fredag, januar 29, 2021

Livets gang - ugens gang

 Jeg har haft en del hjemmearbejdsdage, det går fint, men jeg savner at snakke med kollegerne. Det gør jeg så også, når jeg er på arbejde, for det er svært med forsamlingsforbuddet og afstandskravet på 2 meter kombineret med få rum og små rum. 

stemningsbillede fra forledens dags rundegåtur

Vi er på hvileløs vandring for at finde et sted at spise, et sted at dokumentere, et sted at holde møde, et sted med tid og rum til at snakke. I næste uge starter vi et forsøg, hvor souschefen og jeg på skift skal prøve to gange om ugen (og to gange på en dag) at sætte os ned med en lille gruppe for at snakke sygeplejefaglige problemstillinger. Det er svært at få sat de sygeplejemæssige oplevelser, man har, ind i en ramme, hvor man bliver klogere på sin egen sygepleje og klogere på den specifikke patient. Det er svært at udvikle kompetencer, hvis man ikke får drøftet sine tanker og oplevelser med andre. Kollegerne er gode til at sparre med hinanden, men i en travl hverdag sker det ikke så tit, og slet ikke når man ikke har tid til at sidde sammen over en kop kaffe eller en bid mad. Og selv om jeg gerne vil være tilgængelig, så er jeg det jo faktisk ikke, fordi de aldrig ved, hvor jeg har fundet en krog at sidde med min computer eller hvis jeg arbejder hjemme, hvad jeg jo helst skal gøre, så snart det er muligt.



Angående vores opfølgningsprojekt med patienter med lette følger efter stroke (blodprop/blødning i hjernen) kan vi ikke få afviklet det sidste forløb pga. forsamlingsforbuddet og dermed få lavet en afslutningsrapport. Det spændende er jo, at region og kommuner derefter skal drøfte, om det skal overgå til drift eller droppes. Sådan er livet lige nu. Der er andre, der oplever langt sværere ting i disse tider.

gårsdagens tur

Til gengæld nyder jeg sneen, frosten og at min kære mand har besluttet sig for at være min daglige gå-partner. Han gider ikke at vandre på vejen, så han har foreslået en anden mulighed. Vi har et område med energipil, en sø og en lille skov og udenom dette går der en markvej og en græssti. Nu hvor der er frost, kan der gås på græsstien, så vi går rundt om det hele flere gange, én runde er lig én kilometer. Hundene får lov til at løbe frit, vi får tid til at snakke sammen, og vi nyder den halve time, vi går sammen. Jeg satser på frost og sol i weekenden, så vi kan køre en tur ud til en skov og gå sammen der. 


Landmanden blev klippet af vores datter i forgårs, han havde købt en trimmer under forårets lock-down. Bagefter så vi håndboldkamp sammen, det var altså lidt for spændende for mit vedkommende, så vores datter var så forgrint af mig, der vandrede hvileløst rundt under kampen. Hun er inviteret til aftensmad og semifinalekamp i aften, og jeg vil afprøve en ny tærtedej til laksen og spinaten. Jeg øver mig i at holde fri og finde nye områder, som kan interessere mig. Men først er der et regnskab, som er blevet skubbet foran mig, fordi der var andre ting, der var mere vigtig end det.

Da vores hjem/bopæl jo også er en arbejdsplads, må jeg nok hellere tage mig sammen til et bad og noget andet tøj end nattøj. Jeg elsker blot at starte dagen med følelsen af, at jeg da snildt kunne gå i nattøj hele dagen. I går tjekkede jeg postkasse i nattøj og træsko, inden hjemmet blev en arbejdsplads for sygeplejersken og landmanden.


Ha en god fredag. Og har du lyst må du gerne inspirere mig til, hvad jeg skal lave af aftensmad de næste par dage. F.eks. hvad  skal i have i aften eller hvad fik du at spise i går aftes?


