mandag, december 10, 2018

En smuk dag

En sej og stærk mand blev bisat i dag. En mand, hvis kamp for at vende tilbage til et meningsfuldt liv efter en apopleksi for ti år siden, jeg fik lov at følge via venskab med hans kone. En mand, som havde et motto, som jeg desværre ikke kan huske helt nøjagtig, men det var noget med at huske sin fortid, acceptere nutiden og kæmpe for fremtiden. Kampen gav gode resultater, han lærte at køre bil, at sejle, at lave mad og meget andet med en lammet venstre arm. Han lærte andre at se muligheder, han brugte al sin viden fra før og efter apopleksien til at give videre til andre. Han var et træ med solide rødder, som andre kunne læne sig opad, som hans kone så smukt sagde. Det føles meningsløst, at den lille familie skulle rammes igen, men sygdom og død giver ingen mening. Et er dog sikkert, han satte spor i andre, og de spor går videre.



Vejgaard kirke er en smuk kirke, og den dannede den rette ramme om salmer og ord. Da jeg gik hen til bilen efter mindehøjtideligheden, kom jeg forbi kirken igen. Døren stod åben og jeg gik indenfor og nød kirkerummet og den smukke julekrybbe, som stod under prædikestolen. Læg mærke til den smukke stjerne, det er en Herrnhut stjerne, også kaldet adventsstjernen. Min adventsstjerne venter på, at jeg får den samlet, så den kan lyse i mørket.


Hjemme blev der tid til en gåtur, mens solen gik ned midt om eftermiddagen. Vi må samle på lysglimtene i denne mørke tid. God aften til dig.

9 kommentarer:

  1. Hvor fint - jeg sidder her, og bliver helt rørt! Kondolerer, Lene! ❤️

    SvarSlet
  2. Tak for dette indslag - er ikke så ofte på kommentarfeltet, men følger og fornemmer og synes du gør det ret godt!

    SvarSlet
  3. Det er godt, vi har rammer omkring afskeden med de kære. Det kan gøre det svære smukt, trods alt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jeg er enig. Rammerne gør at vi selv i det svære kan få taget afsked på en smuk måde.

      Slet
  4. Tak for at du deler dine gode tanker og ord med os. Selv om det er svært, er det vigtigt at afskeden er god og i gode rammer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marianne, det er vigtigt at vi får taget afsked og at rammerne giver os muligheden for at gøre det på en god måde.

      Slet
  5. Det er vigtigt for os at få sagt det rigtige farvel, og det fik du/I vist gjort her.
    Det er så forløsende at få snakket grundigt om den afdøde i forbindelse med en bisættelse.

    SvarSlet