søndag, september 06, 2020

Motorcykelferie i Danmark sommeren 2020 - vi drog østpå

Så må det vist være på tide at komme videre med beretningen om vores motorcykelferie i Danmark 2020. 

Efter lækker morgenbuffet i Tønder pakkede vi motorcyklerne og drog af sted mod Fyn og Tåsinge. Turplanlæggerne havde lavet en smuk tur tværs over Sønderjylland. Meget af tiden på små veje, det er det, vi elsker allermest. Turen ned mod Flensborg fjord gennem en lille forsamling af huse, der alle lå godt med udsigt til vandet, var smuk, men svær at fotografere fra bagsædet på en motorcykel. Her holdt vi en lille pause, inden turen gik til første større pause.


Dybbøl Mølle ville alle gerne se, vi hoppede over resten af historiecenter Dybbøl Banke. Det var der rigtig mange andre, der også ville se. Udsigten oppe fra møllen var smuk og der var meget at se på i møllen. Især historien om familien, der havde ejet møllen gennem flere generationer, og møllens mange genopbygninger fangede mig.



Nede igen fik vi travlt, for vi havde glemt, at vi skulle booke plads på færgen fra Fynshav til Bøjden. Der blev kæmpet med bookinger på mobil, flere var mere fortrolig med bookinger på computer, men vi var to, der havde prøvet det før. Det hjalp dog ikke, for undervejs måtte et par se i øjnene, at alt var optaget, inden de fik gjort booking færdig. Vi blev dog enige om at køre til færgen og så håbe på, at alle kom ombord.

Det betød en længere pause ved færgen og da ingen af os havde fået tanket op med mad og drikkevarer, var vi ved at være godt tørstige og trætte. Vi kom dog alle med og nød det smukke vejr, som jo på dette tidspunkt i ugerne før uge 29 absolut ikke var noget, vi nordjyder var forvænnet med.



Turen gik forbi Falsled kro og ned til Falsled havn, men den lille biks på havnen så ikke indbydende ud så vi satte kursen mod Fåborg. 


På gågaden fik vi det værste måltid mad, vi ville bare have en burger og pommesfrites. Først og fremmest var der ingen service, de var utroligt langsomme og det lykkedes dem at servere to burgere, der var nærmest rå. Og næste gang var de overstegte, så vi måtte have os en is, før vi kørte mod vores hotel for de næste to dage, Hotel Troense på Tåsinge.

Der var fuldt booket op, også til aftensmaden, og egentlig havde vi heller ikke lyst til gourmetmad, men bare en pizza og lidt afslapning ude på de terrasser, der hørte til vores værelser. Der var dog ingen pizzeriaer i gåafstand, så da vi alle havde været i bad, hoppede landmanden og jeg på motorcyklen og kørte til det nærmeste pizzeria. Først købte vi sodavand i Rema, der lå lige ved siden af, inklusiv en stor pose isterninger til de flasker vin, vi havde købt i en lille butik ved siden af hotellet. Vi skiftedes til at købe lidt lækkert til aftenhyggen. Og mens vi nød pizza og sodavand, fik rosevinen lov til at ligge i isterninger i håndvasken.

Det var en skøn aften, vinen var kølig, selskabet i top og aftenturen ned til vandet var en perfekt afslutning på dagen.


6 kommentarer:

  1. Skønne billeder, Lene - Danmark er det dejligste sted at holde ferie, og I har fået set meget. Jeg bliver en lille smule misundelig, for vi er ikke gode til at komme længer væk end Sjælland.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Madame. Det er det dejlige ved blogland, at jeg her bliver inspireret af jer andre og også føler, at jeg har været de steder, som I fortæller om :-)

      Slet
  2. Jeg elsker ture rundt i Danmark, men jeg er så usocial, at jeg kun vil dele oplevelsen med Lasse 😁 men det lyder nu som en hyggelig tur I har haft.

    SvarSlet
    Svar
    1. ha, Helle, jeg under Jørn socialt fællesskab, han er jo alene med sin medarbejder de fleste af årets dage :-) Og her var det fint, også for mig.

      Slet
  3. Jeg nyder at være med på turene, både når jeg får et glimt "hjemmefra", men også når i er på farten. Tåsinge kender jeg og elsker jeg højt, for her foregik mange af min barndoms sommerferier :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Henriette. Tåsinge må være et skønt sted som barndommens sommerferieland :-)

      Slet