stille og rolig til dig, og at lockouten undgåes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg har nydt ferien og tak :-)

   Slet
 5. Jeg håber, du er kommet godt i gang med hverdagen igen oven på dejlige feriedage. Og at vi alle sammen slipper for konflikt, og hvis ikke, at I så bliver undtaget. Jeg så/læste et sted, at der er mange, mange afdelinger på mange sygehuse rundt om i landet, der gerne vil fritages fra lockout, så man kan passe patienterne forsvarligt. Det er jo fint nok, at alle gerne vil passe deres patienter, men det er nu noget underligt noget, at først lockout-truer man en hel masse, og dernæst må man så ind og fritage en ganske stor procentdel. Kunne man ikke have regnet det ud på forhånd?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, lockouten har i hvert fald afsløret, at der er rigtig mange afdelinger, som får hverdagen til at hænge sammen med timelønnede vikarer og ekstraarbejde fra de fastansatte. Og i en lockout situation må vikarer og ekstraarbejde ikke bruges, og så kan man ikke passe patienterne forsvarligt. Så ja det burde man måske have tænkt på, men måske lyttede man ikke til hvad sygeplejersker har prøvet at fortælle længe.

   Slet
 6. Vi krydser stadig fingre ...
  Uf altså - havbad nu??!! I går så jeg to unge mænd stå og fiske ude i fjorden - de havde vadet ud med bare ben og stod stille i vandet og fiskede! Jeg troede ikke mine egne øjne, så jeg holdt øje med dem, til de gik i ind igen. Den var god nok. Tossede unger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg håber vi undgår konflikten, men er ikke optimistisk.

   længere tid i vandet vil jeg nok ikke anbefale, men en dukkert og så ind og i et varmt bad, så var de da vågne :-)

   Slet
 7. Sikke en dejlig sommerhusgæst!
  God arbejdslyst - så længe det varer (forhåbentlig længe).

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, og dem er der mange af i sommerhusområdet. Og tak, ja vi får se, hvordan det går.

   Slet