10 kommentarer:

  1. Det må være svært for jer på sygehuset i denne tid med afstandskrav. Men hvor er det dejligt, at du og landmanden får gået nogle lange ture - det gør vi også her :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det er svært men vi er gode til at tage hensyn til hinanden og minde hinanden om det.
      Det er skønt at have en at gå tur med :-)

      Slet
  2. Du beskriver godt, hvordan forsamlingsloft og distancekrav besværliggør det daglige arbejde.
    I går spadserede jeg kun 100 meter, før jeg vendte om. Nogle (mange) fortove var isglatte, og det var ganske enkelt for risikabelt. I dag var det bedre, men man skulle være forsigtig. Når det er sådan, kan jeg godt misunde dig din græssti :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, tak.
      jeg kan godt forstå at du vendte om, der er spejlglat visse steder og det er svært at se hvor. Så der er ikke noget, der hedder skarp trav. Det kan vi på vores græssti :-)

      Slet
  3. Kyllingebrystfiletter marineres i lige dele citronsaft og olivenolie tilsat den revne skal fra citron, hvidløg, evt. chili, timian eller ... Lav marinaden i en plastikpose, kom brysterne ind, klem luften ud og bind knude øverst på posen, så der er plads. Gerne et døgn i køleskabet (eller frys ned med marinaden, så kødet marineres, mens det optøet) og du masserer,vender,drejer posen, når du alligevel har et ærinde i køleskabet. Steges på en pande, så der kommer en fin stegeskorpe. Hertil kvarte spidskål stegt på skærefladerne ved høj varme i olivenolie på en pande til de har fået god farve, skru (næsten) helt ned, om på "ryggen" dryp med rigelig citronsaft og drys med citronskal og pænt med reven ost (det kan være fra mozzarella, feta, mild Danbo til parmasan), låg på, så kålen dampes færdig og osten smelter. Tilføj selv evt. yderligere krydring. Steg rigelig kylling og brug "resten" i en fyldig salat næste dag. F.eks. med hårdkogte æg, fetaost, kikærter/brune, hvide, sorte ... bønner og .... lune skiver stegte quash, peberfrugt, aubergine, halverede små tomater og en olie-citrondressing med spidskommen og hvidløg.
    Eller med et pænt lag af lige dele pesto og reven ost (heraf gerne parmasanost) og omviklet med lufttørret skinke af en art eller bacon og i ovnen. Ovnstegte kartofler og/eller rodfrugter, samt salat af sprødkogte grønne bønner med en dressing af olivenolie, æblecidereddike, hvidløg, timian og honningsennep (eller dijonsennep og honning). Bønnerne skal være varme, når de blandes med dressingen.
    Mvh. og bon appetit

    SvarSlet
    Svar
    1. UPS: MEGET VIGTIGT kyllingebrystfiletterne skal være ferske og IKKE pumpede med saltlage ellers vil "min" marinade ikke optages i kødet og gøre det ellers nemt tørre kød saftigt.
      Mvh. og god weekend fra
      Kristine

      Slet
    2. Uhm det lyder lækkert, tak Kristine :-)

      Slet
    3. Det er også dem, jeg vælger, hvis jeg kan finde dem :-)

      Slet
  4. Det hele er lidt besværligt - både når man arbejder ude og derhjemme, men som du siger, er der altid nogle, der har det værre end en selv.
    Hvor er vores mænd heldige, at de ikke behøver at få coronahår. Jeg kan også trimme John; det er værre med mig. Jeg skulle have været til frisør 20. januar, men har nu, måske optimistisk, fået en tid 9. marts. Næsten syv over over tid - der plejer kun at gå otte uger mellem to klipninger, så jeg orker ikke at tænke på, hvor skrækkelig jeg kommer til at se ud!
    God håndboldkamp! Jeg lukker mig inde i en lydbog i stedet for :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, hvis man husker at tage andres perspektiv, vil man se at mange har det svært og gør det godt i denne s(v)ære tid.
      Jeg blev klippet et par uger før jul og plejer at blive klippet hver 6. uge, så jeg trænger også. jeg har end ikke booket en tid, for jeg orker ikke, hvis nedlukningen fortsætter.
      Tak, jeg er normalt ikke til sport, men de her kampe sammen med gemal og datter er hyggelige :-)

      Slet